Nusprendusi išsikraustyti žinoma mergina įsisuko į skandalą. Sekmadienio vakarą jai butą išnuomojusios moters dukterėčia feisbuke paviešino kelias nuotraukas ir apkaltino Moniką pabėgus nesumokėjus visų mokesčių bei nesutvarkius gyvenamojo ploto.

Buto šeimininkė Liudmila Kubilė skaičiuoja nuostolius. Jos teigimu, vien buto valymas po to, kai čia beveik dvejus metus be jos leidimo gyveno šuo, kainuotų kelis šimtus eurų: „Man pasakė, kad tokio buto tvarkymas po to, kai ten gyveno šuo ir panašiai, kainuotų apie 800 eurų“.

Kurį laiką tylėjusi Monika savo feisbuko paskyroje paviešino savo versiją apie kilusį skandalą. M. Šalčiūtės teigimu, jau atsikraustant bute buvo defektų, kuriuos ji su butą išnuomojusiu agentu pažymėjo buto perdavimo akte (daugiau apie tai skaitykite čia).

M. Šalčiūtė feisbuke paviešino įrašą, kuriame įvardyti buto trūkumai: neveikia domofonas, išklerusios virtuvės spintelės durelės, ištepta viena miegamojo siena, dėmėtos grindys prie virtuvės komplekto, nuo stiklinio stalo ant grindų yra atsiradę ratilai ir panašiai.

Pati buto šeimininkė Liudmila DELFI tikino, jog butas buvo nuomojamas dar prieš į jį atsikraustant Monikai, tad ji neneigia, jog jame buvo defektų. Anot šeimininkės, visi defektai išsinuomojant butą buvo pažymėti sutartyje.

Beje, M. Šalčiūtės teigimu, „butas buvo paliktas tvarkingas, tik neišploviau grindų, kurias suteršė krovėjai, nes nešant mano daiktus nenusiėmė batų“. Tačiau Liudmilos teigimu, bute – daugybė jos augintinio plaukų.

Butas, kuriame gyveno Monika Šalčiūtė

Pirmadienio vakarą DELFI apsilankė bute, iš kurio prieš kelias dienas išsikraustė Monika, ir įamžino, kaip viskas atrodo.

72 kv/m ploto bute – erdvi svetainė, sujungta su virtuve, miegamasis, vonios kambarys, balkonas bei tamsusis kambarėlis. Į butą įleidęs asmuo žurnalistams pademonstravo netvarką, išterliotą sofą svetainėje, užsikimšusią kriauklę vonioje, trupinių kupiną orkaitę ir panašiai.

Butas, kuriame gyveno Monika Šalčiūtė

Tuo metu, kai Monika pati gyveno šiame bute, ji akimirkomis mielai dalijosi socialiniuose tinkluose.

Šeimininkė Liudmila tikino visus dvejus metus nė nežinojusi, kas gyvena jos bute, mat ji pati gyvena Dubajuje, o visais buto reikalais rūpinasi jai atstovaujantis agentas, tad gerokai nustebo, kai jai tiesiog nepažįstami žmonės ėmė siųsti nuotraukas bei vaizdo įrašus, kuriuose įamžinta, kaip M. Šalčiūtės augintinis graužia sofą, laka vandenį gulėdamas lovoje ir panašiai (nuotraukų rasite čia).

Monikos Šalčiūtės augintinis Nino Persikas

Beje, pati Monika teigia, jog sutartį pasirašė tik įsikraustydama į butą. Tuo metu sutarties terminas buvo aštuoni mėnesiai. Merginos teigimu, vėliau sutartis nebuvo pratęsta, tačiau DELFI kalbinta buto šeimininkė Liudmila teigia, jog sutartis prasitęsia automatiškai, jei nenutraukiama.

SU DELFI bendravusi buto šeimininkė teigė susipažinusi su Monikos skundu, paviešintu feisbuke. Ji griežtai nesutinka su M. Šalčiūtės teiginiu apie buto savininką Stepaną Melniką. „Liudmila Kubilė, matyt, jo sugyventinė Dubajuje“, – teigia Monika, tačiau Liudmila tai griežtai neigia. Tai – jos tėvas.

M. Šalčiūtė taip pat teigia, jog „nuomos pinigai skiriami buto paskolai padengti“. Šis teiginys, anot buto šeimininkės, taip pat nėra teisingas.

Butas, kuriame gyveno Monika Šalčiūtė

Paskutinės sąskaitos buto savininkę už sausio mėnesio šildymą turėtų pasiekti vasario viduryje, tačiau ji, stebėdama Monikos veiksmus, abejoja, ar mergina juos apmokės. Šeimininkės teigimu, Monika sutartu metu, kai turėjo būti perduotas dvejus metus nuomotas butas, nepasirodė.

Vietoje susitikimo su agentu ji parašė jam trumpą žinutę su pranešimu, jog buto raktas paliktas netoliese esančiame restorane.

Iki šiol nei buto šeimininkei, nei agentui nepavyko susisiekti su bute gyvenusia M. Šalčiūte.

Kiek anksčiau Monika, žiniasklaidai aprodydama savo naujuosius namus, pasakojo, jog buto šeimininkė neturi priekaištų, jei namuose bus auginamas nedidelis gyvūnas.

Butas, kuriame gyveno Monika Šalčiūtė

Feisbuke paviešintame socialininių tinklų žvaigždės skunde minima, jog sutartyje nebuvo draudžiama auginti šunį. „Taip pat paminėjo, kad turi būti specialus valymas, ne paprastos valytojos, nes gyvenau su šunimi. Nori kažkokio dezinfekcinio valymo už kelis šimtus eurų. Nėra sutartyje minėta, nieko apie augintinio laikymą ir specialius privalomus antibakterinius valymus nuo gyvūnų. Kai įsigijau Nino, man taip pat jokių pretenzijų neturėjo, nes nebuvo minėta sutartyje, kad negaliu gyventi su gyvūnu. Išvis aš metus laiko gyvenu be sutarties“, – teigė Monika, nors šeimininkė Liudmila DELFI teigė, kad aiškinsis, ar ji buvo susitvarkiusi leidimus auginti šunį daugiabutyje.

Monika taip pat apibūdino, kokios būklės butą nuomojosi: „Ieškojau naujo buto arčiau centro, variantų nebuvo daug, skelbimą radau internete. Atėjau apžiūrėti buto, kurį atstovavo brokeris Linas Karpavičius, buvau apstulbusi, nes nuotraukos neatitiko tikrovės: grindys demėtos, kriauklė vonioje kemšasi, unitazas ties vandens lygiu juodas, baldų beveik nėra, juodas kambariukas pilnas buvusio nuomininko daiktų (o gal net savininkų), virtuvės kriauklė dėmėta bei nedegančios šviesos“.

Butas, kuriame gyveno Monika Šalčiūtė

Net ir matydama trūkumų Monika nusprendė čia apsigyventi: „Ilgai galvojusi, priėmiau sprendimą paiimti butą, pagalvojau: tiek to, pasiplausiu, susitvarkysiu, išsinešiu šiukšles, nusipirksiu baldus, apsistatysiu ir priprasiu. Juk negali būti viskas idealiai“.

Beje, nuotraukose, kurias M. Šalčiūtė viešino socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje, buvo matyti, jog bute išties buvo jos baldų: atviros lentynos, spinta ir panašiai. Didelę spintą, kuri buvo miegamajame, Monika neseniai skelbė parduodanti.

Jei M. Šalčiūtė ir buto šeimininkė neras taikaus sprendimo, pastaroji ketina kreiptis į teismą ir išsireikalauti žalos atlyginimo.

Liudmilos Kubilės butas, kuriame dvejus metus gyveno Monika Šalčiūtė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (968)