Neseniai žinoma verslininkė lankėsi ir Paryžiuje, tačiau kelione liko nusivylusi. Meilės miestu tituluojama Prancūzijos sostinė Ellę pasitiko pilkuma ir purvinomis gatvėmis. Ir nors Paryžius buvo sena jos svajonė, geriau pasijautė tik grįžusi antraisiais namais tapusį Vilnių.

„Paryžius tiesiog neturėjo tos magijos, kurios taip tikėjausi. Tačiau visa tai dar kartą radau Vilniuje. Lietuva – daugeliui neatrastas deimantas. Tai yra nuostabi šalis, kur visada jaučiuosi puikiai ir esu vietinė. Lietuviai yra tikri patriotai ir taip gerbia savo tėvynę. Žaviuosi tuo“, – įspūdžiais dalijosi DELFI pašnekovė.

Ilgus metus Australijoje labdara užsiėmusi moteris tikisi padėti ir Lietuvai. „Mes statėme ligonines ir vėliau padėjome joms, rūpinomės daugelį metų. Labdara yra tai, kuo noriu užsiimti ir čia. Šiuo metu ieškau kontaktų ir ryšių, kurie padėtų pradėti dirbti su labdara ir taip tarsi sujungti Lietuvą su Australija.

Tik gegužę trumpam turėsiu grįžti dėl verslo reikalų į Australiją, tačiau birželio pradžioje jau gyvensiu Lietuvoje. Noriu organizuoti verslo pietus su kitomis veikliomis moterimis. Galėtume rengti papuošalų aukcionus, kurių metu surinktos lėšos keliautų labdarai. Taip pat ir iškilmingus labdaros pobūvius. Kai būdama paaugle tapau modeliu, buvau įtraukta į labdaringą veiklą. Australijoje tai labai natūralu ir tuo užsiima bene visi“.

Tiesa, šįkart Lietuvą ji aplankė ne viena. Kartu su ja atvyko ir sesers dvynės dukra Diana. Dvidešimtmetę dukterėčią ji laiko savo dukra. Dar būdama maža mergina jau lankėsi savo senelių tėvynėje ir iki šiol prisimena šią viešnagę.

„Žinote, nors ir labai noriu išsikraustyti į Lietuvą, nenorėčiau visam laikui palikti Australijos, kur gyvena mano artimieji ir draugai. Mano mama gyvena Australijoje ir yra pernelyg sena, jog galėtų laisvai keliauti. Ji puikiai atrodo ir yra puiki moteris, tačiau ne viskas yra taip gerai, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Ji serga Alzheimeriu“, – liūdnai prasitaria Elle.

Po to kai jos tėvai emigravo į tuomet jiems nepažįstamą žemyną, kartą Lietuvoje lankėsi tik Elle mama. Prieš 25 metus miręs verslininkės tėtis aplankyti tėvynės nespėjo. „Labai dėl to apgailestauju. Ir dėl to, kad kai buvau jauna, dirbau modeliu, vis keliavau, užsiimdavau savais reikalais ir ne taip dažnai matydavausi su tėvais. Kol jie gyvi, retai susimąstome, o tik netekę pamatome, ko nepadarėme, ką praradome. Dabar ir ryšio su Lietuvą turbūt ieškau dėl skolos tėvams. Esu tikra, kad tėtis būtų labai laimingas, jog aš jau grįžau į Lietuvą“.

Remdamasi asmenine patirtimi ji stengiasi išlaikyti ir savo sūnaus bei velionio vyro ryšį. Kino industrijoje dirbęs ir verslą turėjęs vyras savo žinias stengėsi perduoti žmonai su sūnumi. Tad nenuostabu, kad dabar jos sūnus Boydas, būdamas informacinių technologijų specialistu, stengiasi nepalikti ir kino industrijos. „Sūnus kuria filmą. Tai jo tėčio palikimas. Kartu dėl to nenorėčiau parduoti ir mūsų šeimos namų. Noriu, kad sūnus vertintų tėvo palikimą ir kad mūsų senieji namai Australijoje liktų, kur visada galėsime sugrįžti ir visada bus sūnaus tikrieji namai“.

Nors savo nekilnojamojo turto Lietuvoje ji taip pat nepardavė, paprašyta papasakoti apie savo svajonių namus, mintimis E. Grigaitis nusikelia į Vilniaus užmiestį. Svajonių namą ji statytų netoliese tekančios upės ir į miestą vyktų tik nuosavu automobiliu, nes vairavimas – viena didžiausių jos aistrų.

Tačiau apie savo santykius su vyru ji kalbėti nepanoro jo prašymu. Šiuo metu Ž. Grigaitis keliauja po Paryžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)