Buvusios žmonos pareikšti kaltinimai

„Kad jau žinomas krepšininkas Simas Jasaitis nusisamdė advokatą Albertą Bandžių atstovauti žurnalistų viešai plačiai aptarinėjamoje byloje ir kuris dabar, pasinaudojęs proga, vėl vaikščios po televizijas ir piarinsis, nebegaliu tylėti. Noriu, kad žurnalistai, prieš rašydami „garsus advokatas“, labiau pasidomėtų, kas tai per asmenybė“, – įrašą feisbuke pradėjo buvusi advokato žmona Agnė Šulcaitė.

„Nors mes išsiskyrę jau prieš 9 metus, bet dar iki šiol visokiais būdais mane terorizuoja. Jau ketverius metus niekaip nesibaigia Bandžiaus inicijuojamos absurdiškos bylos prieš mane teismuose, nes kadangi jis pats advokatas, tai rašinėti belekokius ieškinius ir vaikščioti į teismą jam tiesiog yra pramoga ir dar po kelis kartus skundžia visoms instancijoms kiekvieną sprendimą, tai bylų nagrinėjimas tęsiasi metų metus, o aš turiu samdyti advokatus, patirti didžiules išlaidas, kurių net negali po to antstoliai išieškoti“, – teigė moteris.

Jos teigimu, A. Bandžius kaltino ne tik ją, bet ir jos darbdavius. Iš viso teismus pasiekė net kelios dešimtys advokato ieškinių: „Padavė į teismą net mano darbdavius, LR Užsienio reikalų ministeriją, kad jam priteistų pinigų už jo keliones į JAV ir „patirtą žalą“, jog mane išsiuntė dirbti į JAV. Aišku, teismai atmetė jo ieškinius, bet aš patyriau didžiules išlaidas, nepatogumus prieš darbdavius, susigadinau nervus.

Per ketverius metus teismai nagrinėjo jau virš 20 skirtingų Bandžiaus inicijuotų bylų prieš mane, kai kurie procesai vis dar tęsiasi. Pavyzdžiui, toks Bandžiaus absurdiškas ieškinys „dėl motinos teisių man apribojimo ir uzufrukto nustatymo jam gyventi mano bute su vaikais“. Byla nagrinėjama jau ketverius metus, bet vis dar yra parengiamojoje stadijoje! Ir pati esu teisininkė, bet kai asmeniškai susidūriau su teismais, tai esu šokiruota, kaip galima piktnaudžiauti ir manipuliuoti procesu.

Dėl Bandžiaus persekiojimo ir neteisėtų veiksmų JAV teismas dvejiems metams man ir mano vaikams buvo net skyręs apsaugos orderį (Order of protection), nesiartinti prie mūsų ir jokiomis priemonėmis nebendrauti. Dėl šio žmogaus aš net negaliu atvažiuoti į Lietuvą, nes, tiesą pasakius, bijau dėl savo sveikatos ir gyvybės.“

Aistės tikinimu, A. Bandžius nesirūpina savo vaikais, kaltina jį ir mokesčių nemokėjimu. „Pats advokatas A. Bandžius įžūliai nemoka savo vaikams jokio išlaikymo, ne tik maniškiams, bet ir kitiems dviems sūnums iš kitos santuokos ir jau trejus metus bylinėjasi skyrybų byloje. Antstoliai beviltiškai bando išieškoti iš jo skolas vaikų išlaikymui (maniškiams virš 5000 Eur), kitiems vaikams, nesumokėtus Valstybei mokesčius ir Sodrai, įsiskolinimai už komunalines paslaugas, kreditai bankams, kurių nemoka ir vyksta varžytinės iš turto. Bet Bandžius būdamas advokatas įsukęs antstolius į nesibaigiantį bylinėjimąsį, apskundžia kiekvieną procesinį sprendimą, tai jau trejus metus skolų išieškojimas nesibaigia ir galo nesimato...

Ir tuo pat metu, visas paskendęs skolose, kai areštuotos net visos jo banko sąskaitos, advokatas A. Bandžius persiregistruoja savo veiklą iš advokato kontoros į Advokatų profesinę bendriją „Bandžius ir patneriai“, kur nėra net jokių patnerių, bet, kadangi tai naujas juridinis subjektas, antstoliai negali nukreipti išieškojimo. Pats pasirašo sau darbo sutartį, kur neva jo asmeninė bendrija jam moka fiksuotą atlyginimą, kurio neužtenka net vaikų alimentams, ir toliau sau sėkmingai dirba. Gal jau laikas atkreipti dėmesį į advokatų etiką! Gabrieliau Landsbergi, gal galėtumėte atkreipti į tai dėmesį ir inicijuoti įstatymo pataisas, kad būtų, pavyzdžiui, kaip JAV: jei esi skolingas valstybei mokesčių, vaikų išlaikymą, licencija dirbti advokatu suspenduojama. Nes dabar Lietuvoje tikrai turime neliečiamą advokatų klaną, kurie gali pitnaudžiauti savo profesine padėtimi, nemokėti valstybei mokesčių ir toliau sėkmingai dirbti.“

Advokato versija

DELFI susisiekus su advokatu Albertu Bandžiumi, šis teigė, jog nesutinka su žmonos kaltinimais ir pateikė situaciją iš savo pusės.

Pašnekovo teigimu, su buvusia žmona jie susilaukė dviejų berniukų, su kuriais dabar nebendrauja.

Tačiau, anot advokato, žmona berniukus į JAV išsivežė 2014 metais. Pašnekovas pasakoja, jog išvykdama ji pažeidė skyrybų metu priimtą sprendimą, kuriame buvo numatyta, kad abu tėvai turi vienodas teises į vaikus, tad vyras kreipėsi į Vaikų teisės tarnybą: „Esu kreipęsis į Valstybinę vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybą, kuri gavusi mano prašymą pagal 1980 m. Hagos konvenciją dėl tarptautinio vaikų grobimo civilinių aspektų, persiuntė jį į JAV“.

„Šiandien tas procesas jau yra geranoriškai pasibaigęs. Yra reikalavimas jai grąžinti vaikus, nes ji pažėidė bendravimo tvarką ir dabar pradėtas teisminis procesas“, – kalbėjo advokatas. Jis reiškia nusivylimą ir žmoną kaltina tiesiog pabėgus.

„Sakau, kad pabėgo, nes turėjo skristi iš Vilniaus su persėdimu Frankfurtą, o pabėgo iš Lietuvos į Frankfurtą automobiliu. Kad niekas nesustabdytų, nes prieš pat skrydį ji nusprendė nebevykdyti teismo sprendimo, kuris galiojo nuo 2009 metų, kuriame buvo numatyta mano bendravimo su vaikais tvarka, kurią aš vykdžiau. Paaiškinimas buvo toks, kad aš norėjau pavogti“, – teigia pašnekovas.

Vyras vardijo, kad žmona esą iš anksto numatė kelis žingsnius į priekį: teismai vyksta JAV, kur procesai yra itin brangūs, galimybės vyrui vykti į posėdžius beveik nėra.

Jis teigia, kad buvusi žmona jį kaltino ketinimu pagrobti vaikus, nors jis pats teigia, esą nė nežino, kur jie gyvena.

„Dvejus metus ji atėmė iš manęs teisę matytis su vaikais. Manipuliuodama“, – tikina pašnekovas.

Vyro teigimu, jis kreipėsi į teismą su prašymu, kad būtų numatyta kitokia vaikų gyvenamoji vieta. „Ji, nors ir išvažiuodama deklaravo, kad sudarys vaikams sąlygas mokytis nuotoliniu būdu lietuvių mokyklose pagal lietuvišką programą, kelis kartus kreipęsis į tą mokyklą, gavau atsakymą, kad mama nesiunčia privalomų užduočių, nesiskambina, o tai yra privaloma. Galų gale, mokslo metų pabaigoje, gavau pranešimą, kad mano vaikai pašalinti iš tos mokyklos“, – pasakojo advokatas.

Kaip jis vertina buvusios žmonos norą prabilti viešai? „Pasakysiu taip. Tai yra žmogus, matyt, turintis psichologinių problemų arba turi norą kerštauti“, – pasakojo Albertas.

Viešame įraše feisbuke buvusi žmona jį kaltina ir vaikų neišlaikymu. „Kai ji dar čia gyveno su vaikais, teismo buvo nustatyta viena suma, o aš mokėdavau žymiai daugiau. Įsivaizduokite, gegužės mėnesį pateikiau prašymą antstoliui patikslinti, kiek šiuo metu aš turėčiau mokėti vaikų išlaikymui, jis sugebėjo tik gruodžio viduryje atsakyti. O dabar esu daręs mokėjimų ir tie visi mokėjimai grįžta. Pasirodo, ta sąskaita, kuri yra nurodyta sutartyje, pačios jos iniciatyva yra uždaryta“, – vardijo pašnekovas.

Papildyta 16 val.

Perskaičiusi buvusio vyro komentarą, Aistė pateikti atsakymą. Susisiekusi su DELFI ji pateikė tokį komentarą: „Aš jau pavargau nuo A. Bandžiaus nepagrįstų kaltinimų, kad „pagrobiau vaikus“. Dar prieš išvykdama kreipiausi į teismą nustatyti naują vaikų tėvo bendravimo su vaikais tvarką, kad vaikams išvykus į užsienio valstybę, vaikų tėvo teisės būtų maksimaliai užtikrintos.

Dar prieš man išvykstant teismas skubiai primėmė Laikinas apsaugos priemones, nustatė vaikų gyvenamą vietą su mama, nenurodant konkrečios gyvenamos vietos, o vėliau patvirtino ir bendravimo tvarką, kurioje buvo nustatyta, kad vaikai vasaros atostogas praleidžia su tėčiu, bendraujama įvairiomis komunikacijos priemonėmis, net pasiūliau vieną kart per metus apmokėti vaikų tėvo kelionę į JAV, jei norėtų aplankyti vaikus.

Po teismo sprendimo vaikų tėvo A. Bandžiaus reakcija buvo tokia: „Tu čia ką įsivaizduoji, aš per atostogas vaikų aukle dirbsiu, o tu sau ramiai atostogausi?“ Ir teisme pradėjo naują bylinėjimosi procesą, prašydamas apriboti man motinos teises, priteisti vaikus gyvent su tėvu, kuris tęsiasi jau keturis metus. Vaikų tėvas, kuris net minimalaus vaikų išlaikymo piktybiškai vengia mokėti (šiuo metu patvirtinta, jog advokatas A. Bandžius abiems sūnums turėtų teikti viso tik 231 Eur išlaikymo), kelia vaikų mamai tokius reikalavimus ir būdamas pats advokatas naudodamasis profesine padėtimi metų metus bylinėjasi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)