„Tai, ką išgirsite, nepriimkite kaip už gryną pinigą“, - savo pranešimą pradėjo TV laidų, renginių vedėjas ir prodiuseris.

A. Valinskas pasakojo, kad kiekvienas žmogus yra kilęs iš žvaigždžių dulkių. Anot jo, visi mes esame labai panašūs ir tuo pačiu – unikaliai skirtingi.

„Į pasauli visi ateiname laikinai, gyvenimas yra tik žybsnis. Pagrindinis dalykas kiekvienam žmogui – sugalvoti viso savo gyvenimo tikslą. Pasižiūrėkite į savo gyvenimą ne kasdiene jo dalimi. Pats blogiausias dalykas žmogui – neturėti fantazijos ir vaizduotės“, - dėstė pranešėjas.

Pramogų verslo ryklys pasakojo, kad kiekvienas žmogus gali naudotis jau seniai išrasta laiko mašina, kurią dažnas pamiršta.

„Laiko mašina egzistuoja, visi ją žinote ir esate ją laikę rankose. Tai yra knyga. Jos pagalba tu gali atsidurti Cezario laikais, viduramžiuose ir t.t. Gaila, kad ši mašina veikia tik į praeitį, tačiau tai padeda žmogui tobulėti“, - įsitikinęs jis.

Savo kalboje A. Valinskas palietė ir jautresnes, mūsų šaliai itin opias problemas.

„Lietuvoje egzistuoja neigimo kultas. Seneliai guodžiasi, kad prie ruso buvo geriau, tėvai mini, kad kalta valdžia. O juk valdžios mes neatsivežame iš užsienio – ji yra mūsų dalis. Lietuvos dalis. Visuomenei nereikia pykti ant veidrodžio, kad snukis kreivas. Pokyčiai šalyje priklauso nuo jūsų pačių. Turite to imtis patys, o ne laukti malonių“, - teigė jis.

„Štai todėl esame savižudžių tauta Europoje. Negalima savęs neigti, reikia save teigti. Reikia nebijoti, tikėti, kad aš galiu tai padaryti. Jaunas žmogus dažnai pagalvoja, kad viskas, kas geriausia buvo anksčiau. Visi žygdarbiai jau padaryti, tačiau tai netiesa. Kiekvienas iš jūsų esate unikalus tiek, kad galite būti Vytautas Didysis savo pasirinktoje profesijose. Tai faktas. Kai visus tuos dalykus sudėsime į vieną, turėsime jauną, kokybišką Lietuvą“, - kalbėjo A. Valinskas.

Lietuvybės temą palietęs TV veidas taip pat minėjo, kad mūsų tautiečiams svarbu nepamiršti lietuvių kalbos ir istorijos. A. Valinskas jaunuolius ragino nepasiduoti socialinių tinklų vilionėms ir nepamiršti gyventi realiame gyvenime.

„Pažvelkite į save geranoriškiau ir pasakykite: aš toks vienintelis. Neįlįskite į tuos internetinius burbulus, nes jie jums sudaro iliuziją, kad gyvenate ten, kur nieko nėra. Nepakeiskite žolės kvapo jos vaizdu telefone. Jokio skirtumo, kiek sekėjų turite, tai burbulas, kuris neatspindi realybės, kuri jūsų laukia“, - sakė jis.

DELFI primena, kad pozityvios energijos festivalis „Vibelift“ siekia suteikti teigiamų pokyčių švietimo sistemoje ir jaunų žmonių ugdyme. Iniciatyvą kuria visuomeninis judėjimas „Kūrėjų karta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)