„Ir jūs pamatysite, kai susilauksite vaiko“, – mirkteli ji, kuomet susėdame kalbėtis apie tai, ką pati Oksana vadina brandžia motinyste. Interviu žurnale „Aš Ikona“ buvo spausdinamas praėjusių metų pavasarį.

- Esate žinomas scenos žmogus. Dažnai tokios moterys dėl darbo aukoja šeimą ir vaikus. Kaip buvo Jūsų atveju? Kada atėjo suvokimas, kad norite vaikų?

- Vaikų norėjau visada. Labai stebiuosi tomis moterimis, kurios, pavyzdžiui, bijo dėl savo figūros ir dėl to viską aukoja. Tokios moterys mane šokiruoja. Aišku, mano pačios gyvenime viskas nutiko žymiai vėliau.

Kita vertus, būčiau ir anksčiau ištekėjusi, ir anksčiau vaiko susilaukusi, bet reikėjo ir tinkamo vyro, ir tinkamo momento. Nepamirškime, kad tuo metu, kai mes su Simu jau buvome pora, mano vyras dar ir baisiai skyrėsi.

Dar vienas svarbus mano asmenybės bruožas – esu iš tų moterų, kurioms smagu priimti iššūkius. Man patinka išbandyti viską: nėštumas, gimdymas, vaiko auginimas, šeimos kūrimas – manęs niekas negąsdino. Laukiau to, net svorio nebijojau priaugti – tas mano „nebaimės“ jausmas galiausiai privedė prie to, kad priaugau beveik pusę savęs (juokiasi).

Tačiau laukdamasi nė karto apie tai nesusimąstydavau. Pasijausdavau nejaukiai tik parduotuvėse, kai nebetilpdavau į sau įprastus XS ir S dydžių drabužėlius (mano dydis nepastebimai tapo XL), o ir stilingų drabužių nėščiosioms sunku rasti. Žinote, nebijojau gimdymo, jokių randų – man buvo svarbiausia susilaukti sveiko vaikelio ir dar labai norėjau jį maitinti pati. Dėl to rūpinausi labiausiai (juokiasi).

- Kūnas jums, kaip scenos žmogui, yra tam tikra prasme darbo priemonė. Nesijautėte blogai jam keičiantis?

- Normalu, kad su tam tikrais gyvenimo periodais keičiamės. Atsiranda viena papildoma raukšlelė, išlenda žilas plaukas, bet turi nusiteikti ir priimti save tokią, kokia esi. Su metais didėja ir patirtis, gimsta naujos idėjos. Be to, kalbant apie grožį, šiais laikais tiek visokių priemonių, kurios gali padėti jaustis gerai! Pati save taip pat stengiuosi apsupti pozityviais žmonėmis, kurie mažiau skundžiasi, o daugiau veikia.

- Gimęs vaikas visada atverčia naują moters gyvenimo lapą. Kas į jūsų gyvenimą atėjo kartu su sūnaus gimimu?

- Pirmiausia, absoliučiai viskas pasikeitė. Prasidėjo tikroji branda. Aš visada galvojau, kad vaikai yra faini. Galvojau, kad žinau, kas yra meilė mamai, broliui, vyrui, draugams. Viskas buvo sudėliota į tam tikras lentynėles. Gimus sūnui staiga supratau – nežinojau, kas yra tikra meilė, tikras rūpestis, ką reiškia, kai gyvenime viskas apsiverčia. Juk tas mažas žmogutis reikalauja tiek daug! Atsiradus vaikui paprastas laiko leidimas su juo man yra svarbesnis nei mano profesiniai darbai. O darbui lieka laiko tada, kai mano sūnus jau miega.

- Esate stipri, ryžtinga moteris. Gimus vaikui neatsirado silpnumo jausmas? Juk dabar esate atsakinga ne tik už save.

- Gimdžiau vyresniame amžiuje, o tokios mamos, mano nuomone, patiria daugiau nerimo. Iki tol jos gyvena gana egoistiškai – skiria daug laiko sau, darbams, artimiesiems. Tuo metu gimus vaikui viskas pasikeičia. Brandesnėms mamoms net smulkmenos atrodo svarbesnės. Mano draugės juokiasi, kad aš netgi perdėtai rūpinuosi savo sūnumi (juokiasi). Menkiausias jo verksmas priverčia mane visą pasišiaušti ir aiškintis, ko jam tą akimirką trūksta.

- Sakoma, kad geriausias būdas patikrinti poros ateitį, – pagalvoti, koks jūsų draugas bus tėtis. Jūs pati apie tai galvojote?

- Žinoma, kad galvojau, bet man buvo labai paprasta, nes Simas iš pirmos santuokos jau turi sūnų. (Negąsdino iširusi Simo santuoka?) Manęs niekada tai negąsdino. Jei myli vyrą, tiki jūsų santykiais, niekas negąsdina.

Gyvenime gali nutikti taip, kad nepavyksta sukurti šeimos ne tik pirmą, bet ir antrą kartą. Visko būna. Tiesą sakant, mačiau Simo santykį su sūnumi, su buvusia žmona, mačiau jo klaidas, mačiau jų bendras klaidas. Iš esmės, stengiuosi dabar nekartoti tų pačių klaidų.

- Niekada nereikėjo būti mama Simo sūnui iš pirmos santuokos?

- Simo sūnus dažnai atvažiuodavo pas mus, kai mano vyras žaisdavo užsienyje. Tik mama man niekada nereikėjo būti, nes Deimanas turi mamą ir auklę, kurios jį prižiūri. Nors Simui esu sakiusi, kad palaikysiu bet kokį jo sprendimą, net jei jis nuspręstų, kad Deimanas turi augti mūsų šeimoje.

- Pasveriate kiekvieną savo žodį, neabejoju, kad ir veiksmus. Kokių klaidų savo šeimoje stengiatės išvengti?

- Matau ne tik savo, bet ir savo vyro klaidas. Jei jo elgesys man nepriimtinas, mes apie tai kalbame ir aiškinamės. Tik neįsivaizduokite, kad nėra namų be dūmų. Nesvarbu, kad mes daug metų kartu – žmonės yra skirtingi, dėl to neįmanoma išvengti trinties. Visi turime savų minusų, su kuriais reikia gyventi. Aš labai stengiuosi įžvelgti, kur aš, kaip mama ir žmona, elgiuosi netinkamai. Labai nenorėjau, kad mano šeimoje taip būtų, kai vyras sako: „Važiuoju pas savo raganą.“ Tačiau visokių situacijų pasitaiko ir tenka vyrui parodyti savo charakterio subtilybes (juokiasi).

- O gal ta trintis atsiranda ir dėl to, kad jūs abu – žinomi žmonės? Kas gyvena jūsų namuose – dvi žvaigždės ar du paprasti žmonės?

- Du absoliučiai paprasti žmonės. Mano vyrui net nepatinka tas dėmesys. Jei galėtų, jo visiškai išvengtų. O aš prie dėmesio esu pripratusi, nes tai – mano darbas. Tačiau namuose viskas kitaip.

- Kaip jūsų šeimoje priimami sprendimai? Pavyzdžiui, kas turi lemiamą žodį dėl vaiko auginimo?

- Dėl visko tariamės. Pavyzdžiui, nors man labai norisi pasigirti, parodyti visiems mano gyvenimo džiaugsmą ir prasmę, bet čia atsižvelgiu į Simo nuomonę: su vyru esame sutarę, kad to nedarysime. Dėl šios priežasties iki šiol viešai nerodome savo vaiko veido. Gerbiu Simo nuomonę, kartais netgi nusileidžiu ir jo klausau.

- Oksana, ar esate griežta mama? Dažniausiai vienas iš tėvų visada vaiko auklėjimo klausimais yra ta silpnesnė grandis, kuri daugiau leidžia. Kaip yra jūsų šeimoje?

- Esu labiau disciplinuota nei griežta. Nors tam tikrų dalykų nepraleidžiu pro akis. Tarkime, tikrai neleidžiu Dominykui skriausti katino. Dabar tokia situacija, kai vyras gyvai sūnų mato rečiau, todėl tėvelis aplink sūnų iš tiesų šokinėja. Dominykas vedžioja tėtį ten, kur jis nori. Tarp jų tikrai labai stiprus ryšys.

Visą straipsnį skaitykite IKONA.TV portale čia.