O visų, kurie sako, kad grožis nesvarbu, ji retoriškai klausia: kodėl tada perkate gražias gėles? Evai taip pat juokinga, kai yra vadinama „barakuda“ tuo metu, kai pati viską nuo nulio kuria savo grožio salone, nors galėtų būti tiesiog graži turtingo vyro moteris.

Neabejojame, kad skaitydami šį interviu tikrai ne kartą susimąstysite apie moteriškumo jėgą.

Interviu žurnale „Aš Ikona“ spausdintas 2017 m. pavasarį (7 nr.).

- Pakalbėkime apie tas moteris, kurios nebijo siekti savo tikslų, paneigia stereotipus, kad yra tik gražios ir to užtenka. Tačiau žiniasklaida, ypač bulvarinė, dažnai vaizdą iškreipia ir gražias, turtingas moteris vaizduoja kaip kvailas ir išlaikomas vyro. Kur čia slypi paslaptis?

- Kas blogo yra būti gražia moterimi? Yra daug tokių, kurios gyvena, nieko nedaro, jos tiesiog gražios, ir viskas. Juk mes visi mėgstame gražias gėles, pavyzdžiui, rožes, ar ne? Kokia iš jų nauda? Ką tokio daro ta rožė? Neša kažkokią naudą? Neneša. Ji yra tik graži, tu į ją žiūri ir vis tiek nori ją nupirkti.

Mane stebina tai, kad moteris nuolat kritikuoja vien dėl to, kad jos yra gražios, bet nereikėtų to daryti. Turiu draugę, kurios hobis – nieko neveikti ir gražiai atrodyti. Jai vis užeina depresinės nuotaikos, tad aš liepiu jai kažko imtis, daryti tai, kas patinka. O ji atvirai atsako: „Man patinka nieko nedaryti.“

Ir toks nieko nenorintis veikti žmogus patinka turtingam vyrui, šalia tokios moters jis jaučiasi laimingas. Šie žmonės atrado savo santykių modelį ir nematau jame nieko blogo. Moteris nebūtinai turi kurti verslą – ji gali daryti daug dalykų, kurių negali vyras.

- O kodėl jūs, Eva, negalite nieko neveikti?

- Man taip nepavyksta (šypsosi). Kai dar gyvenau su buvusiu vyru ir pagimdžiau vaikelį, jis augo, ėjo į darželį, o mane apėmė tokia būsena – atrodė, pradedu po truputį išprotėti: užslinkdavo liūdnos nuotaikos, niekas nebuvo įdomu.

Nors turėjau viską, ko reikia: gražių daiktų, mašiną, galėjau sportuoti, bet net ir to nesinorėjo. Mano vyras prieštaravo, kad jo moteris dirbtų kitiems, tad ėjau dirbti į jo įmonę. Prekiavome autodetalėmis – aš sėdėdavau jo biure, buvau direktoriaus pavaduotoja, tvarkydavau dokumentus. Būdavo ir taip, kad ateidavo vyrai tepaluotomis rankomis, norėdavo nusipirkti sankabą, o man tą sunkią detalę reikėdavo pakelti, paduoti. Tačiau jau geriau būdavau ten negu namuose, kur mane slėgdavo net sienos.

- Juk galima mėgautis tuo laisvu laiku, rūpintis savimi…

- Kiek tam reikia laiko? Jeigu esi organizuota moteris, atsikeli anksti ryte, padarai jogos pratimus, išsiplauni galvą, pasidažai. Viską galiu padaryti per 2–3 valandas. Ir tas laikas prabėga ramiai, pasivaikščiojant su kavos puodeliu po namus, internete perskaitant naujienas, parašant žinutę, paklausant muzikos. Nereikia to laiko sau tiek daug.

Man, kaip asmenybei, reikia kažką daryti, kažkur važiuoti, kažką kurti. Jei moteris nekuria, man atrodo, kad ji degraduoja. Moters prigimtis yra kurti: ji gimdo vaikus, puoselėja namus, net ir savo gražią išvaizdą ji kuria. Nuo moters labai daug kas priklauso. Vyras, pasirinkdamas moterį, daro labai rimtą žingsnį. Jei jis nerimtą moterį pasirenka, tada vyrą apima depresija, jis pradeda šlaistytis, gerti. Jeigu moteris rimta, ji įkvepia vyrą ir padaro jį tikru vyru.

Pavyzdžiui, pažįstu tokią porą, kur turtinga moteris pradėjo bendrauti su truputį jaunesniu, paprastą darbą dirbančiu lieknu vaikinu. Po poros metų to vyro neatpažinau: buvo sustambėjęs, suvyriškėjęs, protingai šnekėjo, džentelmeniškai elgėsi. Ir visa tai priklauso nuo moters. Aišku, būna ir atvirkščiai, kai rimtas ir protingas vyras iš tylios mergaitės padaro stilingą ir drąsią damą.

Eva Ghaoui

- Ar nėra taip, kad vyrai, išsirinkdami jaunas, žavias merginas, taip kompensuoja savo rimtumą? Galbūt taip jis tada pamato šiek tiek kitokį gyvenimą, kurio jam labai trūksta?

- Iš dalies. Jei mergina bendraujanti, ji gali atnešti vyrui naudos. Ta moteris, kuri vakarėlio metu sėdės ir nemokės užmegzti ryšių, nemokės bendrauti didelėje kompanijoje, kam ji tokia reikalinga? Vyras ir pats gali taip vienas sėdėti. Tačiau galinti bendrauti moteris susidraugaus su kitų vyrų žmonomis, pakvies į svečius, taip vyrai gali užmegzti ryšius, atrasti naujų partnerių, sukurti bendrą verslą. Rimti verslininkai moteris pasirenka pamatę jose potencialą.

Aišku, būna ir kitų tikslų ar vidutinio amžiaus krizė, bet dažniausiai jie jaunas, gražias, stilingas mokančias bendrauti ir kai reikia patylėti merginas renkasi dėl naudos sau. Juk visada apie vyrą sprendžiama iš jo moters. Jei moteris tyli, baikšti, pilka pelytė, tai bus manoma, kad ir vyras toks, tačiau jei moteris pasitempusi, žavi ir ryžtingai eina šalia savo vyro, jis tikrai bus vertinamas labiau.

- Jūs vis savęs ieškote: anksčiau buvote pristatoma kaip tarologė, tada atsirado grožio salonas, kuriate drabužius. Jaučiatės save atradusi ar dar kažko reikia?

- Manau, kad normalus sveikas žmogus visada kažko ieško. Įdomus žmogus yra tas, kuris nuolatos kažkuo domisi, nori žinoti, jis domisi tai viena sritimi, tai kita. Taro kortos atsirado todėl, kad man įdomu tai, kas keista, nepažinta. Jeigu mane kažkas sudomina, aš pradedu kapstyti iš giliai, išsiaiškinu esmę ir tada einu mokytis. Taro salone pradirbau vos du mėnesius, bet vis dar yra žmonių, kurie su manimi susisiekia, prašo pagalbos.

- Ar dabar dar užsiimate tarologija?

- Ne, nebent asmeniškai, su seserimi pasižiūrime kartą ar du per metus, jei kažkas nutinka. O kartais man pačiai įdomu – tai lyg pokalbis su savim. Kažkas tose kortose tikrai yra, tik reikia neužsimiršti ir gyventi savo gyvenimą, priimti realius sprendimus. Paprastai daug pasiekusiems žmonėms patinka tokie dvasiniai dalykai. Pavyzdžiui, Madona, viena žymiausių atlikėjų pasaulyje, užsiima joga, nevalgo šlamšto, puikiai atrodo ir kiek energijos turi! Viename jos koncertiniame ture kaip scenos puošmena buvo didžiulės taro kortos.

O kiek yra tokių, kurie gyvena kaip zombiai: ryte atsikelia, eina į darbą, grįžta ir eina miegoti. Jie vaikšto užmerktomis akimis. Kiekvieną dieną reikia atsibusti anksti ryte, nusiteikti dienai, kad nepridarytum nesąmonių, dėl kurių reiktų gailėtis. Šiandien tu kuri rytojų.

Visą interviu su Eva skaitykite IKONA.TV portale ČIA.