Šmeižtu apkaltino buto, kurį nuomojosi, šeimininkės tėvas

Skandalinga istorija prasidėjo dar vasario pradžioje, kai Monika išsikraustė iš nuomojamo buto. Šeimininkės artimieji feisbuke paviešino buto nuotraukas ir apkaltino Moniką turto suniokojimu ir pabėgimu.

Kiek vėliau Monika savo versiją pateikė feisbuke. Ilgame atvirame laiške ji teigė: „Butas priklauso Stepanui Melnikui ir mano nuomos pinigai skiriami buto paskolai padengti. Liudmila Kubilė, matyt, jo sugyventinė Dubajuje“.

Šie faktai nėra tiesa. DELFI butą Monikai nuomojusi Liudmila teigė, kad S. Melnikas – jos tėvas.

„Tai yra pasibaisėtina. Monika Šalčiūtė paskleidė gandą, kad aš ir mano tėtis Stepanas Melnikas esame meilužiai. Juk tai – neatleistinas šmeižtas. Mano tėtis jau parašė pareiškimą Panevėžio policijos pareigūnams. Ji privalo atsakyti už tokius savo žodžius. Aš neketinu visko palikti ramybėje“, – laidoje „Ant Bangos“ kalbėjo butą Monikai nuomojusi L. Kubilė.

DELFI žiniomis, tyrimas dėl šmeižto net nebuvo pradėtas. „Buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą nenustačius nusikalstamos veikos sudėties“, – DELFI patvirtino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės specialistė Rasa Meištė.

Ji taip pat pridūrė, jog S. Melnikas dar gali skųsti tokį sprendimą.

Išsikrausčiusi iš buto įplieskė skandalą

Ne Lietuvoje gyvenanti Liudmila Kubilė pasakoja nė nežinojusi, kad jos bute jau kelerius metus gyvena socialinių tinklų žvaigždė Monika Šalčiūtė. Negana to, ji nė nenutuokė, kad bute karaliauja ir didžiulis Akita Inu veislės šuo Nino Persikas.

Monikai išsikrausčius visame bute liko daugybė augintinio plaukų ir ant kilimo, ir ant baldų.

Pašnekovės teigimu, ji domėjosi, kiek kainuotų buto valymo paslauga: „Man pasakė, kad tokio buto tvarkymas po to, kai ten gyveno šuo ir panašiai, kainuotų apie 800 eurų“.

Tačiau Liudmila skaičiuoja, kad nuostolių yra daugiau. „Negaliu tiksliai dabar pasakyti, bet, matomai, ji du mėnesius nemokėjo komunalinių mokesčių. Taip pat yra sulaužyti baldai, apgadinta sofa, apgriaužti baldai, kažkokios spintelės, parketas. Grindys yra pagrindinis dalykas, kuris yra sugandintas. Ji to šuns gal nevedžiojo į lauką, ten didžiausios dėmės, apibraižyta ir panašiai“, – nuostolius vardijo šeimininkė.

Butas, kuriame kelerius metus gyveno Monika, nebuvo naujai įrengtas, tačiau, kaip sako pati šeimininkė, buvo kur kas geresnės būklės.

M. Šalčiūtė gina savo garbę ir orumą

Buto, kuriame gyveno Monika, nuotraukoms pasklidus internete, pastaroji nepanoro bendrauti su žiniasklaida. Po ilgos tylos ji nusprendė viską išsakyti atvirame įraše feisbuke.

„Bute gyvenau lygiai dvejus metus (24 mėnesius), ne daugiau. Buto dydis – 67 kvadratai (taip minima sutartyje), o ne virš 72 kvadratų. Butas priklauso Stepanui Melnikui ir mano nuomos pinigai skiriami buto paskolai padengti. Liudmila Kubilė, matyt, jo sugyventinė Dubajuje. Polina Kreidi – išvis nežinau, kas per asmuo ir kodėl ji per visą feisbuką platina klaidingą informaciją, viešina tokius mano asmeninius duomenis, kaip asmens kodas, parašas ir kita. Per dvejus metus esu savininkams sumokėjusi apie 15 000 eurų (įskaitant ir paslaugas), apie kokias skolas mes kalbame ir nuomos nemokėjimus aš nežinau.

Paskutinio mėnesio mokesčiai, kuriuos turiu už save susimokėti, ateis apie vasario 15 dieną (apie 50 eurų), tačiau šios sąskaitos dar nėra gautos.

Butas buvo paliktas tvarkingas, išskyrus neišplautas grindis, kurias suteršė krovėjai, nes nešant mano daiktus nenusiėmė batų. Dėmės ant grindų buvo jau prieš man atsikraustant, kaip ir minima pirmoje sutatyje. Mano draugai, artimieji matė buto stovį, tą pati gali patvirtinti. Esu įkėlusi ne vieną nuotrauką į „Facebook“, kaip gyvenu. Nepaisant, kad man neleido užsakyti valytojos už 20 eurų, kaip buvo užsakyta man, butas atrodė tvarkingai“.

Butas, kuriame gyveno Monika Šalčiūtė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)