Su gerbėjais ji feisbuke pasidalino emocijomis, užplūdusiomis gimtadienio rytą ir papasakojo, kodėl ji su mylimuoju šiuo metu vieši Peru, o ne kur kitur.

"Šiandien man 30, taip. Viena vertus tai - daug, kita vertus - visiškai mažai. Be to, amžius man visada atrodydavo per daug sureikšmintas dalykas. Tai mažiau apie amžių šį kartą.

Šiuo metu esu Peru. Noriu papasakoti trumpą istoriją, kaip čia atsidūriau.

Buvo gruodžio 20-oji, artėjo Kalėdos. Mūsu su Donatu namuose vyko Kalėdų vakarėlis draugams. Tiesiog vieną dieną atsikėliau ir supratau, kaip noriu prisiminti tikrą Kalėdų prasmę ir susigražinti jų dvasią į mūsų namus. Paskambinau savo draugui Girvydui Duobliui, sakau Girvydai, reikia daryt kažką gražaus, darom kartu.

Taigi labai norėjosi atsiriboti nuo bereikalingų dovanų pirkimų, šventinės sumaišties, nes o kam visa tai? Idėja buvo priminti draugams, kad svarbiausia - buvimas kartu! Kaip svarbu yra sustoti, apsikabinti, žvelgti tiesiai į akis, gyventi čia ir dabar. Tuo pačiu paprašiau, kad neneštų jokių dovanų (pinigų švaistymas dažniausiai nereikalingiems daiktams), nes bus aukų dėžutė, o surinktus pinigus aukosime Plungės moterų krizių centrui bei nakvynės namams (ačiū Girvydui už būtent šią idėją). Tai buvo stebuklingas vakaras su daug šypsenų, nuostabios muzikos, skanaus maisto (kuriuo rūpinosi mano mėgstamiausi Saigon ir Spoon To The Moon - ačiū jiems!), degė žvakės, žybsėjo lemputės, visi siūbavo šokio ritmu, klegesys tęsėsi iki paryčių.

Aš buvau tokia laiminga! Dar laimingesnė buvau po to, kai su Donatu ir Girvydu, supirkę būtiniausius daiktus, jau buvome pakeliui į Plungę. Pamenu, kaip šiltai ten gyvenantys žmonės mus priėmė, tie visi nuostabūs žmonės su nuostabiausiuoju tų namų įkūrėju Gintu. Aš sėdėjau ir nežinojau nei ką sakyti, nei kaip viską pateikti. Pamenu, kaip kažkas fotografavo ir aš pamaniau, na kam, kodėl, juk sakoma, kad gerus darbus reikia daryti tyliai. Ir aš pasakysiu jums - ne, nė velnio!

Gerus darbus reikia daryti kuo garsiau, kad jie pasiektų kitus, kurie irgi nori daryti gerus darbus! Jei kiekvienas padarytumėm po vieną, kad ir mažą prasmingą dayką, ar įsivaizduojat, koks gražus taptų pasaulis? Dabar jau tiksliai žinau, kad laiminga esu tik tada kai darau laimingais kitus. Dalintis - tai mano gyvenimo prasmė. O ir graži tradicija suburti visus draugus gimė butent taip! Nuostabaus gražumo kūdikis, sakyčiau.

Tas kalėdinis vakarėlis sutapo su mano Meilės gimtadieniu. Žinojau, kad jis labai susikuklintų dėl bet kokios dovanos, nes juk šis vakaras - ne apie jį. O man - viskas apie jį. Visą gyvenimą Donatas svajojo nuvažiuoti „pas indėnus“.

Pagalvojau - nuostabi proga išvykti į Peru, kaip tik artėja ir mano jubiliejus, aš taip noriu pabėgti būtent tada, per mano gimtadienį ir vyksime - dviguba proga! Taigi, vakarėlio metu, po rimtų šnekų apie labdaros reikšmę ir svarbą, įteikiau Donatui kelionę į Peru.

Kiek laimės buvo tą akimirką! Jis apsiašarojo ir aš žinau, dėl ko - dėl to, kad suprato, kaip gerai pažįstu jį ir kaip noriu pildyti jo svajones. Ir mes esam dabar čia.

Ir man 30.

Ir tai yra toks paprastas, o kartu toks stebuklingas rytas (pas mus rytas, taip)! Geriame kavą lovoje, šypsomės ir juokaujame apie laiką. Laikas bėga nesustabdomai ir visai nesvarbu jį vytis.

Labai svarbu gyventi dabar, mėgautis gyvenimo purslais, būti dėkingam už tai, ką turi. Aš esu dėkinga už meilę, už muziką, už keliones. Esu dėkinga mamai ir tečiui už gyvybę, gyvenimui - už gyvenimą.

Esu dėkinga, kad tiesiog esu. Ir dar kartą drąsiai galiu pasakyti, kad laiminga aš esu tik tada, kai galiu duoti, dalintis, dovanoti.

Nepamirškime to. Pildykime svajones savo mylimiausių, nepamiršdami ir tų, kuriems taip reikia mūsų dėmesio ir pagalbos. Kurkime gražias tradicijas sau, kurkime gerumą ir kitiems - tokia tad paprasta mano svajonė ir linkėjimas visiems savo 30-mečio proga.

Labai ačiū jums visiems, kad esate mano gyvenime, jaučiuosi ne vieniša! Jaučiuosi mylima ir reikalinga.

Ir senti su jūsų meile nebaisu. Ačiū už muziką, už pasitikėjimą. Širdis dainuoja, siela skamba! O dabar iškeliu rankas ir - pirmyn į nuotykius, keliones ir naujas patirtis! Pirmyn, ir tik pirmyn į gyvenimą!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)