Jolanta pasakoja, kad jos noras dalyvauti fitneso varžybose atsirado prieš 1,5 metus. Anksčiau visiems aplinkiniams kartojusi, kad niekada nedalyvaus alinančiose visą sportininko organizmą fitneso varžybose, tuomet ji pakeitė nuomonę ir pradėjo dirbti su sunkesniais svoriais, laikytis sportinės dietos.

„Visada buvau sportiška, bet anksčiau dirbau su savo svoriu, daugiau bėgiodavau, todėl ir kūnas, nors ir buvo atletiškas, ryškių raumenų nebuvo. Fitnesas keičia kūną. Mane tai ir užkabino. Dar prieš dvejus metus nebūčiau net pagalvojusi, kad kažkada dalyvausiu fitneso varžybose (juokiasi)“. – pasakojo pašnekovė.

J. Leonavičiūtė neslepia, jog pasiruošimas varžyboms tapo iššūkiu sau pačiai bei ilgu keliu siekiant norimų asmeninių rezultatų. „Tai smagus komandinis darbas su treneriu, bendravimas su kitomis merginomis, kurios taip pat ruošėsi varžyboms. Mes laikas nuo laiko susitikdavome ir dalidavomės įspūdžiais, aptardavome pokyčius, rezultatus. Aš pati norėjau patobulinti apatinę kūno dalį ir padailinti sėdmenis.

Niekada nenorėjau būti panaši į atletes, kurios dalyvauja kūno fitneso varžybose. Nepamirškime, kad yra labai skirtingos kategorijos. Tiesą sakant, aš net taip ir neištreniruočiau raumens. Tam net esu per sena. Tai tikrai ilgas ir lėtas procesas. Raumenys taip greitai neauga. Pirmieji pokyčiai gali būti pastebimi jau po kelių treniruočių mėnesių ir tai tampa paskata tęsti, bet vėliau reikėtų su treneriu persižiūrėti savo treniruočių programą, ją pasikoreguoti. Tuomet jau galima ir svorius didinti“.

Daug sportuoti be tinkamo poilsio taip pat nepavyks, tačiau DELFI pašnekovė pripažįsta, jog miego jai trūksta dažnai, todėl vos tik įtemptoje dienotvarkėje atsiradus keletui laisvų valandų ji skuba namo pamiegoti.

„Man sportuoti pačiai, net ir ruošiantis varžyboms, pakanka 3-4 kartus per savaitę. Viena treniruotė trunka valandą. Kiekvieną treniruotę paskirstau, kurią kūno dalį treniruosiu ir nedarau viso kūno treniruočių. Pavyzdžiui, su kojų ir sėdmenų nereikėtų treniruoti daugiau nei dukart per savaitę. Žinoma, ir poilsis labai svarbus. Jei tinkamai nevalgysite ir pakankamai nesiilsėsite, tuomet ir energijos treniruotėm nebus.

Tačiau kartu noriu priminti ir tai, kad kiekvienas turėtų vadovautis savo asmenine patirtimi. Nėra nieko, kas tiktų visiems žmonėms. Vieni nori atsikratyti papildomomų kilogramų, kiti sustiprėti. Mano tikslas pastaruoju metu buvo geriau pažinti savo kūną. Žinojau, kad ir ateityje dirbsiu su sportu, todėl buvo svarbu išbandyti daug ką su pačia savimi. Norėjau sužinoti, ką iš tiesų reiškia nenoras eiti sportuoti, alkis, nuotaikų kaita ir panašiai. Kartu aš labai mėgstu saldumynus ir nesu visiškai atsisakiusi nesveikais vadinamų produktų, bet nepiktnaudžiauju. Vis juokauju, kad daug sportuoju tam, jog galėčiau daug ir skaniai valgyti“, – su šypsena sakė sporto trenerė.

Tačiau norintiems sulieknėti Jolanta pataria laikytis griežtesnės dietos, tačiau nebadauti. Riebalų reikia net ir laikantis griežčiausių dietų. Jų išbraukimas iš mitybos režimo gali sutrikdyti hormoninę veiklą. Tik jei kūno svoris tenkina, o norima sustiprėti, nereikėtų savęs kankinti griežtomis dietomis. J. Leonavičiūtė įsitikinusi, jog saikingai vartojami norimi maisto produktai didelės žalos nepadarys.

„Liesa varške, kurią taip mėgsta lieknėjantys, taip pat nereikėtų piktnaudžiauti. Jei žmogus badaus, kūnas atsiims ir įjungs savisaugos režimą bei visą gaunamą maistą pavers riebalu. Trūks ir energijos. Sulčių iškrovos dienų nereikėtų daryti dažniau nei vieną dieną per savaitę, nors aš pati jų apskritai nedarau, nes man reikalinga energija.

Dabar esu visiškai patenkinta savo kūnu ir pasiekimais. Norėčiau tai išlaikyti ir leidžiu sau galbūt daugiau suvalgyti. Ypač mėgstu saldumynus, tokius kaip pieniškas šokoladas ar kondensuotas pienas. Traškučių sau leidžiu suvalgyti kartą per mėnesį ir man to visiškai pakanka“.

Anot žinomos moters, nereikėtų aklai paisyti ir mitų apie mitybą tam tikru dienos metu. Žinoma, ji pripažįsta, jog pirmoje dienos pusėje galbūt būtų geriau valgyti vaisius, nes pirmoje dienos pusėje medžiagų apykaita yra greitesnė, bet labai riboti savęs antroje dienos pusėje taip pat nereikėtų.

Paklausta apie sekso simbolio etiketę, kuri jai buvo klijuojama ilgus metus ji tik nusijuokė. Į tai rimtai nežiūrinti sporto trenerė įsitikinusi, kad tai labiau televizijos sukurtas įvaizdis nei tikrovė. „Seksualumas sklinda iš vidaus ir aš pati to neakcentuoju. Žinote, kas maloniausia, kad komplimentus, ypač po varžybų, man žeria moterys. Socialiniuose tinkluose sulaukiu malonių jų žinučių ir klausimų apie sportą, sveiką mitybą. Mielai atsakau ir dalijuosi patarimais, o vyrams, kurie kur nors kviečia, tiesiog atsakau, kad turiu su kuo pavakarieniauti. Turbūt nebuvo nei karto, kad būčiau susitikusi su kuo nors iš „Facebook“ išgerti kavos“.

Piktus komentatorius, kurie rašo, jog sportuojančios merginos yra panašios į vyrus Jolanta taip pat blokuoja. „Mano raumuo yra smulkus. Kai įtempiu raumenis ir pozuoju varžyboms, atrodau kitaip, tačiau esu smulki. Sportuojančios merginos atrodo visiškai kitaip be varžyboms skirto grimo ir neįtempusios raumenų, o piktus komentarus dažniausiai rašo tik žmonės, kurie visiškai neturi nieko bendra su sportu, todėl žiūrėti į tai rimtai neįmanoma“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)