Patikėjo patrauklia reklama internete

DELFI susisiekus su Egidijumi, šis pasakojo, kad viskas įvyko Vasario 16-osios vakarą. Prasidėjus šventei muzikantai neatvyko, neatsiliepė nė vienu nurodytu telefonu, o po daugybės skambučių juos tiesiog išjungė.

„Vyko mano mamos 50-asis jubiliejus, – apie šventę Pasvalyje pradėjo pasakoti Egidijus. – Gyvenu užsienyje, bet buvau grįžęs į Lietuvą gruodžio mėnesį ir padėjau jai (mamai) surasti muzikantus. Kadangi reklama jie pasirūpinę tiek „YouTube“, tiek feisbuke, yra keli tinklapiai, kuriuose jie reklamuojami kaip vestuvių muzikantai, tai nesunkiai radome jų atliekamų dainų vaizdo įrašus.“

Vyras pasakoja, kad sausio mėnesį jo mama pradėjo domėtis muzikantų kainomis ir užimtumo Vasario 16-osios vakarą. „Iš visų muzikantų, kuriems mama skambino, buvo ir grupė „Banglai“. Mamai jie patiko ne tik savo dainomis iš „YouTube“, bet pasirodė ir iškalbūs, neieškantys žodžių, o tokių bruožų ir reikia norint linksmai pravesti šventę. Grupė „Banglai“ prašė 300 eurų už 7-8 valandų grojimą. Turbūt suviliojo ir jų kaina, nes kiti muzikantai norėjo apie 350 eurų, bet už 6 val. ir dar papildomai apie 30 eurų už valandą po vidurnakčio“, – kainas įvardijo Egidijus.

Beje, pašnekovas pridūrė, jog kainų sirtumas iš pradžių atrodė kiek įtartinas: „Bet išsiaiškinus, kad jie – iš kito Lietuvos galo, kažkur iš Klaipėdos rajono, nusprendėme, kad galbūt ten didesnė konkurencija, dėl to ir kainos kitokios“.

Muzikantams tiko ir didelis atstumas: nuo Klaipėdos iki Pasvalio – apie 300 kilometrų.

„Viską sutarus, muzikantai paprašė užstato, tačiau sumos neįvardijo: „Kažkiek, kad mes žinotume, jog nepersigalvosit“. Mama į jų nurodytą sąskaitą pervedė 50 eurų ir pradėjo ramiai derinti kitus šventės reikalus“, – pasakojo vyriškis.

Iki paskutinės sekundės nesitikėjo tokio akibrokšto

Moteris dar kartą susisiekė su muzikantais likus mažiau nei savaitei iki šventės. Šie patikino, kad niekas nesikeičia. Buvo sutarta, kad muzikantai kartu su jubiliate 18 valandą sutiks svečius, tačiau atėjus šventės dienai viskas apsivertė.

„17 valandą pradėjome skambinti muzikantams, tikėjomės, kad jie netoli, norėjome pasiūlyti juos pasitikti, kad būtų lengviau rasti, tačiau į telefono skambučius jie neatsakė. Turėjome du skirtingus grupės „Banglai“ telefono numerius, bet nė į vieną neatsakė. Bandėme skambinti ir iš skirtingų telefono numerių, nes supratome, kad kažkas ne taip, tačiau bandymai buvo nesėkmingi.Galiausiai vadinamiems muzikantams pabodo nepaliaujami skambučiai ir išjungė abu telefonus, – pasakojo vyras. – Tada jau paaiškėjo, jog muzikantų nebus.“

Egidijus Dulkė
Grupė „Banglai“ prašė 300 eurų už 7-8 valandų grojimą. Turbūt suviliojo ir jų kaina, nes kiti muzikantai norėjo apie 350 eurų, bet už 6 val. ir dar papildomai apie 30 eurų už valandą po vidurnakčio.

Egidijus ėmėsi iniciatyvos ir, norėdamas, kad jo mamos šventė nebūtų visiškai sugadinta, puolė ieškoti kokio nors vietinio muzikanto. „Pradėjus rinktis svečiams, jubiliatė juos pasitiko ne su šypsena, o su ašaromis, kadangi jubiliejus, apie kurį buvo svajojusi daugiau nei 10 metų, nes praėjusių dviejų dėl asmeninių priežasčių negalėjo sau leisti, buvo sugadintas“, – teigė pašnekovas.

Vis dėlto netrukus vyrui pavyko rasti vietinį atlikėją, kuris, metęs visus savo asmeninius reikalus, atskubėjo į šventę ir prisijungė prie jubiliejaus aštuntą valandą vakaro.

Tiesa, kitą dieną Egidijui vis dėlto pavyko susisiekti su „Banglais“, tačiau jų pasiteisinimas nustebino: „Pasakojo, kad užmiršo ar sumaišė dienas, o du telefonai, kuriais buvo galima susisiekti, kaip tyčia buvo palikti namuose. Muzikantų mama neapsikentė, kad kažkas nuolat skambina ir galiausiai, net neperskaičiusi žinutės, kurią siuntėme, išjungė abu telefonus“.

„Banglai“ nepripažįsta kaltės

„Kad man nelabai įdomu, žinokit, kas kur ką sakė, rašė ar dar kažką. Yra teisėtvarka. Jeigu kažkas kažkur kažką iškėlė, yra baudžiamosios bylos, galėsim kalbėt“, – nė neišgirdęs, kodėl jam skambina DELFI, rėžė grupės narys Arūnas Jocys.

Išgirdęs, kad jam skambinama dėl šventės, kurioje jis nepasirodė, muzikantas tarė: „Daug kas ką sako. Vieni sako, kad aš gulėjau su Grybauskaite, kiti sako, kad aš gulėjau su kažkokia ten, nežinau tų pavardžių, moterimi. Nejau aš kiekvieną kartą turiu komentuoti?“

Muzikanto teigimu, „kas ką nori, tas tą rašo“. Jis teigė, kad net nesinaudoja feisbuku, o ir gyvena tokioje atokioje vietovėje, kurioje nėra interneto ryšio.

„Jei aš kažką gyvenime apgavau, patikėkit, nuo kalėjimo neišsisuksiu“, – toliau kalbėjo muzikantas, nenorėdamas atsakyti į klausimą, ar žino apie situaciją, kuri atpasakojama Egidijaus skunde.

„O jei žmonės persiunčia avansą ir sako „apsirikom“, aš už juos neatsakau, – toliau tęsė muzikantas A. Jocys. – Kitas dalykas – aš nežinau, apie ką jūs kalbat.“

Grupės „Banglai“ narys
Kad man nelabai įdomu, žinokit, kas kur ką sakė, rašė ar dar kažką.

Pašnekovas pasidomėjo, kas skundėsi jo grupe. Išgirdęs, jog skundas – Egidijaus, rėžė, kad pirmą kartą girdi apie kažkokį Egidijų. Tačiau muzikantui priminus, kad avansą už pasirodymą pervedė jo mama, šis nusijuokė: „O man sakė, kad prosenelė, tai kas čia vyksta? Man sakė prosenelė, o dabar mama. Kaip čia išeina?“

Vėliau muzikantas įvardijo užsakymų subtilumus. „Jei pas mane parašya avansas už tokią ir tokią datą, tada aš atvykstu, o jei žmonės apsirinka datas, tai ką aš galiu padaryt? Aš nesigilinu. Aš nežinau apie ką šnekam. Buvo tokia data, aš važiuoju visada. Jei žmonės pasako: „pakeitėm datą“, tai čia jūsų problema. Man sąskatoje būna parašyta, kad avansas už tokią datą“, – kalbėjo muzikantas.

Pašnekovo teigimu, pavedimo duomenys yra saugomi banko sistemoje, ten, anot jo, tiksliai parašyta, kad avansas buvo atsiųstas už šventę vasario 17-ąją, šeštadienį.

Pasidomėjus, ką jis darytų, jei užsakovai laiku pamatytų savo klaidą ir įspėtų, jog šventė numatyta kitą dieną, muzikantas teigė, kad apskritai tokio įvykio (sumaišytų užsakymo dienų) nėra buvę. „Šitokio atsitikimo tikrai nebuvo. Prisiekiu. Šitokio atsitikimo tikrai nebuvo. O jei žmonės optimistai galvoja, kad gali prieš parą ar dvi keisti datą, tai patikėkite... O kaip kitiems klientams? Jei aš groju kitur?“ – kalbėjo muzikantas.

Pokalbio metu muzikantas tai neigė, tai tvirtino, kad toks įvykis buvo. Nuo konkrečių atsakymų vis išsisukinėjo ir tikino, kad kalbės tik tuo atveju, jei žurnalistai atvyks pas jį patį bei pateiks dokumentus. Kiek vėliau siūlėsi pats atvažiuoti ir pateikti dokumentus.

Tiesa, dar vėliau pokalbis pasisuko visiškai netikėta linkme. Muzikantas pradėjo kalbėti apie jau trejus metus vykstantį šantažą ir vykstančius teisminius procesus. Anot jo, skundą pateikęs asmuo greičiausiai yra jį šantažuojančių asmenų draugas. Vėliau pripažino, kad tai nesusiję.

Ir nors vis neigė incidentą sakydamas, kad pirmą kartą girdi apie kažkokį užsakymą Vasario 16-osios vakarą, vėliau pripažino, kad vyko pas užsakovus vasario 17-ąją. „Avansas pervestas, prieš tris dienas kalbėta, kad šeštadienį. Tai ką daryt“, – kalbėjo muzikantas ir pridūrė, jog važiavo ne vienas – su kolege.

Pats muzikantas painiojasi ir atsakinėdamas į klausimą, ar atidavė avansą už neįvykdytą užsakymą. Po kelių minučių jis pradėjo kaltinti užsakovą šantažu ir bandymu išsireikalauti iš jo ne 50, o 200 eurų. Vėliau pažadėjo atiduoti užstatą.

Norėdamas įtikinti, kad nėra nė vieno jų grupės paslaugomis nepatenkinto kliento, pašnekovas net siūlė dvidešimties ar net penkiasdešimties klientų telefonų numerius. Esą visi jie būtų pateikę vien teigiamus atsiliepimus.

Pavedimo paskirtyje data nebuvo nurodyta

Po pokalbio su „Banglais“, juos užsakiusi moteris DELFI atsiuntė sąskaitos išrašą, kuriame matyti, kad dar gruodžio mėnesį Arūnui Jociui buvo pervesta 50 eurų. Pavedimo paskirtyje buvo nurodytas vienas žodis „Avansas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)