Vakaro metu bus išdalyta 16 auksinių scenos kryžių bei įteiktas specialus apdovanojimas – Boriso Dauguviečio auskaras.

Daugiausia, net devyniose kategorijose, nominuotas lenkų režisieriaus Lukaszo Twarkowskio spektaklis „Lokis“ ir jo kūrybinė komanda.

Auksiniai scenos kryžiai teatralams pirmą kartą buvo įteikiami 1992 metais. Nuo tada kasmet ši ceremonija rengiama kovo 27-ąją, Tarptautinė teatro dieną.

Iki 2002 metų teatralams buvo teikiamos „Kristoforo“ statulėlės, vėliau buvo nuspręsta laimėtojus apdovanoti piniginiu prizu, tačiau po kelerių metų piniginį prizą vėl papildė laimėjimą įamžinantis simbolis – Rūtos Ničajienės sukurtas Auksinis scenos kryžius.

Į Kaune vykstančią ceremoniją savuosius nominantus dar popietę linsmai išlydėjo Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras. Kolegos savo teatro nominantus į šventę išlydėjo su baltu kabrioletu bei apdovanojo teatro diplomais.

Teatro dieną išskirtinai paminėjo ir Ainis Storpirštis kartu su „Vandenyno dirbtuvių“ komanda. Jie „įteikė“ kryžių visiems Lietuvos kultūros atstovams, pastatydami jį nat Trijų Kryžių kalno Vilniuje.

Aktorius ir režisierius tikisi, kad tokio milžiniško „auksinio kryžiaus“ nešimas taps kasmetine tradicija bei paskatins jungtis ir kitus kultūros atstovus, taip pat ir visuomenę.

Į ceremoniją svečiai rinkosi pasipuošę vakariniais drabužiais, nors kai kurie pasirinko itin žaismingus derinius: kaukes, sportinius batelius ar net chalatus.

Nuotraukų galerijoje – į apdovanojimus besirenkantys svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)