J. Didžiulis: mitingai turi būti džiaugsmo šaltinis

„Esame sąlyginai labai jauna demokratija. Neturime įgūdžių ir įpročių, kaip reikšti savo valią. Juk nereiškia, kad kas ketverius metus privalome balsuoti ir deleguoti kažką priiminėti sprendimus. Privalome būti aktyvūs“, – kalbėjo J. Didžiulis.

Jo nuomone, jei kažkas nepatinka, nereikia rėkti ir pykti, viską galima perteikti taikiai. „Atėjau su tokia nuotaika, jog manau, kad žmonės turėtų ne vien staugti ir šaukti, bet turėtų atrasti, kaip darniai suderinti balsus, kad kiti norėtų prisijungti ir dalyvauti tokiuose protestuose. Mitingai turi būti džiaugsmo šaltinis, – įsitikinęs atlikėjas. – O aš dalyvauju, nes tai svarbu. Pridedu savo indėlį, nes noriu paraginti žmones tai daryti su šypsena ir pozityviai.“

Jurgis Didžiulis

Jurgis į protestą atvyko vienas, tačiau tikino, kad minioje matė daug draugų. „Susirinkę labai daug skirtingų visokių sričių atstovų. Smagu, kad yra visokių“, – kalbėjo muzikantas.

J. Didžiulio žmona Erica liko namuose su sirguliuojančiais vaikais, taiau Jurgis šyptelėjo, kad kiek vėliau ji pažadėjo prisijungti.

M. Melmanas: kaip pilietis galiu išsakyti savo nuomonę ir savo atėjimu aš ją išsakiau

Prie susirinkusiųjų prisijungė ir Maksas Melmanas. „Man ne vis vien, kas darosi mūsų šalyje. Man tai svarbu“, – kalbėjo Maksas.

Maksas Melmanas

Minioje – įvairaus amžiaus žmonės: nuo jaunimo iki senjorų. „Jaunimas šiuo metu yra kur kas labiau pilietiškesnis ir tai džiugina. Jaunimas puikiai supranta, kad jiems reikia gyventi šioje šalyje, kad vaikams dar reikės gyvent šioje šalyje. Mums negali būti vis vien, – kalbėjo Maksas. – Gausiau einame į rinkimus, labiau domimės politika. O aš nelendu į politiką, aš muzikantas, bet kaip pilietis galiu išsakyti savo nuomonę ir savo atėjimu aš ją išsakiau. Man atrodo, kad jaunimas irgi taip galvoja.“

Maksas į protestą atėjo vienas, tačiau tikino, kad minioje yra ir draugų, ir bendražygių.

R. Naujanytė-Bjelle: bendrystė yra tada, kai būname kartu, o ne namie

Prie protesto prisijjungė ir Raminta Naujanytė-Bjelle. Išgirdusi klausimą, kodėl ji prisijungė, atsakė konkrečiai: „Nes bendrystė yra tada, kai būname kartu, o ne namie.“

Minioje – daugybė Bjelle draugų, atvažiavusių net iš kitų miestų. „Yra ir iš mano gimtinės draugų. Matau labai daug pažįstamų veidų, labai skirtingo amžiaus, dėl to esu labai laiminga. Manau, kad visi čia atėjome gražiomis intencijomis“, – kalbėjo atlikėja.

Raminta Naujanytė-Bjelle

Bjelle pasakojo, kad tikrai nėra abejinga tam, kas vyksta politikoje. „Nesu labai gili tame, bet suprantu, kas vyksta, o kai vyksta tikrai didelis absurdas, įjungi konstruktyvų mąstymą, – kalbėjo pašnekovė. – Manau, kad kiekvieną, kuris gyvena čia, Lietuvoje, tai liečia. Nesakyti, kaip tu jautiesi, yra tas pats, kas būti apatišku.“

Proteste – tūkstančiai žmonių

Ketvirtą valandą popiet prasidėjęs protestas sutraukė tūkstančius žmonių. Policijos pareigūnai skaičiuoja, kad šiuo metu prie Seimo susirinkę apie penki tūkstančiai. Pareigūnų teigimu, tikėtina, kad proteste apsilankys dar tiek pat.

Prie protesto prisijungė ir daugiau garsių žmonių: žurnalistas Edvardas Žičkus, dainininkas Vaidas Baumila, stilistas Sigitas Praspaliauskas, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė, renginių organizatorius Giedrius Masalskis, dainininkas Donatas Montvydas, Martynas Starkus, Haroldas Mackevičius, Algis Ramanauskas ir kiti.

„Iš vienos pusės aš atstovauju savo pusę kaip atlikėjas, tačiau iš kitos – Lietuvos pilietį, kuris ateina savo noru, kovoti už savo laisvę. Tas abejingumas ir tingėjimas yra užvaldęs, – kalbėjo prie protesto prisijungęs Donatas Montvydas. – Džiaugiuosi būdamas su visais.“

Protesto akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)