Labiausiai Gintarė baiminasi, kad M. A. Canuelis išsiveš jųdviejų dukterį į Kanadą.

„Kiti specialiai paverkia. O manęs gailėti nereikia. Didžiausias košmaras. Man stovi akyse ta motina, kurios dukrą išvežė į Vokietiją. Vokietija dar netoli. Susidėčiau lagaminus ir nuvažiuočiau ten. Bet Kadana toliau“, - LNK televizijos laidai „Nuo... Iki...“ kalbėjo G. Karaliūnaitė.

Gintarei prieš savaitę į namus teko kvieti policijos pareigūnus. Anot TV laidos kūrėjų, tuomet atlikėjos sutuoktinis jėga bandė patekti į namus. O kaip prieš TV kameras pasakojo G. Karaliūnaitė, ji santuokoje patyrė psichologinį ir fizinį smurtą, tačiau policijos iki pastarųjų savaičių incidentų kviesti nedrįsdavo. Viešumas jai tapo vieninteliu ginklu, bandant apsisaugoti nuo sutuoktinio.

„Nepamenu, kada paskutinį kartą išsimiegojau. Bijau, jaučiuosi emociniame dugne“, - atviravo G. Karaliūnaitė ir pridūrė, kad tai nėra bandymas įrodyti, kad, kaip ji pati sakė, jos vos nenužudė.

„Ne tai svarbiausia. Svarbiausia, kad dabar neatsitiktų nieko blogo, kol jis Lietuvoje“, - kalbėjo dainininkė.

M. A. Canuelis buvo išvykęs iš Lietuvos. Jam čia nelabai patiko, tačiau neilgai trukus jis grįžo ir tai įbaugino Gintarę. Žinoma moteris pasitarė su vaikų psichologais, kaip dukrai leisti bendrauti su tėvu, kaip apskritai turėtų vykti bendravimas.

„Jis paprašė nuvažiuoti į darželį, sakė, nori nuvežti ją pas arkliukus. Pasakiau, kad jam to padaryti negalima, - pasakojo G. Karaliūnaitė, tačiau Marcas prašymų nepaisė – Įspūdis buvo, kad su juo yra kažkas ne taip“.

Kaip pasakojo pašnekovė, M. A. Canuelis nusprendė nepaisyti G. Karaliūnaitės prašymų ir nuvyko į darželį.

Pasak Gintarės, ji įtaria, kad sutuoktinis norėjo pagrobti dukrą ir galbūt išsivežti ją į Kanadą.

„Jei pasitvirtins įtarimai, kad Kanadoje jis yra padaręs dukrai Kanados pilietybę, kad galėtų gauti išmokas, pasidarytų labai dideli keblumai. Jis ten jau galėtų labai manipuliuoti ir atgauti dukrą kaip Kanados pilietę. Man galėtų būti labai sunku“, - kalbėjo G. Karaliūnaitė.

Klausiama apie pastarąjį konfliktą savo namų kieme su sutuoktiniu, Gintarė pasakojo, kad neįspėjęs Marcas atvyko prie namų, iš pradžių beldė į duris, neilgai trukus jas daužė koja, o vėliau ir ėmė laidyti sniego gniūžtes į Gintarės sūnaus kambario langą.

„Išsigandau, pamačiau, kad ledines gniūžtes pradėjo laidyti į langą“, - pasakojo atlikėja.

Po to, kai dainininkė iškvietė policijos pareigūnus, šie Marcą sulaikė dviem paroms, tačiau po paros paleido šiam pasižadėjus neišvykti iš šalies ir nesiartinti prie Gintarės namų.

Kaip tikino pati Gintarė, labiausiai ji bijo, kad M. A. Canuelis gali įvykdyti savo grasinimus. „Galvoju, ar jis nepadegs namų, nes jis grasino, kad padegs namą“, - sakė ji.


Atlikėja sakė girdėjusi ir vyro argumentus. Esą jai buvo pasakyta, kad jei ši skirsis – bus karas. „Ir tu net nežinai, ką aš galiu padaryti“, - sutuoktinio išsakytas mintis prieš TV kameras minėjo G. Karaliūnaitė.

„Aš bijau visko“, - baimės dėl susiklosčiusios situacijos neslėpė atlikėja ir sakė tikinti, kad savo šalyje ji turėtų būti apsaugota. Ji taip pat prisipažino suklydusi tekėdama už Marco.

Anot pašnekovės, iki Marco jos gyvenimas buvo kupinas nusivylimo vyrais. Tuo metu, kai gyvenime atsirado žavus kanadietis, atlikėjai buvo 35-eri ir ji tikino dar labai norėjusi vaikų.

„Pasitaikė žmogus, kuriam nebaisu, kad aš žinoma, kad mano mama ragana. Nebaisu, kad buvo ir dvi santuokos. Niekas nebaisu. Viskas jam tinka ir patinka“, - prisiminė pašnekovė.

„Sužinojau, kad laukiuosi per savo gimtadienį. Ir tada vestuvių nebeatšaukiau. O jau norėjau atšaukti. Nes jau mačiau, kad buvo tikie keisti pykčiai tuo metu. Dėl to jo... Pamačiau, kad pernelyg įsikarščiuoja dėl visiško nieko“, - prisiminimais dalijosi G. Karaliūnaitė ir tuo metu dar neįsivaizdavo, kas jos laukia ateityje.

Jųdviejų pirmąjį kūdikį atlikėja prarado praėjus vos keletui dienų po vestuvių.

„Tada jau buvau ištekėjusi. Tikrai abu labai pergyvenom. Geriau nekalbėti. Pirmo nėštumo netekom. Labai skaudžiai. Va čia aš ir papuoliau. Moteriškai. Kai įvyko persileidimas. Tiesiog taip įvyko, bet tada taip atrodė, kad labai stengiasi, labai geras, švelnus, rūpestingas, dėmesingas. Labai patinka viskas... Mūsų šeimos verslas. Pastojau vėl iš karto. Tada prasidėjo epopėja, saugojimas. Prasidėjo 9 mėnesiai įtampos“, - apie patirtus nelengvus išbandymus pasakojo G. Karaliūnaitė.

Šiandien ji mano, kad Marcui tebuvo kaip neblogas variantas susitvarkyti gyvenimui. Pagrindiniai poros nesutarimai prasidėjo tuomet, kai dukrelei buvo devyni mėnesiai. Gintarė pasakojo grįžusi į namus ir radusi aprengtą dukrą šiltai drabužiais, gulinčią vežimėlyje.

„Ji miega, bet jos veidas violetinis iš karščio. Sėdi tėtis, du draugeliai. Ir jie svaiginosi žole. Jie buvo tiek apsirūkę, kad jie žvengė, juokėsi... Baisiai juokinga. Aš nebuvau to mačiusi. Puoliau vyti juos lauk, puoliau nurengti vaiką. Jie visi dingo, o jis apsvaigęs juos vežė namo“, - pasakojo pašnkovė.

Gintarė gailisi, kad jau tuo metu neiškvietė policijos pareigūnų, mat sutuoktinis, anot jos, vairavo automobilį apsvaigęs. Tuomet G. Karaliūnaitei pritrūko ryžto.

„Vaikas klykė. Bandžiau ją žindyti. Dar kiek laiko ir ji būtų... Jeigu būčiau grįžusi dviem valandom vėliau. Galvoju, reikėjo kviesti policiją. Reikėjo... Juk jis būtų grįžęs. Kaip atima protą baimės ir gėdos jausmas. Neturėjau jėgų tada“, - prisiminė ji.

Tačiau po minėto incidento, po kurio ir prasidėjo nesutarimų virtinė, Marcas apgailestavo. Tačiau po keleto mėnesių kilo dar vienas konfliktas, kai Gintarė pastebėjo, kad sutuoktinis vagia iš jos piniginės. Tuomet nesutarimas baigėsi grumtynėmis.

Šiandien G. Karaliūnaitė sako neabejojanti, kad jiedu tikrai išsiskirs ir tiki, kad pavyks apsaugoti dukterį nuo išgabenimo į Kanadą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)