Balandžio 26 d „Siemens Arenoje“ pozityvios energijos festivalyje moksleiviams „Vibelift“, jo vėl laukia nauji iššūkiai ir net keli pirmi kartai. Renginio vedėjas neslepia, kad šiek tiek jaudinasi, tačiau pasak jo, tikras profesionalas privalo nuolat tobulėti ir įveikti visus iššūkius.

- Justinai, festivalio „Vibelift“ scenoje Tau teks įveikti tikrai labai sudėtingas užduotis. Bijai?

- Baimė, kaip ir bet koks kitas pojūtis, laikui bėgant, surambėja. Jei atsimenate, buvo toks bičas Steave'as Irvingas - garsiausias pasaulyje krokodilų gaudytojas, kuris prieš kamerą galynėdavosi su krokodilais.

Aš įsivaizduoju, kad pradžioje ir jam buvo labai baisu, bet treniravosi, įgijo įgūdžių ir tapo profesionaliu krokodilų gaudytoju. Baimė dažniausiai kyla iš nežinojimo, kaip tai padaryti ir ar tikrai pavyks. Jei nesi užtikrintas savo jėgomis ir nežinai, kokie pavojai po lova tyko, tuomet bijai, bet, jeigu turi įgūdžių ir žinai, kad po lova nėra nieko, kas tau galėtų pakenkti, tuomet lendi be baimės.

Įgūdžiai, patirtis ir žinojimas, ką ir kodėl darai, baimę sumažina iki protingo lygio. Žmogus negali visiškai nejausti baimės, nes visai baimės nejaučia tik sociopatai. Baimė ir lengvas stresas reikalingi, tačiau turi būti pamatuoti ir racionalūs.

Taip jau susiklosto, kad bent kartą per metus scenoje man tenka daryti tai, ko dar niekada nedariau. Šiais metais pirmą kartą repavau su grupėmis - „G&G Sindikatas” ir BIX. O ketvirtadienį manęs laukia dar keli pirmi kartai. Jau pirmųjų repeticijų metu supratau, kad tokio renginio dar neturėjau.

Čia ir yra visas žavumas – kuo mažiau žinomi vandenys, tuo daugiau jaudulio ir adrenalino. Bet, jei tikrai nori būti geras pramogų versle, reikia priversti save išeiti iš komforto zonos ir įveikti visus nepatogumus ir savo baimes. Kiekvienas, kuris įdeda pastangų, gali pranokti pats save ir padaryti kur kas daugiau nei pats įsivaizduoja. Buvo laikas, kai aš bijojau pirmų kartų, sėdėjau savo komforto zonoje ir nieko nenorėjau keisti. Tačiau šiandien man atrodo, kad jeigu gyvenimas suteikia šansą, privalome jį priimti

Kokie pirmi kartai Tavęs laukia festivalio “Vibelift” scenoje?

- “Vibelift” organizatorė Gabija Skučaitė renginio metu pasiūlė scenoje išbandyti tokius dalykus, kokių dar niekada nedariau. Ne tik dalyviams, bet ir man, kaip renginio vedėjui, šis renginys bus ypatingas.

Gabija Skučaitė ir Justinas Jankevičius FOTO: Eimantas Paulauskas

Scenoje pasirodysiu visiškai naujame amplua, būsiu visiškai kitoks, nei žiūrovai įpratę matyti. Man net kelis kartus teks perlipti per save. O aš juk stuobrys, kuris nei šoka, nei dainuoja, tačiau šiame renginyje darysiu viską – ir šoksiu, ir dainuosiu. Man ir pačiam keista, tačiau darysiu tokius dalykus, nuo kurių jau dabar keliai linksta. Bet kol kas negaliu atskleisti.

Tačiau esu ramus, nes turiu gerą scenos partnerę. Prisipažinsiu, iš pradžių buvo keista, matyti tokį pozityvų, energingą ir drąsų žmogų. Bet jau po pirmos repeticijos supratau, kad viskas bus gerai. Kartu mes “paliftinsime tą vaibą” labai stipriai. Žinau, kad bus smagu! Žinau, kad visi, kurie ateis į renginį, išsineš labai daug. Gal nuskambės kiek egoistiškai, tačiau, žinau, kad aš iš šio renginio gausiu daugiausia.

- Kaip manai, ar vedant renginį, svarbu scenos parteris?

- Partneriaujant visada svarbiausia chemija. Jeigu nėra chemijos, negali pasitikėti žmogumi, tai toks partneris ne tik scenai netinka, bet ir į parduotuvę pieno su juo negali eiti, nes susiginčysite pakeliui. Patikėkite, jeigu tik kažkas tarp partnerių ne taip, žiūrovai viską mato ir jaučia. Tiesą sakant, partneriai ant scenos, kaip ir šeimoje - turi būti visiškai vienas už kitą atsakingi, nes tuo momentu, kai vienas krenta, kitas jį gaudo. Todėl būtina ne tik chemija, bet ir visiškas pasitikėjimas, maximali koncentracija ir dėmesys partneriui. Be kokiu atveju, renkantis partnerį, svarbiausia - išsirinkti patį geriausią, nes kitu atveju kur kas lengviau ir paprasčiau vienam.

- Justinai, jau daug metų dirbi pramogų versle, renginius ir TV laidas teko vesti ne su vienu skirtingu scenos partneriu, kas Tavo nuomone, yra geras renginių vedėjas?

- Visų pirma, geras renginio vedėjas yra tas, kuris netrukdo renginiui. O jei rimtai, aš nežinau, kas yra geras renginių vedėjas. Žmogus, iš kurio aš daug išmokau ir dar iki šiol mokausi yra Arūnas Valinskas. Jis yra didis maestro, iš kurio galima mokytis ir kurio patarimų verta paklausyti. Tai žmogus, kuris pasiekė viską, ko norėjo. O, jei reikėtų įvardinti pasaulinio lygio renginių vedėjo etaloną, man tai būtų - Džoni Karlsonas. Jei nežinote, būtinai pagooglinkite. Tai - geriausias visų laikų renginių vedėjas.

- Sakoma, kad, jei nori, vadinasi, gali. Ar tikrai galime pasiekti viską, ko norime?

- Ne, tikrai ne viską apie ką pagalvojame, galime pasiekti ar gauti. Man 33 metai, kad ir kaip norėčiau, NBA dėjimo konkurso greičiausiai jau nelaimėsiu. Bet plačiąja prasme, žinoma, kad TAIP! Mes visi esame savo likimo kalviai. Svarbiausia - žinoti, ko nori ir ar tikrai tas siekis realus. Jei matai, kad tavo siekiai realūs, tik reikia įdėti pastangų, vadinasi, daryk ir pasieksi viską, ko nori. Labai svarbu viską daryti pozityviai nusiteikus ir su „švaria galva“.

- Kaip, kai aplinkui tiek visko vyksta, išlikti pozityviam ir neapkrauti galvos bereikalingomis informacinėmis šiukšlėmis?

- Šito viso ir pasimokysime pozityvios energijos festivalyje „Vibelift“. Išmoksime “pakelti” savo motyvaciją. Tai bus renginys, kuriame ne tik pasikrausime teigiamos energijos, bet ir išgirsime žinomų ir daug pasiekusių, savo sričių lyderių istorijas. Jie dalinsis savo patirtimi. Mokytis geriausia ne iš savo, bet iš kitų klaidų. Ir geriausia mokytis iš geriausių. Beje, kartais norint pasiekti optimalią laimę, reikia visiškai išeiti iš komforto zonos. Būtent čia ir bus tas renginys, kuriame visi galės atsipalaiduoti ir absoliučiai nepaisyti nieko. Kaip kas norės, taip galės elgtis - jei norės, galės staugti, dainuoti, šokti ar juoktis iki ašarų. Tai bus pozityvumo ir laisvės fiesta, renginys, kuriame visi galės išsilaisvinti iš savo kompleksų ir negalvoti apie tai, kas ką pasakys. Ir man atrodo, kad tai ir yra svarbiausia.

Festivalis “Vibelift”- įspūdingiausias tobulėjimo šou: pribloškiantys efektai ir būrys įžymybių

Lietuvoje tokio žanro renginio dar nebuvo – įspūdingas tobulėjimo šou žada sužavėti žiūrovus triukais, intriguojančiais efektais ir gausiu būriu žymių pranešėjų, atlikėjų, šokėjų, influencerių bei įspūdingu renginio vedėjų – Justino Jankevičiaus ir Gabijos Skučaitės pasirodymu.

Renginio dalyvių laukia gausus būrys žymiausių Lietuvos žmonių – net 19 pranešėjų, 13 populiarių muzikos atlikėjų, 80 šokėjų, 45 socialinių tinklų žvaigždės, Instagram paskyrose turinčios šimtus tūkstančių sekėjų.

Moksleiviai „Vibelift“ festivalyje sutiks TV laidų ir renginių vedėjus Arūną Valinską, Justiną Jankevičių, aktorius Inetą Stasiulytę, Leonardą Pobedonoscevą, Audrių Bružą, Kirilą Glušajevą, socialinių tinklų žvaigždes Karoliną Meschino, Igną Lelį, Edviną Sajaną, radijo ir TV laidų vedėjus Orijų Gasanovą bei Simoną Banditą, žurnalistą Edvardą Žičkų, verslininką Benediktą Gylį, „MyHero!“ įkūrėją Igną Bakėjų ir kitus.

Festivalį organizuoja judėjimas „Kūrėjų karta“ ir Socialinių mokslų kolegija, o jos vadovė Gabija Skučaitė pati ėmėsi ir renginio režisavimo. Kurdama festivalio scenarijų ji ieškojo naujų formų renginių režisūroje ir žada visą renginį paversti įspūdingu tobulėjimo šou, kuris paremtas prasmingų ir įsimenančių patyrimų sukūrimu, o ne tik žinių perteikimu, kaip įprasta įvairiuose tobulėjimo renginiuose. Renginyje bus suderintas tobulėjimą skatinančių istorijų ir žinių perteikimas, sukuriant pozityvią energetinę aplinką, kurioje norisi kurti ir tobulėti. Įspūdį sustiprins specialiai šiam renginiui kurtos šviesų instaliacijos..

Dalyviai išgirs ne tik įkvepiančius pranešimus, bet ir populiariausių Lietuvos jaunųjų atlikėjų kūrinius, kuriuos papildys gausus būrys profesionalių šokėjų. O pati renginio atidarymo ceremonija bus išties įsimintina - įspūdį sustiprins specialūs triukai, kurių atlikimui pasitelkti net kaskadininkai.

„Šį festivalį padarysime tikru tobulėjimo šou, jame bus daug publiką užvedančių, sužadinančių, įtraukiančių elementų. Mano siekis yra aprėpti pačią plačiausią pozityvių emocijų amplitudę – nuo didelio džiaugsmo ir energetinės įkrovos iki susijaudinimo iki pat širdies gelmių. Renginys savo turiniu ir formomis išjudins kūną, sužadins protą ir sujaudins širdis“, – sakė G. Skučaitė.

Renginio vedėjai Gabija Skučaitė ir Justinas Janekvičius scenoje pasirodys visiškai naujame amplua. Abiems teks daryti tokius dalykus, kurių dar niekada nedarė.

„Šio renginio metu išbandysiu tokius dalykus, kokių dar niekada nedariau. Ne tik dalyviams, bet ir man, kaip renginio vedėjui, šis renginys bus ypatingas. Scenoje pasirodysiu visiškai naujame amplua ir būsiu visiškai kitoks, nei žiūrovai įpratę mane matyti. Aš juk stuobrys, kuris nei šoka, nei dainuoja, tačiau šiame renginyje darysiu viską – ir šoksiu, ir dainuosiu. Man ir pačiam keista, tačiau darysiu tokius dalykus, nuo kurių jau dabar keliai linksta. Tačiau esu ramus, nes turiu gerą scenos partnerę. Jau po pirmos repeticijos supratau, kad viskas bus labai gerai. Tai bus renginys, kuriame ne tik pasikrausime teigiamos energijos, bet ir išgirsime lyderių istorijas. Jie dalinsis savo patirtimi. O juk mokytis visada reikia tik iš geriausių. Tai bus pozityvumo ir laisvės fiesta, renginys, kuriame visi galės išsilaisvinti iš savo kompleksų ir negalvoti apie tai, ką kiti pasakys”, – sakė J. Jankevičius.

Šiam renginiui buvo sukurta ir speciali scena, kuri atspindės visą „Vibelift“ koncepciją ir idėją. „Geras renginys neatsiejamas nuo gero ir kokybiško išpildymo. Todėl specialiai šiam renginiui sukurta tokia scena, kurios konstrukcija, vizualas, dizainas ir jos išdėstymas kuria augimo efektą. Sceną įrėmins ir specialų efektą kurs ledinių juostų rėmas. Apšvietimo dizainas taip pat kurtas tik šiam renginiui. Visam renginio turiniui perteikti ir įspūdžiui sustiprinti bus panaudotas vienas naujausių ledinių ekranų, esančių Lietuvos rinkoje. Šviesos instaliacijas kurs vienu geriausių šviesų menininkų Lietuvoje tituluojamas Arvydas Buinauskas“, – sakė už techninę renginio dalį atsakingas renginių organizatoriaus, „Showart“ kūrybos studijos vadovas Artūras Trofimovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)