„Didžiausias komplimentas, kurį išgirdau šiandien, buvo tada, kuomet mane pavadino pasaulinio lygio dainininke. Niekas negalėjo patikėti, kad esu iš Lietuvos. Didžiuojuosi, kad skamba mūsų šalies vardas. Toks ir buvo mano tikslas“, - iškart po pergalės DELFI sakė V. Iljinaitė.

Tarptautiniame solistų konkurse „Euro Stars“ Valetoje kovėsi kruopščiai atrinkti profesionalai iš skirtingų pasaulio šalių. Drąsiai scenoje besijaučiantys dalyviai, anot Valerijos, jau nuo pat pirmų dienų pasižymėjo aršia konkurencija.

„Konkurencija tokiuose konkursuose yra labai žiauri. Svarbu proto treniravimas, nes įkyrios mintys gali taip stipriai užsukti galvą, kad po to gali pakenkti savo pasirodymui. Studijų metai Londone man tikrai davė didelę naudą, nes didesnės konkurencijos, nei miuzikle Londone – nėra. Ten tikros žvėrių peštynės“, - tikina ji.

Nepaisant ne visada draugiško klimato, Valerija žinojo būdų, kaip nuvyti stresą ir susitelkti į tikslą.

Valerija Iljinaitė

„Mano viešbutis prie jūros kranto, todėl aš rytais stengiausi medituoti, meldžiausi ir taip save raminau. Tiesa, jaučiausi stabiliai. Matyt, patirtis ir amžius daro savo. Tu tiesiog išmoksti su tuo susitvarkyti“, - pasakojo dainininkė.

Kartu su Valerija Maltoje taip pat viešėjo prodiuserė, vokalo pedagogė ir prestižinio festivalio „Kaunas Talent“ direktorė Onutė Žukienė su vyru Vytautu Žuku. Anot konkurso laureatės, jie ja rūpinosi tarsi savu vaiku ir skyrė visokeriopą pagalbą, dėl kurios atlikėja jaučiasi labai dėkinga.

Aukšto lygio konkurse, į kurį Valerija buvo pakviesta, ji pasirinko atlikti „The Greatest Showman“ dainą. „Šis kūrinys man labai patinka. Tai man itin artima daina“, - tikino vokalistė.

Už pirmąją vietą „Euro Stars“ konkurse Valerija pelnė trofėjų ir 1000 eurų prizą, tačiau, anot jos, svarbiausia ne tai, o pats dalyvavimas, patirtis ir užmegztos pažintys.

Iškart po projekto dainininkė išskris į Angliją, kur jos laukia egzaminų sesija muzikos mokykloje Londone.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)