Pusę pasaulio apkeliavęs garsus krepšinio treneris Antanas Sireika apibūdindamas meilę Lietuvai teigia, kad nors gražių šalių pasaulyje daugybė ir visas jas norisi aplankyti, kur bebūtų, visada jaučia Lietuvos trauką. Savo mintimis apie tėvynės svarbą treneris dalinosi projekte „Gera dovana Lietuvai“.

Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio proga vykdomo projektu metu kūrybinė komanda iki vasario 16 d. pasišovė aplankyti 10 šalies miestų, juose pakalbinti 100 žymių žmonių bei paprastų praeivių ir visa tai užfiksuoti vaizdo klipuose.

Žmonių teirautasi, kuo jiems svarbi ši šventė, ką reiškia tėvynė ir meilė jai. „Gera dovana“ komanda jau aplankė 6 miestus: Biržus, Telšius, Alytų, Klaipėdą, Panevėžį ir Šiaulius. Šią savaitę planuoja apankyti ir pabendrauti su Vilniaus, Kauno ir Marijampolės gyventojais.

Didžiąją savo gyvenimo dalį gimtuosiuose Šiauliuose praleidęs garsus krepšinio treneris A. Sireika „Gera dovana Lietuvai“ komandai pasakojo, kad jam svarbiausia, jog gyvenimas gimtojoje šalyje suteikia šansą būti savimi. Jis įsitikinęs, kad tokios galimybės pasiūlyti jam negali jokia kita šalis. Anot trenerio, geriausia dovana tėvynei yra pasakymas „džiaugiuosi, kad gimiau Lietuvoje“.

„Savo tėvynės, kaip ir mamos, tu negali pasirinkti. Ją tau suteikia pats likimas. Man teko pamatyti daugybę miestų ir šalių. Visur gražu, malonu, įdomu. Visur norisi pabūti. Tačiau niekur manęs taip netraukia kaip į Lietuvą ir Šiaulius. Teko dirbti Japonijoje. Ten labai smagu, bet tam, kad ten liktum, turėtum iš esmės pakeisti save, savo charakterį, manieras“, – teigia A. Sireika.

Iš Biržų kilęs galiūnų sporto atstovas Žydrūnas Savickas sako, kad Lietuva jam mieliausia dėl joje esančių žmonių. Anot vieno stipriausių žmonių pasaulyje, be aplinkinių indėlio jis tikrai nebūtų pasiekęs tiek, kiek pasiekė. Už šią jam suteiktą dovaną jis bus amžinai dėkingas ir kasdien stengiasi už ją atsilyginti.

„Būtent Biržuose sutikau tuos žmones, kurie man padėjo žengti pirmuosius karjeros žingsnius. Čia sutikau savo pirmąjį trenerį, kuris mane įkvėpė siekti didžiulių pergalių, ir draugus, su kuriais kartu pradėjome sportuoti. Man Lietuvoje gera, nes aš čia gimiau. Čia mano šeima, draugai, artimieji. Man net klimatas čia patinka. Turiu čia visas galimybes dirbti ir džiaugtis gyvenimu. Tiesiog myliu šią vietą. O kai myli, gera ir gyventi“, – sako jis.

Panevėžyje gimęs ir augęs žurnalistas Algimantas Čekuolis mano, kad dovana galime laikyti net ir pačią galimybę gyventi Lietuvoje būtent dabar. Jis įsitikinęs, jog po šimto metų mūsų proanūkiai svajos apie tai, kaip būtų buvę puiku pabūvoti XXI a. pradžios Lietuvoje.

„Laisvė yra labai tikras dalykas. Jos šimtmetį pažymėti labai svarbu tam, kad numatytumėm, kokie bus artėjantys šimtas metų. Gyvenime yra dalykų, kurie svarbesni už dvigubą duonos riekę su kumpiu. Tai šeima. O Lietuva yra mūsų visų didelė šeima. Norėčiau, kad visada ją taip ir suvoktumėm, jaustumėm“, – teigia A. Čekuolis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)