- Kas Jums gyvenime teikia didžiausią džiaugsmą?

- Plačiąja prasme – gyvenimas Lietuvoje. Nors žinau, kad yra nemažai nepatenkintų žmonių, kurie net piktokai apie tai pasisako. Aš priešingai – čia gyvendamas jaučiu gyvenimo džiaugsmą, esu susikūręs puikias gyvenimo sąlygas ir savo aplinką.

Turiu mylimą žmogų, šeimą, gerų draugų.

Kai yra pilnatvės džiaugsmas, į smulkmenas paprasčiausiai nekreipi dėmesio. Kartais džiugina vienas dalykas, kartais – kitas. Žinoma, būna ir ne tokių gerų dalykų, bet viską užgožia bendras džiaugsmas.

- Kaip save apibūdintumėte – esate pesimistas, optimistas ar realistas?

- Esu realistas, stengiuosi gyventi šia diena, ne praeitimi. Nemėgstu užsisvajoti labai toli į priekį, nes realybė labai dažnai mus pastato į vietą.

- Griežtai planuojate savo laiką?

- Negaliu pasakyti, kad labai griežtai. Pusę metų planavau labai tiksliai, kitą pusę – laisviau. Tikslus esu numatęs, tik nežinau, ar norėčiau dabar apie juos kalbėti (šypsosi).

- Ne vienas baigiantis metams pasidaro jų apžvalgą, prisimena nuveiktus darbus, svarbiausius įvykius. Jūs tokį metų įvertinimą praktikuojate?

- Metai man buvo geri, esu patenkintas. Žiūrint per mano veiklos prizmę, Lietuvos futbolo klubų asociaciją, gal ir buvo galima nuveikti daugiau, nes norėjosi, bet tam trukdė aplinkybės ir įrankiai, kurių pritrūko planams įgyvendinti. Būtent dėl to vasarą šių planų atsisakiau. Mano nuomone, jei matai, kad tikslo įgyvendinti nepavyks, o planai liks tik popieriuje ir mintyse, nereikia eikvoti savo ir kitų laiko neįgyvendinamiems siekiams.

Dabar keliu sau naujus tikslus ir toliau važiuojam į priekį (juokiasi).

- Permąstote apie savo praeitį, sportininko karjerą?

- Praeitimi ir prisiminimais nenoriu gyventi, tai nemotyvuoja judėti į priekį. Sportininko karjeros etapas buvo sėkmingas, nieko nekeisčiau. Nekeisčiau ir kitos savo gyvenimo praeities.

- Kokia būtų jums didžiausia dovana?

- Niekada nelaukiu dovanų – nei kalėdinių, nei gimtadieninių. (O švenčių laukiate?) Jei pasakyčiau, kad laukiu švenčių, tikriausiai nuskambėtų, kad laukiu dovanų. Kalėdos yra gražiausios metų šventės. Tik nepasakyčiau, kad jų labai laukiu, bet malonu jas švęsti su šeima – visiems susėsti prie bendro stalo ir pabūti. Tik jokiu būdu neasocijuoju to su materialiais dalykais. Juk tai – jausmų šventės, o jausmai – tai geriausia dovana.

Visą interviu su Daividu skaitykite IKONA.TV portale ČIA.