Vilniaus apylinkės prokuratūra taip pat nutarė nutraukti ir tyrimą dėl tariamos vagystės, dokumentų klastojimo bei sukčiavimo – E. Sebrova teisėsaugai bandė įrodyti, kad E. Dragūnas esą suklastojo dokumentus ir apgaulės būdu užvaldė jai nuosavybės teise priklausantį automobilį „Audi A8“.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusi ir jam vadovavusi prokurorė Loreta Masiulionytė DELFI sakė, kad priimdama nutarimą nutraukti tyrimą dėl galimo automobilio užgrobimo vadovavosi teismų praktika, iš kurios nekyla abejonių, jog tarp ilgą laiką kartu gyvenusių E. Dragūno ir E. Sebrovos yra susiklostę civiliniai santykiai ir juos buvusi pora turėtų aiškintis teisme civilinio proceso tvarka, jeigu ginčo nesugeba išspręsti taikiai.

„Tokius reikalus tikrai ne prokuroras ar policininkas sprendžia“, – atmesdama E. Sebrovos priekaištus E. Dragūnui sakė prokurorė.

Tuo metu tyrimas dėl grasinimų nužudyti ir nuolatinio terorizavimo nutrauktas, nes, anot prokurorės, nenustatyta, kad grasinimai būtų buvę realūs ir kad E. Dragūnas būtų ketinęs juos įvykdyti.

„Susipažinus tiek su vienos, tiek su kitos pusės parodymais, taip pat liudytojų apklausų duomenimis susidarė vaizdas, kad grasinimų realumo net nebuvo, – DELFI sakė L. Masiulionytė. – Tyrimo metu liudytojai nepatvirtino pareiškėjos parodymų dėl grasinimų, o jai išsiųstos SMS žinutės... Kaip vertinti tokias žinutes, kai žmonės pykstasi? Negalima sakyti, kad grasinimai yra realūs vien dėl to, kad aš tau taip pasakiau.“

Anot tyrimą nutraukusios prokurorės, per apklausą policijoje E. Dragūnas gana išsamiai papasakojo apie santykius su E. Sebrova ir paaiškino, kodėl grasinančio pobūdžio žinutes siuntė buvusiai draugei, o tai „negalima vertinti niekaip kitaip, kaip tik iš pykčio pasakytus žodžius“.

Priimant nutarimą nutraukti tyrimą prokuratūra atsižvelgė ir į tai, kad E. Sebrovos tyrėjams pateiktos SMS žinutės buvo išsiųstos 2015-2016 m., kai jos santykiai su E. Dragūnu buvo komplikuoti, tačiau pora vėliau susitaikė ir kartu gyveno. O kitos SMS žinutės, kurias E. Dragūnas siuntė jau po išsiskyrimo, taip pat nekėlė jokios grėsmės, nes E. Dragūnas nesiėmė jokių konkrečių veiksmų.

Be to, per apklausą E. Sebrova tyrėjai prisipažino, kad tuo metu, kai parašė pareiškimą policijai, jokių grasinimų iš E. Dragūno nesulaukė, jis taip pat nesiėmė jokių aktyvių veiksmų, kad grasinimus įvykdytų.

Nutarimas, kuriuo buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, dar gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui. Jeigu E. Sebrova šia teise pasinaudos, tačiau skundas nebus patenkintas, ji dar galės kreiptis į ikiteisminio tyrimo teisėją bei galop nutartį skųsti apygardos teismui.

Šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti E. Sebrova į policiją kreipėsi dar praėjusių metų vasarą. Savo pareiškime ji nurodė, kad E. Dragūnas jai grasino 2015-2016 m. ne tik SMS žinutėmis, bet ir žodžiu, o ji su atlikėju esą gyveno iš baimės.

Solinės karjeros siekianti E. Sebrova taip pat nurodė, kad ne kartą buvo išėjusi iš E. Dragūno namų ir išvyko gyventi į užsienį, tačiau vėliau su populiariu atlikėju susitaikydavo ir grįždavo gyventi į jo namus Vilniuje.

Kad ikiteisminis tyrimas pagal E. Sebrovos pareiškimą yra nutrauktas, E. Dragūno nė kiek nenustebino – SEL'as mano, jog kitokio sprendimo policija ir prokuratūra net negalėjo priimti.

„Labai džiaugiuosi, jog policija blaiviai mato situaciją ir kad tai pagaliau išsisprendė – o kitaip ir neturėjo baigtis, – DELFI sakė E. Dragūnas. – Iš tikrųjų, aš net nenoriu į šią istoriją veltis ir net neturiu ką komentuoti, noriu kuo greičiau viską pamiršti ir žengti tik pirmyn.“

E. Sebrova: žinau, kad nesu viena

Tuo metu E. Sebrova teigia, kad jos toks sprendimas nenustebino ir jos.

„Jau girdėjau gandų, kad viskas čia yra sutvarkyta. Sprendimas neteisėtas ir nepagrįstas. Taip, man buvo grasinama susidorojimu, taip, aš buvau ilgai persekiojama, gyvenau baimėje, taip, Egidijus naudojo fizinį smurtą prieš mane.

Egidijus dėl savo veiklos prieš mane buvo sulaikytas Londono oro uoste. Jam griežtai buvo uždrausta prie manęs artintis ir kontaktuoti. Viskas buvo padaryta operatyviai. Galiu pasakyti, kad Lietuvoje ir D. Britanijoje pareigūnų darbas labai skiriasi. Norėčiau pagirti pareigūnus iš 3 policijos komisariato, kurie tiria bylą dėl Feisbuko nulaužimo. Aš buvau apklausta, tyrimas vyksta, žmonės dirba.

Aš suprantu, kad Lietuvoje situacija dėl smurto prieš moteris yra beviltiška. Jei aš, viešas žmogus, kreipiuosi į teisėsaugą su daugiau nei pakankamai įrodymų ir priimamams šitoks sprendimas, tai koks tai pavyzdys paprastam žmogui?

Gal kas susimąstys, kad gana Lietuvoje sugyventinių, bukais daiktais trankančių savo sugyventinę? Gana sportininkių, kurios jau kreipėsi į teisesaugą, nes gyvena nuolatinėje baimėje?

Kodėl Stambulo konvencija Lietuvoje priimta, bet iki šiol neratifikuota?

Aš žinau, kad nesu viena, kuri atsidūrė tokioje situacijoje. Ačiū Dievui, nesu viena, kuri sugebėjo išeiti ir man tai buvo pavyzdys. Nors aš gaunu laiškų iš moterų, kurios prašo pagalbos ir patarimų, šiandien nieko negaliu joms patarti.

Jei ne begalinės pastangos, psichologu pagalba (nereikia pamiršti ir psichologinio smurto, kuris visada paraleliai eina su fiziniu) bei draugai ir gyvenimo aplinkybės, mano situacija tikrai būtų beviltiška.

Arba mes visi kartu stosime į kovą prieš smurtą, arba toliau girdėsim nelaimingas istorijas. Visgi tikiu, kad Lietuvoje yra sąžiningų pareigūnų, kurie atkreips dėmesį į šitą bylą bent kiek atidžiau. Jau kreipiausi į Liną Pernavą tikėdama, kad jis yra sąžiningas pareigūnas“, – sakė vilties įrodyti savo tiesą neprarandanti Eleonora Sebrova.

DELFI rašė, kad po E. Sebrovos pareiškimų E. Dragūno namuose policija buvo atlikusi kratą, kurios metu paėmė kompiuterį.

Policijos pareigūnams E. Sebrova pateikė daugybę susirašinėjimų su E. Dragūnu, taip pat ir kitų įrodymų, kad prieš ją populiarus atlikėjas esą smurtavo. Tačiau SEL'as neigė tokius buvusios draugės kaltinimus. Daugiau apie tai galite perskaityti DELFI susijusiuose straipsniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)