Vilniaus apylinkės prokuratūroje, įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, liudytojų apklausas, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl krepšininko galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo šeimos nariui, skelbiama prokuraturos.lt.

Rašoma, jog atlikus visus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus bei išanalizavus ir ištyrus visus byloje surinktus duomenis konstatuota, kad kilęs konfliktas nekėlė tokios grėsmės ir pavojingumo nukentėjusiosios sveikatai, dėl kurios J. S. turėtų kilti baudžiamoji atsakomybė.

„Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia daryti išvadą, kad, be nukentėjusiosios prieštaringų parodymų, galimo smurtavimo objektyviai nepatvirtino kiti faktiniai duomenys.

Nutarime, kuriuo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, konstatuojama, kad nesant faktinių duomenų, kurie leistų pagrįsti, jog Simas Jasaitis padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d., t. y. tyčia, naudodamas fizinį smurtą, sukėlė nukentėjusiajai fizinį skausmą ar nežymiai sutrikdė sveikatą, baudžiamosios atsakomybės klausimas negali būti keliamas, o ikiteisminis tyrimas turi būti nutrauktas“,– skelbiama prokuratūros puslapyje.

DELFI primena, jog policijos pareigūnai Jasaičių namuose apsilankė sausio 21-osios rytą. Pareigūnus savo vyrui iškvietusi Oksana teigė, jog sutuoktinis sugriebė ją už rankos.

Kelias valandas krepšininkas praleido policijos komisariate. Konflikto metu S. Jasaitis buvo neblaivus – jam buvo nustatytas 0,94 prom. girtumas.

O. Pikul-Jasaitienė per apklausą nurodė, kad tai buvo pirmas kartas, kai S. Jasaitis esą prieš ją panaudojo fizinį smurtą. Liudytojų, kurie galėtų patvirtinti šį faktą, nebuvo, kokie nors sužalojimai O. Pikul-Jasaitienei nebuvo padaryti.

Krepšinio klubas „Lietkabelis“, kuriame žaidžia S. Jasaitis, skyrė krepšininkui piniginę nuobaudą.

Pats S. Jasaitis nėra linkęs kalbėti šia tema. Nors per šį laiką DELFI su krepšininku pavyko susisiekti net kelis kartus, jis mandagiai susilaikė nuo komentarų.

Kilus skandalui, artimųjų, kolegų bei gerbėjų nuomonės skilo į dvi dalis: vieni palaikė Oksaną, o kiti - Simą. Pastarąjį itin palaikė artimas jo draugas Vitalijus Cololo.

„Žinau, koks yra Simas, o su Oksana nebendrauju jau gal trejetą metų, todėl, kokia ji, negaliu komentuoti, – DELFI kalbėjo Vitalijus. – Visa mūsų kompanija su ja nebendrauja. O apie Simą – jis yra geros širdies ir ramus vaikinukas. Jis yra labai kantrus. Patikėkite, jei jis kažką padarė, tai jį reikėjo taip išvesti (iš kantrybės – DELFI)! Aš jį pažįstu. Tai žmogus, kuris bet kokioje situacijoje gali save tramdyti bei valdyti.“

Kalbėdamas apie Simą, Vitalijus jo charakterį palygino su savuoju ir neslėpė, jog pats yra daug karštesnio būdo. „Yra žmonių, kurie užsidega ir padaro nesąmonių. Simas tokioj eilėj stovėtų paskutinis, – pasakojo V. Cololo. – Aš labiau aktyvesnis. Matyt, mane „prarautų“ dar anksčiau.“

Tiesa, abu draugai prieš kelerius metus, būdami neblaivūs, buvo įsivėlę į konfliktą su krepšininkų gebėjimais nepatenkintu asmeniu. Paryčiais Vilniaus centre susikibę vyrai buvo pristatyti į policijos komisariatą. Ir nors nukentėjusiam asmeniui buvo nustatytas akies voko pažeidimas, kiek vėliau tiek smūgiu apkaktintas S. Jasaitis, tiek kartu buvęs V. Cololo nuo bausmės išsisuko – konfliktavusios pusės susitaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)