Ji jau ne pirmą kartą lankosi Paryžiaus mados savaitės renginiuose ir susipažino su begale labai įdomių ir neeilinių mados pasaulio asmenybių, grožėjosi pasaulinio garso mados kūrėjų pasirodymais bei garsino Lietuvą – mados savaitės metu moteris puošėsi lietuvių dizainerio Roberto Kalinkino drabužiais, kuriuos įvertino ir pripažinti mados kūrėjai.

M. Lama pasakoja apsilankiusi Yuima Nakazato, Flora Miranda, Alexis Mabille, Celia Kritharioti, Ulyana Sergeenko, Galia Lahav, Jean Paul Gaultier, Xuan, Christophe Josse, Hyun Mi Nielsen ir Liu Chao madų šou bei įspūdinguose vakarėliuose, stebinusiuose dalyvius po pristatymais.

Įspūdingiausios, kaip pati sako, Marijai šiemet buvo Ulyanos Sergeenko ir Jean Paul Gaultier kolekcijos. Neišdildomą įspūdį paliko Ulyanos kūriniai – dizainerė senovinį rusišką stilių pavertė aukštąja mada. Modelių agentūros vadovė nuoširdžiai stebėjosi mados kūrėjos talentu – ne tik jos kūriniai, bet ir pristatymas buvo itin originalūs – drabužių nedemonstravo modeliai, vietoje to jie buvo iškabinti ant specialiai šou paruoštų dirbtinių manekenų.

Pristatyta kolekcija buvo skirta Rusijos porceliano fabrikui, veikiančiam nuo 1744-ųjų, tad kolekcijos pristatymui buvo pasiruošta atitinkamai – padengtas didžiulis stalas, išpuoštas Haute Couture stiliumi bei reprezentuojantis klasikinę rusišką prabangą – porcelianiniai indai buvo pripildyti saldumynų, stalą puošė didžiuliai tortai, viskas skendėjo gėlėse.

„Salę puošė ir tradicinis senovinis židinys. Kiekviena šios mados pasakos detalė buvo apgalvota, viskas išieškota iki mažiausių smulkmenų, taip, kad net gniaužė kvapą. U. Sergeenko puikiai parodė pasauliui, koks puikus gali būti senovinis rusiškas stilius ir kaip gražiai atrodo juo apsirengusios moterys. Ulyanos kolekcijoje vyravo ilgos suknelės, audinių raštuose – tradiciniai rusiški ornamentai, ypač daug gėlių – gėlėti raštai dominavo suknelių apatinėje dalyje. Dauguma suknelių – atvirų pečių arba ilgomis rankovėmis, „unidinėlės“ formos sijonu. Gėrintis šia kolekcija atrodo, jog genialumas tikrai slypi paprastume – visos suknelės tokios trapios, lyg iš porceliano. Dizainerės kuriamas moters įvaizdis – namų židinio deivė, besirūpinanti šeima bei namų grožiu, tačiau tuo pačiu ir kerinti, atrodanti fantastiškai“, – įspūdžiais dalijasi lietuvė.

Ji sako, kad Jean Paul Gaultier buvo kaip visada žavingas – jo kolekcijoje vyravo tradicinės juoda ir balta spalvos, dryžuoti raštai – tai išskirtinis Gaultier braižas. Dizainerio kolekcijoje kaip įprastai buvo daug švarkelių.

„Švarkelių formos originalumas – išskirtinis Gaultier bruožas. Prie dalykinių švarkelių dizaineris derina ne tik kelnes, bet ir trumpus sijonus ar net šortus – juos šiemet puikiai papildė ilgi, net šortus siekiantys šilku padengti batai – panašu, kad tai bus būtinas aksesuaras šį sezoną. Taip pat ypač madingi bus kutai, besileidžiantys nuo suknelių ar švarkelių rankovių. Jean Paul pristatymui originalumo suteikė ir modelių paruošimas – šukuosenose vyravo tankūs moteriški kirpčiukai bei ilgi viršugalvyje į kuodą surišti plaukai, modeliai pasipuošė šį sezoną itin madingais ilgais, pečius siekančiais auskarais. Jean Paul Gaultier moteris – pasitikinti savimi, net šiek tiek įžūloka – tikra sėkminga didmiesčio moteris, spėjanti kopti karjeros laiptais ir nepraleisti iškilmingų progų pasilinksminti! Jean Paul stebino ir modelių įvairove: podiumu šį kartą žengė tiek pat baltaodžių, azijiečių bei juodaodžių merginų“, – pasakoja M. Lama.

Ant podiumo sužibėjo ir graikų dizainerės Celios Kritharioti modeliai. Jos madų šou vyko Ritz viešbutyje. Pagrindinė šios dizainerės kūrybos kryptis – vestuvinės suknelės, tad nenuostabu, jog dauguma jos suknelių buvo baltos bei, kaip ir madinga šį sezoną, padengtos gėlėmis, dažna – atvirais pečiais, puošta krentančiais kutais. Prie suknelių dizainerė derino ir sezono madingiausius ilgus, kelius dengiančius batus, dengtus ta pačia medžiaga, kaip ir suknelės. Kolekcija buvo padalinta į dvi dalis, kurių pirmojoje pristatytos trumpos suknelės, antrojoje – ilgos.

„Dizainerės pasirodymas buvo tikrai neblogas, anot jos pačios, kolekcija buvo sukurta Atėnuose – C. Kritharioti įkvėpė graikų architektūros prabanga ir simetrija, savo kolekcijoje ji stengėsi perteikti graikišką dvasią. Kiekvienas pristatymo dalyvis gavo dovanų dizainerės kurtą kosmetinę su jos, kartu su Mac kompanija sukurtu lūpdažiu. Celios kuriama moteris – romantiška deivė. Kolekcijai demonstruoti dizainerė nuolat kviečia tokius garsius modelius kaip Natalia Vadianova, Naomi Campbell, Gisel Budchen bei kitas. Šių metų jos kolekcijos žvaigždė buvo garsus modelis Lais Ribeiro“, – pasakoja modelių agentūros vadovė.

Marija Lama šios madų savaitės Galia Lahav madų pristatymo metu dėvėjo savo itin mėgstamo lietuvių dizainerio Roberto Kalinkino kurtus drabužius – korseto, dekuoruoto plunksnomis ir puošnaus mėlyno sijono derinį, kuris labai sužavėjo dizainerį Sharon Sever – Marijos jis net asmeniškai paklausė, kas tas dizaineris, kuriantis tokius puikius drabužius.

Sharon teko dirbti Christian Lacroix, Pierre Balmain, Carven, Alaia, Balenciaga madų namuose. Marija labai džiaugėsi, jog R. Kalinkino talentas žavi didžius dizainerius – tai didelė garbė Lietuvai.

Galia Lahav savo kolekciją pristatė Paryžiuje antrą kartą – rudenį ji darė tai ir Niujorke. Kolekcijoje dominavo originalių formų, ko gero, pačios originaliausios šioje madų savaitėje, suknelės, vyravo blizgios medžiagos. Dizainerės kuriama moteris – savimi pasitikinti, mėgstanti dėmesį ir originalumą, tokia, kuri nebijo būti pastebėta, net priešingai – tuo mėgaujasi.

M. Lama sako, kad ne mažiau įdomi pasirodė ir dizainerės Xuan drabužių kolekcija. Jos pristatymas vyko neįprastai – senovinėje, nepaprastai gražioje mokykloje – Marijai tai gražiausia apskritai kada nors matyta mokykla. Pati kolekcija atrodė tarsi specialiai skirta moksleivių išleistuvėms – modeliai išsiskyrė įdomiu, jaunatvišku makiažu. Šios olandų – vietnamiečių kilmės dizainerės kuriama moteris – lolita, bandanti užaugti.

Tarp įspūdingiausių pasirodymų buvo ir dizainerio Liu Chao madų šou – jame pristatyti ne tik puikūs drabužiai, bet ir naujasis „Lexus“ automobilis. Dizainerio kolekcija sukurta Nojaus Arkos motyvais – kolekcijoje įkūnyti fantastiniai gyvūnai bei sodai. Liu Chao pristato prabangią kolekciją, skirtą dėvėti (ready-to-wear) – dienai skirtus drabužius, šiuolaikiškus ir neribojančius, kolekcijai panaudoti 18 Nojaus arkos gyvūnų motyvų – jie perkeliami kaip gyvi į šių dienų jiems neįprastą pasaulį, kur viskas automatizuota.

Nuotraukoje Marija prie naujojo Lexus LS 500h su Roberto Kalinkino suknele, kuria pasipuošė šiam pristatymui bei vakarėliui, vykusiam po jo.

„R. Kalinkino juoda „Skeleton Dress“ suknelė puikiai tiko ne tik man – toks drabužis kiekvieną moterį vos ją apsirengus priverčia jaustis seksualia ir galinga, suteikia pasitikėjimo savimi – subtilus suknelės priekis ir išryškinta nugara su rankų darbo skeleton imitacija nepaliks nė vienos ją dėvinčio sasmenybės nepastebėtos“, – sako Marija.

„Lama Model Management“ nuolat ieško naujų modelių ir labai tikisi, jog artimiausiu metu jie garsins Lietuvą visame pasaulyje – vaikščios Milano, Paryžiaus, Niujorko bei Londono podiumais. Juk ne be reikalo lietuvaitės tituluojamos vienomis gražiausių moterų pasaulyje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)