„Juozai, tu esi skuduras. Ir kaip paprastas, drėgnas skuduras, net nesupranti, kad į tave valosi purvini kerziniai batai. Galbūt, jeigu į tavo lapkričio šou nesusirinks pakankamai žmonių, pagaliau išvažiuosi į Rusiją, kur esi taip vertinamas ir turi tiek draugų. Tik mokesčių prieš išvažiuodamas nepamiršk susimokėti. Juozai, dar mintis – jeigu jau reiks bėgti tau iš Lietuvos, gal į Čečėniją? Būtum asmeninis Ramzano dizaineris. O kas planuojat eiti į jo šou pagalvokit – ar tikrai verta?“ – feisbuke dar praėjusių metų spalį rašė A. Tapinas ir savo mintis pažymėjo grotažyme #Juozainebūkskuduras. (Daugiau apie tai skaitykite čia)

Antradienio popietę dizaineris J. Statkevičius savo feisbuko paskyroje pasidalijo Komisijos sprendimo nuotrauka ir prieraše džiaugėsi: „Happy (liet. „Laimingas“), štai dokumentas“.

A. Tapinas savo feisbuko paskyroje taip pat pasidalijo sprendimu bei išsakė savo poziciją: „Visuomenės etikos informavimo komisija nustatė, kad skelbdamas komentarą apie Juozą Statkevičių, pažeidžiau etikos kodekso 21 straipsnį, nurodantį, kad viešosios informacijos rengėjams reikia vengti nepadorių ir užgaulių žodžių, kadangi „Sputnikui“ davusį interviu dizainerį pavadinau paprastu, drėgnu skuduru, į kurį valosi kojas kerziniai Kremliaus batai.

Vienas iš komisijos argumentų buvo tas, jog žodį skuduras pavartojau be kabučių.

Taip pat komisijos nuomone pažeidžiau 59 straipsnį, kuris nurodo, jog skelbiant informaciją reikia laikyti etikos kodekso nuomonę.

Komisija įpareigojo mane paskelbti šį sprendimą savo „Facebook“ paskyroje. Tai skelbiu.

Šitą komisijos sprendimą svarstome skųsti įstatymo nustatyta tvarka, bet dabar jį skelbiu, kad komisijai būtų ramiau, o taip pat skelbdamas prisegu ištrauką iš posėdžio protokolo, kurioje matome kokius argumentus pateikė Juozas Statkevičius ir jo advokatas:

Juozas Statkevičius teigia, kad Tapinas, Liudvikas Andriulis, Edmundas Jakilaitis ir Mykolas Katkus turi savo PR grupę.

Juozas Statkevičius teigia, kad rugpjūčio mėnesį mes išleidome savo firmines maikutes „Skuduras“.

Juozo Statkevičiaus advokatas teigia, kad šita grupė pasinaudojo ir rugpjūčio mėnesį parengė maikutes“

Tiesa, atsiprašymo pabaigoje A. Tapinas vėl kirto dizaineriui išvadindamas jį ir jo advokatą „melagiais ir šmeižikais“: „O aš sakau, kad jokių PR grupių nėra, jokių maikučių neleidome ir konstatuoju faktą, kad Juozas Statkevičius ir jo advokatas Pranas Švedas yra paprasti melagiai ir šmeižikai. Be kabučių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (597)