Iš automobilių rūko dūmai, o šalia stovėjo apdaužytas policijos automobilis. Įvykio vietoje buvo galima pamatyti aktorius Ramūną Rudoką, Aušrą Štukytę, Andrių Žiurauską, Rimantę Valiukaitę, taip pat ir Gyčio Ivanausko sukurtą personažą Lolitą Zero.

„Eksperimentavome su daugeliui iki skausmo pažįstamais „Zero“ aktoriais vienam projektui, apie kurį kol kas anksti kalbėti. Tačiau ta šutvė sugebėjo nutrūkti nuo grandinės ir įvažiuoti į policijos automobilį. Tokios nesąmonės gaunasi, kai personažai pabėga nuo režisieriaus ir pabando patys kurti. Galiu pažadėti, kad sudaužyto policijos automobilio nuostolius kompensuosime, žaizdas išsilaižysime ir grįšime su nuostabia dovana Lietuvai jos šimtmečio proga“, – DELFI iškart po įvykio sakė E. Vėlyvis.

Vėliau socialiniuose tinkluose sklindanti tiesioginė transliacija daug kam sukėlė klausimų: nejaugi galima nieko netrukdomiems savo reikmėms naudoti policijos automobilį ir pareigūnų uniformas?

Pats E. Vėlyvis DELFI sakė, kad gauti, išsinuomoti ar pasiskolinti policijos pareigūnų uniformas yra bene neįmanoma.

„Problema yra visai ne tai daryti draudžiančiame reglamente, o dėl žymiai paprastesnių priežasčių, – jų tiesiog labai trūksta šalies policininkams, vykdantiems tiesiogines savo funkcijas. Kaip, pavyzdžiui, Šalčininkų rajono policijos darbuotojai turi trečdaliu mažiau uniformų nei komisariate yra dirbančių policininkų.

Konkrečiai kepurių turi net penkiasdešimt procentų mažiau. Pareigūnai yra priversti po prakaituotai sunkios naktinės pamainos perleisti uniformą ryte į darbą atėjusiems kolegoms. Ekstremalesnių situacijų metu, kai operatyviai reikalingas didesnis kiekis pareigūnų nukenksminti piktadarius ir nugalėti blogį, uniformas skolinasi iš Varėnos ar Vilniaus rajono policininkų“, – pasakojo režisierius.

Išsinuomoti policijos preigūno uniformą Lietuvoje filmo komandai nepavyko, todėl, kaip ironizuoja pats režisierius, jų ieškoti teko kaimyninėje Lenkijoje.

„Jas įsigijome Lenkijoje, „Biedronka“ prekybos centre. Gavosi ir pigiau, ir švariau. Automobilį mums išnuomojo prieš porą metų tarnybą baigęs kelių patrulis, nuosavu policijos automobiliu dasidurdamas prie menkutės pensijos. Automobilio kaina 2,17 eur už valandą. Nepigu, bet mums labai reikėjo. Už šią kainą nuomininkas pasiūlė ir asmeninį spalvotąjį multiplą. Negalėjome atsisakyti“,– negailėdamas ironijos kalbėjo jis.

Tačiau gailiausiai E. Vėlyvis pripažino, kad jam pačiam neteko matyti savo pareigų nevykdančių pareigūnų.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis sakė, kad šis įvykis jam yra žinomas, tačiau patikino, kad policija automobilio ar uniformos neišnuomavo ir incidente tikri pareigūnai nedalyvavo.

„Žinome, kad savivaldybė išdavė leidimą filmavimui, nors susitarimas buvo pažeistas. Viskas vyko ne taip, kaip buvo nurodyta susitarimo metu. Visus faktus renkame, analizuojame ir atitinkamai vertinsime. Pažeidimai tokie, kad buvo eismo įvykio inscenizavimas, skiriamųjų ženklų naudojimas“, – pasakojo specialistas.

Policija ir Vilniaus miesto savivaldybė surinks visą medžiagą ir tuomet priims sprendimą, kaip elgtis su leidimą ir susitarimą pažeidusia filmavimo komanda. Tačiau kokios sankcijos ar bausmė gali grėsti filmo kūrėjams, anot policijos atstovo, spręsti dar anksti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)