Tačiau apie viską nuo pradžių. Pernai gegužę žiniasklaidą apskriejo žinia, jog 37-erių Beata ir egzotiškasis brazilas Gleysonas Barbosa pasuko skirtingais keliais. Pora išsiskyrė beveik po dešimtmetį trukusio bendro gyvenimo.

Tąkart Beata nepanoro komentuoti sunkaus gyvenimo periodo, nors atskleidė, kad skyrybas jai buvo pavykę nuslėpti beveik dvejus metus.

Dabar Beata vėl švyti. Penkiolikos karjerą pradėjusi „Funky“ solistė iki šiol džiaugiasi gausia gerbėjų minia ir sako nenorinti keisti savo gyvenimo ritmo į ramesnį. Panašu, kad to nenorėtų ir gerbėjai. Kaip pasakoja pati Beata, jau po antros dainos jie pradeda prašyti pakartoti populiariausius kūrinius.

– Beata, kodėl pastaruoju metu nebematome Jūsų viešumoje?

– Tiesiog nevaikštau nei į vakarėlius, nei į televiziją. Pagrindinis mano užsiėmimas dabar – koncertai. O visus laisvus vakarus praleidžiu su vaikais. Vienam jau keturiolika, kitai aštuoni – daug skirtingų pomėgių, mokykla.

Beata Wilkin

– O anksčiau, kai „Funky“ buvo populiarumo viršūnėje, eidavote į vakarėlius ar taip pat rinkdavotės ramybę?

– Mūsų grupė visuomet turėjo daug darbų. Anksčiau būdavo taip, kad prodiuseriai turėdavo po kelias grupes ir rengdavo bendrus vakarėlius, o mes patys sau buvome ir prodiuseriai, ir vadybininkai. Patys spręsdavome, kur eiti ir kur ne.

Tačiau neturėjome tam laiko, turėjome daug koncertų, kelionių. O tos kelionės būdavo beprotiškai ilgos – po 800, 1000 kilometrų. Kartais, norėdami pasiekti koncerto vietą, turėdavome ir su sraigtasparniu skristi.

Per metus išleisdavome po du albumus. Vakarėliams tiesiog nebuvo laiko.

Kur dabar dažniau koncertuojate: Lietuvoje ar užsienyje?

– Lietuvoje, nors ir užsienyje, ten kviečia emigrantai. Pastarąjį kartą koncertavome Londone, nors net nežinau vietos, kur Anglijoje nesame buvę (nusijuokė). Taip pat ir Švedija, Danija – važiuojame visur, kur yra lietuvių.

– Neseniai išsiskyrėte, ar ieškote naujų, širdį šildančių jausmų?

– Išsiskyriau prieš dvejus metus, tik ilgai apie tai nekalbėjau. Tai buvo sunki tema. Žinojau, kad jei imtų iš manęs interviu – verkčiau. Nenorėjau rodyti savo jausmų. Tačiau, kai viską išgyvenau, susiradau naują meilę (šypsosi). Dabar jau galiu drąsiai išeiti, kalbėti ir džiaugtis gyvenimu.

– Kas tas išrinktasis?

– Jis dirba kariuomenėje, Rukloje. Yra ir bendra ateitis (rodo žiedą ant rankos ir šypsosi).

– Prieš tai Jūsų širdį buvo užkariavęs egzotiško gymio vyras. Kaip šį kartą?

– Pirmasis mano vyras buvo lietuvis. Vėliau meilė nubloškė – šalia manęs atsirado brazilas. O dabar – vėl lietuvis. Meilė mane surado Lietuvos pajūryje.

– Tradicinis klausimas: ar planuojate šeimos pagausėjimą?

– Jis – jaunesnis, jam 31-eri, tad tokie planai yra. Juo labiau, kad mano vaikai jau dideli, gali padėti pasirūpinti. Tiesiog labai myliu vaikus, tai gali būti ir dar du (juokiasi).

– Jis jaunesnis – ar nebaisu buvo rinktis jaunesnį?

– Kai myli – niekas nebaisu. Kai esi laimingas, mylimas ir myli – niekas nebaisu. Aš pati esu jaunatviška.

Beata Wilkin

– Ar negalvojate apie ramesnį darbą, sėslesnį gyvenimą?

– Mano darbas yra lengvas. Viskas jau atidirbta. Grupei „Funky“ jau daugiau nei dvidešimt metų. Pirmąjį albumą išleidome 1994 metais, o grupė tuo metu jau gyvavo keletą metų.

Tuo metu mes buvome vaikai, tačiau gavome viską iš karto: vadybininką Justą Mamontovą, koncertus Vingio parke. Iš karto gavome didžiulę patirtį.

O koncertai dabar... Mūsų hitus visi žino, jau po antros dainos visi prašo pakartoti.

– Tuo metu, kai išgarsėjote, nebuvo labai daug lietuviškų grupių. Jei galėtumėte kažkurią vieną vėl atgaivinti, kurią pasirinktumėte?

– Su „Karališka erdve“ esame dainavę labai gražią dainą, todėl manau, kad jų ir norėčiau. Tiesa, bandėme juos įkalbėti vėl atgimti, bet jie kažkodėl nesutinka. Nors juos vėl pamatyti būtų labai malonu.

– O šiuolaikiniai atlikėjai. Į kieno koncertą labiausiai norėtumėte nueiti?

– Apskritai dažnai lankausi renginiuose, tuoj eisime su sūnumi į baletą. O tikra atgaiva sielai man – rusų atlikėjų koncertai. Smagu pasižiūrėti, kas naujo, kas gero. O iš lietuvių – be abejonės rinkčiausi Gytį Paškevičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)