Jau daugiau nei du dešimtmečius scenoje esančią moterį jos gerbėjai vis dar šaukia Tikrosios išdykėlės pseudonimu, nors jo pati scenos atstovė jau kratosi. „Gerbėjai vis neleidžia to pamiršti, nors jau senokai prisistatau tik kaip Aušrinė. Buvau ir Aurora, bet ir šis pseudonimas neprigijo taip kaip išdykėlės. Turbūt ir kai pasensiu taip vadins, nors labai norėčiau, kad mane žinotų tiesiog kaip Aušrinę.

Viskam savas laikas, o senojo pseudonimo laikas jau praėjo. Tiesą sakant, kai tik pradėjau karjerą su kolegomis dar pajuokavome, kad šis mano pseudonimas taip ir liks iki pat senatvės. Net kai baigsiu karjerą būsiu šaukiama išdykėle. Panašu, kad taip ir bus“, – nusijuokė DELFI pašnekovė.

Pasiteiravus, kaip pastaruoju metu gyvena viešumoje retai matoma atlikėja, A. Gerikienė tik nusijuokė. Ji ištisus metus turi daug darbo, keliauja, įrašinėja naujas dainas ir koncertuoja, filmuojasi, o neseniai pristatė ir naują dainą „Myliu“.

Vasarą ji nemažai uždirba koncertuodama Palangoje. Nors ten susirinkusi publika nevengia padauginti alkoholinių gėrimų bei paleisti į darbą kumščių, moters tai negąsdina, o su nedrausmingais klausytojais sako susitvarkanti ir be apsaugos darbuotojų. Prireikus Aušrinė juos sudrausmina ir stovėdama ant scenos. Tačiau vasarą prasidėjęs tikrasis darbymetis tęsiasi visus metus.

„Tik jūs manęs galbūt nematote, bet savo klausytojus ir gerbėjus aš pažįstu, žinau ir nepamirštu jų. Nuolatos palaikau ryšį ir su gyvenančiais emigracijoje. Dabar ir socialiniai tinklai padeda tai padaryti. Gyvenantys Anglijoje, Airijoje, Vokietijoje ir Norvegijoje žmonės taip pat išsiilgę lietuviškų dainų. Į koncertus jie ateina atsipalaiduoti, paklausyti gerai pažįstamų hitų“, – pasakojo ji.

Paklausta apie atlygį pašnekovė nesutriko ir patikino, kad iš muzikos gyventi pavyksta ir Lietuvoje. Tik svarbiausia nepamiršti dainuoti lietuviškai ir net ir atokiausiuose šalies kampeliuose gyvenančių gerbėjų. Šie mielai aplanko jos koncertus Lietuvoje, nors ir išvykstančiųjų neištrina iš atminties.

Paprašyta emigracijoje gyvenančių gerbėjų Aušrinė „Facebook“ socialiniame tinkle jiems tiesiogiai transliuoja savo koncertus iš kavinių, barų ir kultūros namų. Klausytojai ne tik noriai prisijungia, bet ir komentuoja, o aktyviausieji negaili dovanų mylimai atlikėjai. A. Gerikienė nusijuokė, kad nors netrūksta ir meilės laiškus rašančių vyrų, gražiausias dovanas vis dėlto siunčia moterys. Lietuvoje po koncertų jos laukia ūkininkų užaugintos daržovės, marinuoti agurkėliai, pačių rankų darbo sūriai ar mėsos gaminiai, o koncertuojant emigrantams po pasirodymo prie scenos susirinkę žmonės jos laukia nešini papuošalais ar širdžiai mielomis smulkmenomis.

„Moterys dėmesingesnės. Aš ir pati esu iš tų, kurios mėgsta dovanoti dovanas, parodyti dėmesį, todėl puikiai suprantu ir savo gerbėjas. Jos taip gražiai dekoruoja savo dovanėles. Labai malonus toks dėmesys. Nors pastebiu, kad mano gerbėjai jauni. Matau tai ir koncertų metu. Jaunimas noriai dainuoja, šoka, moka dainas mintinai, todėl traukiame jas kartu. Manau, kad vieniems patinka tai, ką dainuoju, o kitiems patinku kaip žmogus.

Gaunu ir gerbėjų laiškų. Dabartiniame amžiuje jie dažniausiai mane pasiekia per „Facebook“. Tik tas žinutes, kurios įkrenta į kitą pašto dėžutę, tikrinu dukart per metus, o ko tik ten nerandu. Ir meilėje prisipažįsta, ir komplimentais apipila“.

Tiesa, jos mylimas vyras Alvydas, net ir turėdamas galimybę klausytis gyvai atliekamų mylimos moters dainų namuose, neprašo atlikėjos padainuoti. A. Gerikienė juokauja, kad jam jau įgriso nuolatos skambanti muzika, kuri tapo kasdienio poros gyvenimo palydove. Septyniolika metų kartu esantys sutuoktiniai sako, jog vis dar labai myli vienas kitą, o savo sėkmingų santykių paslaptimi įvardija retą buvimą kartu, mat kol vyras dirba Norvegijoje statybose, Aušrinė gastroliuoja po Lietuvą ir mielai dainuoja savo klausytojams.

„Galbūt mūsų tas nuolatinis medaus mėnuo ir tęsiasi dėl to, jog išsiilgstame vienas kito, nes retai matomės? Būna ir taip, kad jis grįžta į mūsų namus Klaipėdoje, o aš išvykstu koncertuoti ir net nesusitinkame. Tad tikrai neįgristame vienas kitam. Tik sūnaus be galo pasiilgstu. Jis su žmona gyvena Londone ir kiekvieną kartą ten skrisdama koncertuoti labai džiaugiuosi, nes žinau, kad susitiksime. Jei Simas (pašnekovės sūnus) negali ateiti į koncertą, visada susitinkame su juo ir marčia po koncerto. Sunku net žodžiais apsakyti, kaip smagu matyti vaikus, su jais pabendrauti, pabūti kartu, nors ir trumpam. Labai myliu ir ilgiuosi sūnelio“, – pasakojo ji.

Londone gyvenantis Aušrinės sūnus iš pirmos santuokos susituokė šią vasarą ir šiuo metu kuria ateitį svečioje šalyje, laisvalaikiu muzikuoja bei užsiima fitnesu. Atlikėja prasitaria, jog jau prašo ir anūkų, tačiau sūnus kol kas nori susikurti tvirtą pagrindą po kojomis, o marti sako, jog dar nėra tam pasirengusi.

„Be galo noriu sūpuoti anūkus ir vis laukiu, sakau vaikams, kad paskubėtų, pagalvotų ir apie vaikus, nors jie dar savais reikalais užsiėmę. Džiaugiuosi, kad jiems viskas gerai, bet vis pasvarstau, kad norėtųsi ir dažniau matyti“, – atsidūsta ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)