Antradienį feisbuke ėmė sklisti vaizdo įrašas, kuriame verslininkas, kovotojas ir vienas iš profesionalų bokso turnyro „Face2Face“ organizatorių Vytautas Binkis kviečia atlikėją į dvikovą ringe Prienuose balandžio 21 dieną.

„Tu kietas laido riteris, norintis „nup...“ merginas, užsiiminėjančias dvikovės sporto šakomis? Gal pasitikrink kiaušus su manim – sau lygiaverčiu varžovu ringe? Pagal tavo taisykles. Išdrįsi?“ – klausia V. Binkis.

DELFI V. Binkis sakė, kad nusivylė tokiu atlikėjo pasisakymu. „Nežinau, ar jis čia reklamą norėjo pasidaryti. Jei taip, jo marketingistai labai suklydo. Nesu buvęs nei viename jo koncerte, bet ir ateityje nebūsiu ir kitiems nerekomenduočiau. Ar reikia palaikyti tokį žmogų? Eidamas į jo koncertus tu remi jo elgesį. Manau, kad pamatęs savo koncertų boikotą žmogus pradėtų kitaip galvoti. Žinoma, jis kažkokią publiką turi, bet turėtų pasverti, ką sako. Jį seka paaugliai, todėl reikia apsvarstyti prieš skelbiant tokius pasisakymus. Tai nėra protingo žmogaus žingsnis.

Aš nemanau, kad blaivus ar psichiškai sveikas žmogus galėtų taip pasisakyti. Manau, kad prieš kovą reikėtų gauti pažymą, kurioje būtų nurodyta, kad jis yra psichiškai sveikas“.

Tarp šou pasaulio atstovų itin populiarėjančios MuayThai treniruotės dažnai sudomina ir moteris. Ne išimtis - modelis Simona Burbaitė. Žinoma moteris savo socialinio tinklo „Instagram" paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu iš treniruotės, kuris greitai sulaukė ir Egidijaus Dragūno komentaro.

SEL lyderis komentaruose rašė „Baisu kai bobos virsta vyrais. Boksininkė. kai p****** vieną, užmigtum amžiams".

S. Burbaitė socialiniame tinkle pasidalijo gautu komentaru ir išsakė nuomonę apie tokį jo poelgį. Anot jos, jokia sėkmė ar talentas nesuteikia teisės žeminti kito žmogaus.

„Tokie komentarai kaip Egidijaus Dragūno, kurio sulaukiau šįryt besiruošdama pozityviai pradėti dieną, tikrai manęs nesugniuždė, juolab, neprivertė susimąstyti, ar mano pasirinkimas lankyti Tailando boksą yra nemoteriškas. Kas apskritai XXI amžiuje yra nemoteriška?

Tikiuosi, man neprireiks panaudoti bokse išmoktų įgūdžių apsiginant prieš šio vyro kumštį, kuriuo jis man grasino. Vis dėlto šis komentaras palietė mane, nes liečia mano artimą, mano aplinką ir mano šalį. Šalį, kurioje šiandien opiausios žaizdos - agresija, psichologinis ir fizinis smurtas šeimoje, patyčios, lyčių nelygybė, priekabiavimas - sutinkamos kas antroje straipsnių antraštėje ir turbūt kas trečioje šeimoje.

Kaip reaguoti toms ir tiems, kurie su tokia agresija susiduria kasdien, ne tik socialinėje erdvėje, bet ir darbe, ir šeimoje, ir visuomenėje? Užsiauginau storą odą ir tikiu tuo, kas esu ir ką darau, tačiau man skaudu ir pikta, kad tokius agresijos kupinus žinomų žmonių komentarus skaito jų sekėjai ir tai tampa visuomenės norma.

Šiandien tai komentaras man, rytoj bus kažkam kitam, bet tai privalo liautis. Žinomi žmonės yra nuomonės formuotojai ir turi jausti atsakomybę už savo viešai ištartus žodžius, užuot gilinę visuomenės žaizdas".

Kilo visuotinė pasipiktinimo banga

Po šio E. Dragūno komentaro jo dainas atsisakė groti radijo stotis "Power Hit Radio", pasipiktinimo neslėpė ir žinomi žmonės, o grupę SEL paliko jos ilgametė pritariančioji vokalistė.

Atlikėjas Vilius Alesius savo eilėraščiu pašiepė skandalais ir netinkamu elgesiu garsėjantį E. Dragūną ir prisiminė bene visus jo išsišokimus.

„SMS (short message song) “#selout“

Negi, negi, tu ir liksi marozas,

žudantis visus mažom nuodų dozėm,

Savo neurozėm, psichozėm,

Užauginai neįvertintą kartą,

Gal, b**, pakoncertuok tikrai paskutinį kartą?

Mano žodis nevertas tavo prabangių ratų,

Inkrustuotų chalatų, nepastatytų chatų,

Pasakyk atvirai, nevyniodams į vatą,

Ar tavo sūnus po nosim dažnai tėvo kumštį mato?

Nedaug aš žinau, bet kiek žinau, man užtenka,

Žmonės kalba – prieš moteris mėgsti kelt savo ranką,

Tą, pačią, kuria laikai mikrofoną,

Negi vis dar nepataikai į taktą ir toną?“

Radijo stoties „Power Hit Radio" programų direktorius Saulius Baniulis feisbuke paskelbė, jog įvertinę Egidijaus Dragūno „žeminančius, pilnus neapykantos ir grasinimų, pasisakymus viešoje erdvėje", jie iš grojaraščio išima grupės SEL kūrinius.

DELFI primena, kad praėjusį ketvirtadienį žinomas modelis Simona Burbaitė savo socialinio tinklo „Instagram" paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu iš MuayThai treniruotės. Neilgai trukus žinoma moteris sulaukė E. Dragūno – SEL komentaro, kuriame žinomas vyras grasino smurtu. „Baisu kai bobos virsta vyrais. Boksininkė. kai p****** vieną, užmigtum amžiams".

S. Burbaitė taip pat viešai atsakė garsiam atlikėjui ir pasmerkė jo elgesį socialinėje erdvėje. „Šiandien tai komentaras man, rytoj bus kažkam kitam, bet tai privalo liautis. Žinomi žmonės yra nuomonės formuotojai ir turi jausti atsakomybę už savo viešai ištartus žodžius, užuot gilinę visuomenės žaizdas", – rašė ji.

Į šią publikaciją sureagavo ir žinoma aktorė bei rašytoja Beata Tiškevič. Ji savo socialinio tinklo „Facebook" paskyroje taip pat pasidalijo nuomone apie skandalingojo atlikėjo pasisakymą.

„Atviras grasinimas nužudyt merginai už tai, kad lanko boksą iš mūsų „popscenos karaliaus", kuriam viskas leidžiama. Kaip reaguosime šįkart? Ar reaguosime? Jo muzikos rėmimas yra jo elgesio rėmimas. Mūsų visuomenės išaukštintas jis leidžia sau taip elgtis. Tik niekaip negaliu įsivaizduot žmogaus, kuris galėtų tam pritart. Jo daina su D. Montvydu apie nieko vertą kalę buvo baisus ženklas, praleistas pro ausis, jo buvusios moters kaltinimai jam irgi nuėjo į užmarštį. Gyvenam visuomenėj, kur okei žeminti ir mušti moteris? Kur grasinti yra norma? Toliau mosim ir plosim jo koncertuose?", – piktinosi B. Tiškevič.

DELFI susisiekus su E. Dragūnu šis teigė, jog jokie boikotai jam nėra svarbūs, o žinomų žmonių, kuriuos papiktino jo komentarai ir elgesys, jis net nežino.

„Aš net nežinau, kas jie ar jos tokios. Tai yra tik noras pasinaudoti mano vardu. Daugiau nieko. Tai yra visiškas absurdas, kad esu priešas moterims. Tai yra daugiau negu juokinga ir norima spaudoje sukelti skandalą. Aš auginu ir vaiką vienas ir į mano koncertus vienišos motinos gauna pigesnius bilietus ir dovanų bilietus. Tai tik noras sukelti kažkokį skandalą.

Skaičiau tą „Powerį"... Man yra visiškai nusispjaut ant tų provincijos radijo stočių. Gali jos visos mane boikotuoti. Yra tam „Youtube", „SoundCloud" ir ten už tai dar ir mokama. Kuo jie mane mažiau gros, tuo būsiu laimingesnis", – kalbėjo atlikėjas.

Atlikėjo nuomone, tai visiškai nepalies jo karjeros ir visuomenė bando jį dirbtinai paversti tokiu, koks jis nėra. Neilgai trukus E. Dragūnas išplatino ir pranešimą spaudai, kuriame paaiškino savo požiūrį į moteris. „Kreipiuosi į visas šiuolaikines feminas.

Tas, kurios sako, kad nori būti ar yra lygiavertės vyrams. Raginu jus būti lygiavertėmis visur. Nes lygiavertiškumas dingsta, tarkim, atsisėdus su vyru prie vakarienės stalo ir pabaigus vakarienę, kai atnešama sąskaita apmokėjimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (584)