Žuvo būdama apsvaigusi

Klaipėdoje žuvusios Dovilės artimuosius pasiekė informacija, kad mergina žuvo būdama apsvaigusi nuo alkoholio ir kelių rūšių galimai narkotinių medžiagų. Advokatas Gintaras Černiauskas sako, kad ikiteisminio tyrimo pradžioje labai prastai buvo atliktas pareigūnų darbas – jei būtų aktyviau dirbę pareigūnai, būtų iškart supratę, kad tai toli gražu ne savižudybė ir gali būti, kad net ne nelaimingas atsitikimas.

„Kaip advokatas turiu daug priekaištų pareigūnams, nes pagal dabartinio ikiteisminio tyrimo eigą, savižudybės ir nelaimingo atsitikimo versijos tolsta. Jie leido tvarkyti viešbučio kambarį, nesurinko visų duomenų, kurie buvo reikšmingi bylai. Esu dėkingas medicinos ekspertui, kuris labai gerai ir atsakingai dirbo. Būtent jo pateiktais duomenimis merginos organizme aptiktos narkotinės medžiagos. Taip pat rasta alkoholio“, – sakė advokatas.

Be to, jo teigimu, dar laukiama ir DNR tyrimų, kurie, anot G. Černiausko, atsakys, ar buvo pasinaudota merginos bejėgiškumu. Artimiesiems pareigūnai laiku nepaaiškino, kad merginos kūno nereikia skubėti kremuoti.

„Gaila, kad pačioje tyrimo pradžioje niekas artimiesiems nepaaiškino, kad pirmiausiai reikia išsamiai ištirti merginos kūną. Aš asmeniškai būčiau samdęs ir privačius ekspertus, nes tokiais atvejais atlikti išsamūs tyrimai suteiktų labai daug informacijos apie tai, kas tuo metu įvyko viešbutyje. Deja, nei anksčiau su merginos artimaisiais bendravęs advokatas, nei pareigūnai to jiems nepatarė“, – paaiškino G. Černiauskas.

Advokatas sako, kad dėl pradinių pareigūnų veiksmų buvo atliktas vidinis patikrinimas. G. Černiausko žiniomis, kaip advokatas jis mato nemažai praleistų ir neatliktų tyrimo detalių, tačiau tarnybinis patikrinimas nutrauktas.

„Manau, kad tyrimas turėtų būti atnaujintas, tęsiamas ir netinkamai darbą atlikę asmenys turi prisiimti asmeninę atsakomybę. Šiuo atveju, tikrai ne viskas buvo padaryta tinkamai, kaip minėjau, kad ir leidimas sutvarkyti viešbučio kambarį, kuriame mergina buvo apsistojusi ir kuriame lankėsi kiti asmenys, buvo netinkamas sprendimas. Tikiuosi, kad į tai bus pažiūrėta labai rimtai“, – pasidalijo savo įžvalgomis advokatas.

Kaip į išvadas reagavo artimieji? Advokatas sako, kad jie nesiekia kažką būtinai nubausti, jie nori žinoti tiesą ir visą įvykių eigą, nori žinoti priežastį, todėl net ir skaudi žinia, jiems yra svarbi.

Kokios narkotinės medžiagos aptiktos merginos organizme, advokatas nedetalizavo. Anot jo, pati išvada labai svarbi dėl tolesnio tyrimo eigos.

Tragedijos metu buvo ne viena

DELFI primena, kad tragedija įvyko lapkričio 20-osios vakarą uostamiestyje. Mergina iškrito iš 14 aukšte esančio balkono. Įvykio metu kartu su mergina buvo Ričardas Pinikas. Pastarasis gerai pažįstamas ne tik uostamiestyje, jis dirbo ir kartu su Justinu Jankevičiumi – buvo jo spektaklio prodiuseris.

Į Klaipėdą atvykusi Dovilė su Ričardu apsistojo viešbutyje. „Su žmona gyvenu atskirai šiuo momentu, buvau užsisakęs kambarį, o ir jai buvo patogu. Dovilė buvo susipykusi su tuo italu. O čia ji ne vien su manimi laiką leido, bet nesinori daugiau žmonių velti. Tegul būnu tik aš“, – kalbėjo Ričardas.

Kiek anksčiau apie tragediją LRT eteryje kalbėjo ir Dovilės dėdė. „Manome, kad tai tikrai nėra nelaimingas atsitikimas, bent jau tyrimas eina į tą pusę. Dovilė tikrai nebuvo tas žmogus, kuris galėjo ar iššokti, ar tiesiog iškristi.Tas balkonas nėra toks, iš kurio galima tiesiog iškristi“, – kalbėjo žuvusios merginos dėdė ir pridūrė, kad šeima neabejoja, jog į šią painią žūties istoriją yra įsipainioję narkotikai.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (481)