- Kas Jums teikia didžiausią džiaugsmą gyvenime?

- Tai – filosofinis klausimas. Tikriausiai džiaugsmą teikia stabilumas, kurį bandome susikurti gyvenime. Aš pats dėl to negaliu labai skųstis – gyvenu gana stabiliai. Galima sakyti, kad vis bandau gyvenimą susiplanuoti taip, kad būtų kuo mažiau netikėtų neigiamų situacijų.

- Esate iš tų, kurie planuoja?

- O taip – esu iš tų, kurie stengiasi kuo toliau žiūrėti į priekį. Tikrai toliau už kitus savo šeimos narius. Mes dažnai dėl to susiginčijame, nes jie sako, kad per toli žiūriu. (Kiek toli?) Priklauso nuo klausimo, žiūriu 5–10 metų į priekį. Ypač jei tai susiję su darbu. Savo asmeninius tikslus keliu bent 5 metams į priekį. Tik jų nesiekiu taip griežtai (juokiasi).

Pavyzdžiui, jei užsibrėžčiau tikslą turėti tris vaikus, nemanau, kad po dvejų metų grįžčiau prie to ir žiūrėčiau, kiek tų vaikų dabar turiu, ar stipriai atsilieku nuo plano (juokiasi). Tačiau vizijas su tikslu jas pasiekti turiu visą laiką.

- Kaip vyksta Jūsų gyvenimo planavimo procesas? Ar apžvelgiate jo rezultatus?

- Esu chaotiškas – per tiek metų neišmokau sisteminti informacijos ir vizijų savo galvoje, nors savo mintis ir užsirašau į bloknotus (kaip tik užsakėme įmonėje naujus). Naudoju juos visokiems pafantazavimams ir papaišymams, ką gyvenime turėčiau padaryti, ir laikau lentynoje. Paskui smagu pažiūrėti, apie ką svajojau prieš dvejus ar trejus metus. Iš kai kurių pasijuokiu, o kiti tampa realybe, bet kažkaip labai to nesiekiu. Na, bet, kaip jau sakiau, esu vaikščiojantis „bardakėlis“.

- Pasiekėte šiemet tikslų, kuriais didžiuojatės?

- Iš dalies turėčiau atsakyti taip, bet jei klausinėsite konkrečiai, tada nebegalėsiu sakyti daugiau. Galiu pasakyti tiek – pasiekiau vieną iš pastaruosius kelerius metus keltų tikslų, gana svarbų.

- Kalbate apie asmeninį gyvenimą ar darbą?

- Taip, kalbu būtent apie asmeninį gyvenimą. Darbe jokių perversmų neįvyko, verslas yra įsišakojęs, įvairiaspalvis, kiekvieną dieną turime įvairių situacijų. Taigi, į darbinę kasdienybę netgi nebekreipiu tiek dėmesio – būna geresnių ir blogesnių metų. Tėvas nuo mažų dienų kalė į galvą, kad gyvenimo be hemorojaus nebūna (šypsosi).

Visą interviu su Dainiumi skaitykite IKONA.TV portale ČIA.

Interviu buvo spausdintas 9-tame žurnalo numeryje.