„Mūsų bičiulis, kompozitorius ir dainininkas, Vytauto Kernagio bendražygis Andrius Kulikauskas šiuo metu gydosi sudėtingesnę ligą ir yra nedarbingas. Gal pabandykim pagal galimybes padėti šiam puikiam, talentingam ir garbingam žmogui“, – savo feisbuko paskyroje rašė poetas Vytautas V. Landsbergis.

Šiam pagalbos šauksmui neliko abejingi daugybė žmonių, jie dalijosi įrašu bei ragino ir kitus, ne tik dalintis, bet ir paremti tiek, kiek gali.

DELFI primena, jog ligos Andrių Kulikauską užklupo 2015-ųjų pabaigoje. Jį netikėtai ištiko insultas, o po metų, užklupus peršalimui, kuris nenorėjo trauktis, atlikėjas išgirdo dar vieną diagnozę – tarpuplaučio vėžys.

Andriui Kulikauskui kviečiama padėti pervedant pinigų į jo sąskaitą (LT057300010072901383, Andrius Kulikauskas) arba įsigyjant Andriaus CD „Ateina Dievas“ už 10 eurų (nurodoma, kad visi pinigai atiteks Andriui). CD galima įsigyti paštu, kreiptis el. paštu koncertai@bardai.lt.

Andrius Kulikauskas

DELFI primena, jog kolegos kartą jau vienijosi padėti negandų užkluptam A. Kulikauskui ir praėjusių metų lapkričio pradžioje surengė jam paramos koncertą.

Ant scenos tą vakarą lipo daugybė ligų užklupto A. Kulikausko draugų: Petras Vyšniauskas, Neda, Olegas Ditkovskis ir „Smėlio džiazas“, Vytautas Labutis, Andrius Kaniava, Nijolė Narmontaitė, Juozas Milašius, Martynas Kuliavas, Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, Aurelijus Globys, Saulius Bareikis, Justė Kazakevičiūtė, „Kulifamily“, Aurelijus Globys, Andrius Afinogenovas, „Žalvarinis“, Justė Kazakevičiūtė, „Kitas kampas“ ir kiti.

Koncerto vedėjai su publika bendravo dvejomis kalbomis: ir lietuviškai, ir žemaitiškai. Taip nusprendė ne šiaip sau – A. Kulikauskas – žemaitis, tad ir koncertą pavadino žematiška fraze „Būn tep“.

Atėjusieji galėjo įsigyti ir A. Kulikausko kompaktinių diskų, už kuriuos surinktos lėšos bus perduotos atlikėjui.

Šių metų pradžioje A. Kulikauskas buvo pagerbtas ir M.A.M.A. apdovanojimuose. Jam buvo įteiktas apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus.

Andrius Kulikauskas nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)