25-erių Simonos gyvenimas vertas romano. Vos per vienerius metus ji spėjo ne tik susižadėti, susituokti, bet ir susilaukti trynukų – Emilijos, Herkaus ir Patricijos. Neišnešioti mažyliai savo pirmąsias gyvenimo dienas praleido reanimacijoje, tačiau tai nė kiek nesumažino jaunų tėvų džiaugsmo, kurie praėjusių metų gegužės 28-ąją tapo daugiavaike šeima.

Netrukus metukų gimtadienį švęsianti trijulė mamą džiugina savo raida, kuria mažyliai konkuruoja su savo bendraamžiais. Triukšmo, juoko ir kartais verksmo garsų apsupta Simona DELFI pasakoja, kad ji dažnai pati sau pavydi tobulo gyvenimo, už kurį kasdien dėkoja savo vyrui ir Dievui.

Trynukų laukimas buvo kupinas iššūkių

Lyg iš giedro dangaus pasibeldusi žinia apie trynukų laukimą Simoną privertė stabdyti studijas Vilniaus universitete. Šiandien jauna moteris ir vėl bando grįžti į ritmą: „Trečias kursas, nėra lengva, bet kažkaip pavyks. Kitais metais laukia bakalauro rašymas, praktika“, - sako ji.

Simona iki šiol prisimena tą akimirką, kuomet ji savo vyrui pranešė, kad jos pilve plaka ne vieno, ne dviejų, o net trijų kūdikių širdelės. „Reakcija buvo labai teigiama, nes vyras ir aš labai laukėme vaikų“, - šypsosi pašnekovė.

Nepaisant džiugios žinios, Simona nėštumo metu susidūrė su sveikatos problemomis, kurios vos per plauką nekainavo trynukų gyvybės.

„Porą mėnesių mane kankino toksikacija. Šį laiką praleidau ligoninėse ir namuose, nes kenčiau stiprų pykinimą, buvo daromos lašelinės. Numečiau 10 kilogramų, sveikata buvo tikrai prasta. Stebuklas, kaip mano aukseliai išgyveno, negaudami maisto medžiagų ir ištvėrę net narkozę bei operaciją, kurią darė 13 nėštumo savaitę. Baimės buvo, bet galvojome pozityviai ir laikėmės su vyru išvien, tikėjome, kad viskas bus gerai“, - prisimena ji.

Simonos Lipnės šeima

Sunkiu gyvenimo periodu pozityvumo pora sėmėsi vienas iš kito. Simona tikina, kad iššūkių kupiną laukimą ji neišliejo nė vienos ašaros.

„Neverkiau nė karto – nei būnant nėščia, nei gimus vaikams. O jaudulys ateina gal tik dabar, kai jau gimę vaikai yra sveiki ir suvokiu, kaip viskas galėjo baigtis blogai... Bet viskas buvo ir yra gerai“, - sako mama.

Dar negimus vaikams, praėjus pusmečiui po sužadėtuvių, Simona su vyru nusprendė sumainyti aukso žiedus – pora norėjo, kad mažyliai gimtų oficialioje šeimoje. Tiesa, jiedu pasirinko iki šiol abiems šypseną keliančią datą – balandžio 1-ąją. Kitų metų vasarą pora planuoja atšvęsti trynukų krikštynas ir iš naujo įtvirtinti savo vestuvių įžadus, iškeldami didelę šventę.

Trynukai dovanojo laimę, kuria norisi dalintis

Šiandien trynukai Herkus, Emilija ir Patricija drauge skaičiuoja 11 mėnesių. Simona stebisi, kaip greitai bėga laikas, mat gegužės 28-ąją mažyliams sukaks pirmieji metai.

„Buvo nuostabu, visas tas stebuklingas jausmas, gimus vaikams, yra neapsakomas... Netrukus jiems bus metukai! Viskas klostosi puikiai – Herkus ir Patricija vystosi ir viską daro kartu, Emilija šiek tiek lėtesnė, bet pasivys. Visi turi po 8 dantukus“, - džiaugiasi ji.

Nemažai jaunų mamų Simoną gali atpažinti iš socialinių tinklų, kuriuose ji su bendramintėmis dalijasi patirtimi. „Esu labai laiminga ir norisi visam pasauliui parodyti savo stebuklus, išrėkti, kaip man pasisekė ir kaip mane Dievas apdovanojo“, - sako pašnekovė.

Internete trynukų mama nevengia dalintis ir savo mažylių nuotraukomis bei vaizdo įrašais. Simona neslepia jų veidų ir tikina, kad toks mamų įprotis jai sunkiai suprantamas.

„Man žinot, kas juokingiau, kuomet mamos deda vaiko nuotraukas, tačiau slepia jo veiduką. Jei norite slėpti vaiką, tuomet išvis nedėkite nuotraukų ir apskritai, slėpkite vaiką nuo pasaulio. Įvairūs paveiksliukai ant veidų – ne mano stilius“, - šypsosi Simona.

Daugelis trynukus auginančios moters sekėjų stebisi jos išvaizda. Simona mėgsta makiažą, puošnius drabužius ir kitas grožio procedūras. Paklausta, kaip ji tam randa laiko, mama negaili gražių žodžių savo vyrui Mindaugui.

„Nėra lengva, bet vaikai man suteikia supergalių. Taip pat turiu vyrą, kuriam svarbu turėti šalia savęs ne tik vaikų mamą, bet ir moterį – visada gausiu pastabą, jei atrodysiu negerai, ir visuomet palaikys, jei norėsiu save patobulinti ar tiesiog nueiti susitvarkyti nagų. Jis supranta, kad nenoriu per greitai pasenti ir užsidaryti namuose. Esu jauna ir noriu dar gerai atrodyti ne tik savo vyrui, bet ir vaikams – juk jiems daug maloniau matyti gražią, besišypsančią mamą“, - tiki ji.

Pirmą Motinos dieną mininti Simona jaučiasi kaip ant sparnų ir net nežada sulėtinti gyvenimo tempo: „Jaučiuosi turinti supergalių. Ramybei dar tikrai ne metas. Dabar norisi pabaigti mokslus, pradėti galvoti apie darbus, kurti savo verslą ir pakeliauti su vaikais, – vardija trynukų mama ir neatmeta galimybės, kad netrukus jų šeimoje gali pasibelsti dar viena nauja gyvybė. – Planuojame netolimoje ateityje. Galbūt kai trynukai paaugs, jau bus šnekantys ir vaikščiojantys mažuliukai. Gal net galės padėti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)