Įvykius Lietuvoje nuolat sekantis komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, net ir būdamas ne gimtinėje, šios temos pro savo akis nepraleido. Savo feisbuke viešosios nuomonės formuotojas pasidalino laidos iškarpa ir aštriu komentaru.

„Kol aš Balyje tūsinu, matau, kad čikenfektorinės inteligentės lenda į teliką... Čiūčela sako, kad darbą ir vaikiną jai trukdo susirasti... grožis. Miela mano, tau trukdo kolosalus durnumas, nes grožis čia nei prie ko. Aš galiu pasakyti tik tiek, kad motina gamta turi labai specifinį humoro jausmą“, - rėžė jis.

Merginų grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė prisipažino, kad nors ir nežiūri televizijos, šią istoriją žinanti, tačiau apie tai kalba gana jautriai.

„Pagalvojau, kad mergina tokiu būdu nori išpopuliarėti, skinasi kelią į viešumą, tačiau pamiršta apie pasekmes. Tokio susidariusio šablono ir žmonių nuomonės, kokią jie susidarė apie ją, mergina greitai neatsikratys. Galbūt jai atrodo, kad visa tai tik pokštas, tačiau tai gali stipriai prilipti ir tęstis visą gyvenimą. Reikėtų gerai pagalvoti prieš kiekvieną žodį, kurį tu sakai viešai, nes vėliau visa tai gali atsisukti prieš tave“, - DELFI sakė atlikėja.

Dėl tiesmukų laidos dalyvės pasisakymų, internete kilo nemažas sujudimas, tačiau, anot Ingridos, tokių žmonių aukštinti nederėtų. Nepaisant to, daug dėmesio sulaukusiai Emai ji linki ramybės.

„Apie tai kalbėdama visuomenė jai garbės nedaro. Aš tiesiog į tokį žmogų nekreipčiau dėmesio ir palinkėčiau daugiau gerbti aplinkinius, bet tikrai nedaryčiau iš jos kulto ar personažo. Nemanau, kad lietuviai daro gera išaukštindami tokius žmones, nes jie to nenusipelnė. Televizija iš to daro sau reitingus. Kiekvienas daro savo darbą, o medija tai platina, tačiau žmonės turėtų atsirinkti į ką kreipti dėmesį. Viskas lieka mūsų sąžinėje, kuo mes dalinamės socialinėje erdvėje. Linkiu tai mergaitei ramybės“, - sakė I. Martinkėnaitė.

Savo nuomonę šia tema išsakė ir fotografas Naglis Bierancas, kuris šią istorija taip pat žino iš socialinėje erdvėje sklandančių laidos epizodų.

„Kad laida įdomi ir iš to televizija pasidarė reitingus – faktas. Net pagalvojau, kad norėčiau būti buvęs ten. Šiuo atveju mano nuomonė yra dviprasmiška. Aš ją gerbiu už drąsą, tačiau tyčiotis iš jos nematau prasmės. Į visa tai pasižiūrėjau kaip į pramogą – man buvo juokinga ir įdomu. Aš esu už tai, kad įdomių, įvairesnių žmonių būtų kuo daugiau“, - DELFI sakė jis.

Nors šią laidą fotografas įvertino kaip pramogą, ne visi dalyvės Emos pasisakymai jam buvo priimtini.

„Kai kurie laidos dalyvės pasisakymai buvo tikrai ne mano stiliaus, tačiau jos nesmerkiu. Vėliau sužinojau, kad ji dingo iš feisbuko. O dingo, matyt, dėl to, kad visuomenė ją suėdė. Tyčiotis tikrai nereikia, bet nuotaika pasikelti galima. Dažnai iš to, kas mums atrodo neįprasta ar nėra priimta visuomenės standartams, mes esam linkę tyčiotis“, - pripažįsta Naglis.

Fotografas pasakojo, kad šioje situacijoje jam sunku išlikti vienoje barikadų pusėje, mat jis įžvelgė priešpriešą tam, ką laidos dalyvė sako ir kaip ji atrodo.

„Mergina neatrodo protinga, tačiau tikrai nėra baisi – man pasirodė visai simpatiška. Nepaisant to, kalbėdama apie aukštus grožio standartus ir turėdama, kaip ji pati sakė, pinigų iki gyvenimo galo, galėtų susitvarkyti dantis – juk Lietuvoje daug pigiau nei Anglijoje“, - kalbėjo N. Bierancas.

Tuo tarpu stilistę Viktoriją Šaulytę šiame ažiotaže labiausiai nustebino ne laidos dalyvė, o žmonių reakcija.

„Kaip tik šiandien kalbėjausi ryte su bičiule ir diskutavome, kodėl kiekvieną kartą, kai nutinka kažkas įdomesnio, visi jaučia pareigą apie tai pasisakyti. Atrodo, kad visi būtinai turi tuo pasidalinti, sukurti juokingą vaizdo įrašą ar nuotrauką. Regis, Lietuvoje visi turi turėti nuomonę apie tai. Ar dėl to reikia dalintis, nes papildomo dėmesio gausi ir tu?“ - svarstė tinklaraštininkė.

„Mane nustebino ne tai, ką ji pasakė, o žmonių elgesys po to – noras priminti apie save. Aš žinojau, kad visada po tokių įvykių lietuviai mėgsta dalintis savo pasisakymais, tačiau šįkart viskas vyko masiškai. O man kyla tik vienas klausimas – kodėl?“ - tęsė ji.

V. Šaulytė prisipažino, kad laidos nežiūrėjo, tačiau jos ištraukų internete nepastebėti buvo tiesiog neįmanoma.

„Visokius žmones reikia priimti, tačiau dalintis, skelbti ir iš to kažkokį sau dėmesį gauti – man atrodo nepriimtina. Aš visiškai nepritariu patyčioms. Gaila, kad žmonės visada pirmiausiai kažką blogo pastebi kitame, tačiau tai dažniausiai atsimuša į patį. Jei pastebi kažkokius išvaizdos trūkumus ar charakterio savybes – tikėtina, kad jų yra ir pas tave“, - DELFI sakė stilistė.

Sensacija tapusią laidą panoro pažiūrėti ir modelis Simona Starkutė, kuri, kaip pati sakė, nenorėjo atsilikti nuo šiandieninių aktualijų.

„Visi internete šnekėjo apie šią merginą ir tai tapo sensacija, todėl iš smalsumo tą laidą pasižiūrėjau ir aš. Smagu, kad mergaitė tokia drąsi, nemaniau, kad tokių savimi pasitikinčių žmonių išvis yra. Tiesa, nėra aišku ar čia tikrai pasitikėjimas, ar rimtesni dalykai, nesu psichologė. Mane labai nustebino tokia personažė, keista būtų ją vadinti asmenybe. Man buvo labai įdomu jos klausyti, nesu girdėjusi tokių dalykų. Maniau, kad mane, 32-ejų metų moterį, nustebinti sunku, tačiau jai pavyko. Atrodo, viską gyvenime mačiau, bet iš kai kurių jos pasisakymų net aikčiojau“, - prisipažino ji.

Vis dėlto, kai kurių laidos dalyvės žodžių Simona nepateisina ir tai, anot jos, nėra tinkama net ir juokaujant.

„Kiekvienas pasisakymas buvo stebinantis, tačiau labiausiai užkliuvo kitų žmonių žeminimas – vaikiną vadino vergu, o moteris – bobomis. Man atrodo, kad nė vienas žmogus neturėtų būti taip žeminamas ar vadinamas. Tai net nėra juokinga, čia nėra kuo didžiuotis, reikia suvokti tai. Tokie ir panašūs išsireiškimai nuskambėjo negražiai ir neskaniai. Žinoma, jei ji bus protinga, šį savo žinomumą ji tinkamai išnaudos. Bus matyt. Duok Dieve jai sėkmės, laimės“, - šypsojosi modelis.

Po laidos kilusį šurmulį ir tai, kad šia tema norėjo pasisakyti tūkstančiai internautų, Simona vertina kaip įprastą reiškinį.

„Mačiau visokius vaizdus, komentarus apie tai. Yra apie ką šnekėti žmonėms ir tai visiškai normalu. Aštrūs pasisakymai sukelia žmonių reakcijas, ir tegul. Vieni už, kiti prieš. Kaip ir visada – vieniems patinka, kitiems ne. Tiesa, vyrai turėtų atkreipti dėmesį, galbūt tada supras, kokios jų moterys yra nuostabios, protingos ir gražios“, - DELFI sakė S. Starkutė.

Vis dar aktualios temos nepraleido ir „Humoro klubo“ komanda. Komikai Mantas Bartuševičius ir Vaidotas Šiožinis, įkvėpti Emos istorijos, nusprendė sukurti laidos parodiją ir ja pasidalino feisbuke. Vos per tris valandas šis vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas 13 tūkst. kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)