„Kad žmonės žinotų, kokie mes vieniši. Kad jie žinotų, kad populiarumo kaina yra žiauri. Grįžti vienišas ir norisi raudoti. Grįžti ir būni vienas absoliučiai. Atsiranda draugų... Kad su tavimi praeitų, kad kavinėje puodelį kavos atsigertų. Pilna tokių“, – LNK gyvenimo būdo laidai „Nuo... Iki...“ pasakojo Inga Norkutė.

Be savo artimiausiųjų Inga atvirai pasakojo daugiau nieko neturinti. O jai artimiausi yra tėtis ir seserys. Inga neslepia: šie metai buvo sunkūs.

„Aišku, kad skausmas yra ir jis bus. Pirmos dienos, tai tu net negali kalbėti. Svarbiausia yra nekerštauti vienas kitam ir išbūti“, – įsitikinusi garsi aktorė. Ji taip pat mano, kad yra svarbu dalyvauti buvusio sutuoktinio gyvenime ir jam padėti atrasti stiprybės savyje.

I. Norkutei tenka mokytis iš naujo pasitikėti vyrais. Inga ir Aurimas susituokė prieš šešerius metus, drauge gyveno apie dešimtmetį. Pati Inga manė, kad ši jos santuoka – visam gyvenimui. Būtent dėl šios priežasties jiedu su Aurimu tuokėsi bažnyčioje.

„Mes išgyvenome dešimt metų. Buvo visko. Ir gudravimo, ir pykčio. Buvo meilė ir aistra. Neišlaikėme tų santykių. Kirvis koto neatitiko. Tiesiog manau, kad mes teisingai padarėme“, – sprendimo skirtis nesigailė žinoma aktorė.

Inga iki šiol turi išsaugojusi vestuvinę suknelę, į kurią tilptų dar ir dabar.

„Nebuvo periodo, kad verkčiau į pagalvę. Buvo sunku tas įprotis. Mes viename darbe būdavome, vienose atostogose. Myliu savo buvusią uošviją. Ir reikėtų laužtis, gyventi kitaip“, – sunkią pradžią po skyrybų prisiminė I. Norkutė.

Ji įsitikinusi, kad skyrybos suteikia savitą atsinaujinimą, mat po šio skaudaus asmeninio gyvenimo įvykio jai pavyko atsikratyti net 20 kilogramų. Garsi aktorė stengiasi maitintis taip, kad svoris negrįžtų. Ji taip pat kasdien daug laiko su šunimi praleidžia gamtoje.

„Aš viską turiu, man nieko nereikia. Esu atvira širdimi. Ne saldainiukas esu, gera aktorė psichė. Su manimi nelengva“, – prieš TV kameras pasakojo pašnekovė.

Tiesa, Aurimo ir Ingos namuose niekuomet nebuvo rimtų barnių, tačiau jų santuoka nebuvo vaisinga. Nors abu troško vaikų, jų sutuoktiniams nebuvo lemta susilaukti.

„Esu artistiškos prigimties, man reikia erdvės, man reikia, kad mane priglaustų. Noriu – verkiu, noriu – juokiuosi. Aš kaip chameleonas. Aš gryna psichė, gerąja prasme“, – save apibūdina garsenybė.

Poros nesutarimai prasidėjo tuomet, kai A. Žvinys tapo teatro direktoriumi. Tuomet I. Norkutė pajuto iš vyro sulaukianti vis mažiau dėmesio.

„Visą laiką kaltos būna abi pusės. Gal nereikia kaltinti, bet kažko mes abu nesulaikėm“, – kalbėjo ji.

Aktorė sakė esanti įsitikinusi, kad jai labiau tinka vienišiai, senberniai – ir tikrai ne aktoriai, ne menininkai.

„Tegul manimi žavisi kaip aktore. Bet yra ir alfonsų. Pasipylė...“, – detalių apie laikotarpį po skyrybų atskleidė ji.

Inga jautė sutuoktinio dėmesio stygių, pasigedo momentų, kuomet būtų ja žavimasi. Nors šį poreikį įvardijo ir kaip moterišką egoizmą, tačiau tuoj pat pridūrė, kad šių dalykų reikia kiekvienam žmogui.

Ingos ir Aurimo skyrybos nebuvo karštos ir dramatiškos, šio nemalonaus proceso iniciatorė buvo pati I. Norkutė.

„Išsiskyrė interesai, viskas. Kitaip tą žmogų pradėjau matyti. Manau, kad jis irgi taip pat“, – pasakojo ji.

Pora pradėjo gyventi atskirus gyvenimus, tačiau Ingai pabodo žaisti šeimą.

„Reikia žmogui duoti laisvę ir aš manau, kad mes tai padarėme kartu. Nuo to mes tik laimingesni. Nesaldinu. Aišku, kad širdelė virpėjo, skaudėjo“, – atviravo garsenybė.

Beje, pora labai svajojo apie vaikus. Po santuokos Inga netgi buvo pastojusi, bet nėštumas, deja, nebuvo sėkmingas. Ji net žinojo, kad laukėsi berniuko.

„Pastojimas buvo. Be tai neįvyko. Bet aš nemanau, kad tai yra esmė. Manau, kad galima ir įsivaikinti“, – kalbėjo pašnekovė.

Iki šiol Inga ir Aurimas dirba Šiaulių dramos teatre, nors po skyrybų dirbant drauge ir atsirado trintis. Inga sako, kad jai tai – sunku.

„Nepabėgsi nuo tų... Velkasi tie dešimt metų kaip inkaras. Laikas viską suvaldo. Gal praeis laiko ir iš daug ko juoksimės. Bet dabar dar viskas šviežia. Nėra lengva“, – apie savijautą pasakojo I. Norkutė, kuriai šiuo metu augintinis yra geriausias antidepresantas.

„Man turi būti žmogus šalia. Noriu atsiremti į petį, noriu, kad mane apkabintų, ant rankų nešiotų. Noriu, kad po dušo vonioje nušluostytų“, – svajojo aktorė ir kalbėdama pridūrė neabejojanti, kad jos vertas vyras atsiras.

Tiesa, pasklidus žiniai apie Ingos ir Aurimo skyrybas, aktorė sulaukė daug jaunesnių vaikinų dėmesio, siūlymų susipažinti.

„Janimėlis tai eina sau“, – sutrikusi apie užplūdusį jaunų vaikinų dėmesį kalbėjo I. Norkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)