Dovydas Laukys ir Šarūnas Januškevičius moksleiviams kalbėjo apie baimę ir kaip ją įveikti. „Sveikučiai, kodėl jūs tokie išsigandę? Ko bijot?! Nėra laiko baimei, nes ji sueikvoja jūsų laiką tikslų siekimui. Kol jūs bijot, kažkas kitas daro, dirba. Nėra laiko dvejonėms. Dabar pats laikas susiimti ir išpildyti savo gyvenimo svajonę“, - rėžė vaikinai ir netrukus atliko pasirodymą pagal animacinio filmo „Drakonų kova“ dainą.

„Gyvenimas – tai nuotykis. Reikia nelaukti ir daryti. Jokios pabaisos negali jūsų paveikti. Reikia suklysti, parkristi, nes tik taip sugebėsite nebebijoti nesėkmių“, - „Siemens“ arenoje aiškino duetas.

Jokia paslaptis, kad Dovydas ir Šarūnas geriausiai lietuviams žinomi iš muzikinio projekto „X Faktorius“. To neneigė ir jie patys bei atskleidė savo pasirodymo atrankose užkulisius.

„X Faktorius“ buvo mūsų drąsus žingsnis. Dovydas naktį prieš atrankas pasiūlė man sudalyvauti. Juk suprantat, kas dėjosi mano galvoje. Paskutinę minutę eiti į sceną... Juk prisidarysiu gėdos! Tokios mintys mus stabdo. Ir tada pagalvojau, kodėl nepasiduoti avantiūrai, kodėl nepabūti kvailiu?“ - sakė Šarūnas.

Vaikinai scenoje atliko ir kitus muzikinius kūrinius bei ragino išsivaduoti iš tobulėti neleidžiančios baimės jausmo.

„Nuoširdžiai tariant, jūsų svajonės niekam nerūpi. Tik patys su savim liksit gyvenimo gale ir mąstysit, gal galėjau tą ar aną padaryti, bet bijojau. Žvelgiant į pasaulio žemėlapį, mūsų baimės atrodo juokingos“, - teigė grupė „120“ ir netrukus tęsė savo motyvuojančią žinutę.

„Mes siūlome savęs paklausti paprasto klausimo: bijai? Jeigu bijai, suprask šį jausmą. Padėk save į šalį ir skink kelią tiesiai, aštriai. Siek savo svajonių. Tikėkit tuo, kas tau atrodo teisinga. Mes nieko naujo nepasakysim, tačiau vienas dalykas yra girdėti, o kitas – tai suvokti ir vykdyti. Būkit psichais, būkit kvailiais, kuo daugiau klysit – tuo bus geriau, nes gyvenime daugiau išmoksit“, - kalbėjo Dovydas ir Šarūnas.

Pozityvios energijos festivalis „Vibelift“ siekia suteikti teigiamų pokyčių švietimo sistemoje ir jaunų žmonių ugdyme. Iniciatyvą kuria visuomeninis judėjimas „Kūrėjų karta“.

Konferencijos akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)