I. Valinskienė pinigų negaili ne knygoms

Knygų mugėje sutikta atlikėja ir žinomo prodiuserio bei televizijos laidų vedėjo Arūno Valinsko žmona Inga Valinskienė sakė, kad daugiausiai jų namuose skaito vyras bei vyresnėlis sūnus. Tad nenuostabu, kad visi jų namai yra nukrauti knygomis.

„Arūnas skaito ir darbo tikslais, todėl visi namuose yra nemažai ir mokslinės literatūros, enciklopedijų. Tuo tarpu ant mano naktinio stalelio yra keletas knygų, kurias, galima sakyti, skaitau vienu metu. Kartais būna ir taip, kad savaitę galiu neatsiversti jokios knygos. Tai dažnai yra nuotaikos reikalas“, – paaiškino žinoma moteris.

Inga sako, jog nėra iš tų, kurie negali užmigti neperskaitę bent puslapio. Ji nesirenka ir labai sudėtingo pobūdžio literatūros.

„Renkuosi grožinę literatūrą. Vyras negaili pinigų knygoms, o aš nesu kolekcionierė apčiuopiamų dalykų. Negailiu jų tik kelionėms. Tai yra tikroji mano silpnybė. Netrukus kaip tik išvyksiu su drauge į Balį“.

Skaityti itin mėgstančiai M. Linkytei tenka save ir stabdyti

Nors atlikėja Monika Linkytė ir neslepia, jog kartais atrasti laiko taip mėgstamam skaitymui yra sudėtinga, ji tai stengiasi daryti kasdien.

Monika Linkytė

„Kasdien stengiuosi rasti bent 15 minučių ir paskaityti keletą puslapių. Tai mano mažas kasdienis ritualas. Mėgstu grožinę literatūrą ir savęs pažinimo knygas. Dabar skaitau knygą „Naujoji žemė“.

Kartais knygai reikia skirti daugiau laiko, o kartais perskaitau iš tiesų greitai. Štai neseniai turėjau pati save stabdyti skaitydama Beatos Tiškevič knygą „Vyvenims“.

Monika juokėsi pasakodama, jog kaskart užėjus į knygyną jame užtrunka bent keletą valandų ir čia išleidžia daugiau nei planavo anksčiau. „Manau, kad knygos yra investicija į save“.

Atlikėja Monique knygą rašo ir pati

„Kartais knygos, kurios atrodo artimos man, skaitosi itin greitai. Kai atrandu tokią knygą, ji tampa tarsi geriausiu draugu. Man labai patinka knygos apie žmonių patirtis. Turiu taip pat ir knygą „Kaip daryti įtaką žmonėms“, kuri yra apie žmonių psichologiją. Ši knygą yra tarsi neišsemiamas šaltinis, padeda geriau suprasti žmogų“, – pasakojo ji.

Paklausta apie dar atrankų į muzikinį šou metu išsakytas jos mintis apie norą parašyti knygą ir jau pradėtą rašymą Monika nusijuokė, nes manė, kad tai visi jau pamiršo.

„Per atranką komisija paklausė, ką dar veikiu ir greitai sugalvojau, kad rašau knygą. Net netikėjau, kad taip visiems užstrigs ir iki šiol žmonės prisimins (juokiasi). Daugelis klausia, kaip einasi su knyga, tad galiu pasakyti, kad neskubu. Turi ateiti tam tinkamas laikas. Vis užsirašau įvykius, prisiminimus. Galbūt kada nors išeis. Tačiau knygos formatas taip pat gali būti kitoks“, – su šypsena pasakojo DELFI pašnekovė.

S. Urbonavičius-Samas Vilniaus knygų mugėje ieškojo popiežiaus leidinio

Žinomas atlikėjas ir televizijos laidų vedėjas Saulius Urbonavičius-Samas renkasi filosofines knygas. Anot jo, jam įdomiausia įvairių krypčių filosofija, požiūris į ją, o grožinės literatūros ant jo naktinio stalelio nerasime.

„Knygos įkvepia ir kūrybai. Juk ir pats rašau tekstus dainoms. Na, o norint gerai rašyti reikia ir skaityti. Tai daug suteikia. Prieš norint ką nors vertingo pasakyti praverčia paklausyti ir paskaityti, kaip mintis formuluoja kiti“, – sakė jis.

Muzikantams skirtoje salėje sutiktas scenos atstovas pasakojo mugės metu ieškojęs popiežiaus knygelės. „Juk ir jis filosofuoja“, – paaiškino jis.

Pasak žinomo vyro, galima per visą gyvenimą perskaityti ir vieną knygą, kuri pakeis tavo gyvenimą. Nebūtina skaityti jų kuo daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)