Paklausta, ar nesudėtinga dviem kūrybingoms asmenybėms po vienu stogu, Ieva nusišypsojo: „Galbūt tai ir yra ta pusiausvyra, kurioje net nelaviruojant išlaviruoji. Kai pats supranti kūrybinį procesą, lengviau ir kitą suprasti kuriant. Galima duoti patarimą ir tiesiog suprasti. Tai yra pliusas ir didelė vertybė santykiuose“, – mano ji.

Pusantrų metų sūnų Majų auginanti moteris tikina, jog savo pirmagimiui jie plano taip pat neturi ir nors nesistengia saugoti nuo viešumo, nori, jog jis turėtų ramų gyvenimą ir normalią vaikystę.

„Mūsų planas – užauginti gerą žmogų. Visų pirma planuojame taip, o vėliau žiūrėsime. Manau, kad pastebėti talentus jis yra per mažas, bet jis protingas mažas vaikas, kuris, tikiuosi nepadarys klaidos ir neišeis penkių metų iš namų (juokiasi) ir pats protingai pasirinks, kuo norės užsiimti gyvenime.

Tikiu, kad kai vaikas auga, tėvų pareiga yra parodyti kuo daugiau variantų ir galimybių, pavyzdžiui, žaisti futbolą, lankyti įvairius būrelius, kad pats vėliau galėtų pasirinkti patinkančius dalykus, bet jokios prievartos nėra“.

Ieva tikina, jog nors motinystė jos gyvenimo kardinaliai nepakeitė, ji įsitikinusi, jog būtent vaikai suteikia žmogui daugiau meilės ir atidumo, atsakomybės. „Tampi šiek tiek jautresnis, atsakingesnis, išmoksti galvoti daugiau apie kitus, o ne tik apie save. Turbūt vaikai ir yra tai, kas išmoko žmones būti geresniais“, – įsitikinusi stilistė.

Tačiau šeimos pagausėjimo žinoma pora dar neplanuoja ir tikina, jog kol kas mėgausis tėvyste, mokysis, tobulės ir džiaugsis tuo, ką turi šiandien. Vestuvių artimiausiuose jų planuose taip pat nėra. Pasak I. Daugirdaitės, ji ne tik niekada neturėjo plano, kada ir kokios jos vestuvės turėtų būti, tačiau ir dabar nemano, jog vestuvės atneš laimę. „Mes ir taip jaučiamės laimingi, o tai tik papildoma šventė, kurią pasidarysime, kai norėsime tiesiog šventės“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)