Trečiadienį ji atsiprašė už tai, kad pražudė namų elfą Dobį, kurį apgaulės būdu išlaisvino Haris Poteris. Šis elfas savo ruožtu mėgino išgelbėti Harį, Luną Geranorę, Roną Vizlį ir Hermioną Įkyrėlę, kai jie buvo perduoti Voldemortui.

Tačiau kitaip negu kiti personažai, už kurių žūtį atsiprašė rašytoja, Dobis žuvo ne per Hogvartso mūšį – kulminacinę gėrio ir blogio kovą mokyklos teritorijoje, bet kiek anksčiau – romane „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“.

„Vėl atėjo šios metinės. Šiais metais aš atsiprašysiu už tai, kad pražudžiau personažą, kuris mirė ne per Hogvartso mūšį, bet paaukojo savo gyvybę, kad išgelbėtų ir pelnytų gyvybes kitiems žmonėms. Aš kalbu, žinoma, apie namų elfą Dobį“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė J. K. Rowling.

Pernai rašytoja atsiprašė dėl profesoriaus Severo Sneipo, kurio neaiški priklausomybė gėrio ar blogio pusei glumino visų septynių knygų skaitytojus, Fredo Vizlio ir profesoriaus Remo Lubino mirčių.

Dobis pirmą kartą Harį sutiko burtininkų mokyklos antraisiais metais, kai bandė jį įspėti, kad jis nebegrįžtų į Hogvartsą. Haris galiausiai įvertino namų elfo pagalbą ir apgaulės būdu privertė jo šeimininką Liucijų Smirdžių jį išlaisvinti.

Tuomet Dobis kelis metus dirbo Hogvartso virtuvėse.

Jis žuvo tuo metu, kai bandė išgelbėti Harį, Hermioną, Luną ir Ronį, kai jie buvo pagrobti ir nugabenti į Smirdžių dvarą.

Dobį pražudė mirties valgytojos Belatriks Lestreindž sviestas peilis, kuriuo jis buvo mirtinai sužeistas.

Elfas buvo palaidotas be magijos, kape, kurį žymi užrašas „Čia palaidotas laisvasis elfas Dobis“.

Šis J. K. Rowling atsiprašymas socialiniame tinkle „Twitter“ sulaukė prieštaringų reakcijų. Daug žmonių tai vadino liūdniausia žūtimi, su kuria jie susidūrė literatūroje.

Keli gerbėjai jai rašė, kad jau buvo laikas atsiprašyti dėl šio elfo žūties, o kiti prisipažino, kad jie vis dar negali su tuo susitaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)