Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Giedrė Norvilienė antradienį toliau tęsė baudžiamosios bylos, iškeltos D. Redikui, nagrinėjimą. Nors jau išnagrinėta beveik visa ikiteisminio tyrimo ir teisminio nagrinėjimo metu surinkta medžiaga, kaltinamasis ir jo gynėjas advokatas Giedrius Baziulis teismui pateikė duomenis, kad brangiai įvertinti laikrodžiai, kurie buvo pavogti iš A. Valentaitės, kainuoja gerokai mažiau nei už juos nori pinigų gauti nukentėjusioji.

„Net penkis kartus pigiau kainuoja, bet ir tai jų niekas neperka“, – sakė advokatas.

Jis elektroninio prekybos aukcinio puslapyje „eBay“ surado tokio paties modelio laikrodžius, kaip buvo pavogti iš A. Valentaitės. Advokatas net juos atspausdino ir kaip įrodymą pateikė teismui.

Ar šie duomenys buvo prijungti prie bylos ir ar jais teismas vadovausis priimdamas nuosprendį, nežinia – baudžiamąją bylą teismas nagrinėja neviešuose posėdžiuose. Tokį prašymą teismui pateikė A. Valentaitė ir jos gynėjas – jie siekia, kad būtų apsaugotas nukentėjusiosios privatus gyvenimas.

Nemalonumų dėl vagysčių iš A. Valentaitės turintis krepšininkas D. Redikas nekomentuoja jam pateiktų kaltinimų, tačiau antradienį teisme dar kartą aiškinosi dėl pavogtų brangenybių. Jis, kaip ir advokatas, įsitikinęs, kad nukentėjusiajai turėtų būti priteistas gerokai mažesnis žalos atlyginimas. Dabar A. Valentaitė siekia prisiteisti daugiau kaip 161 tūkst. Eur turtinės ir neturtinės žalos.

Ar šis ieškinys yra pagrįstas ir kokia bausmė turėtų būti skirta D. Redikui, valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Gedvydas Vaivada žada pasakyti vasario 14-osios teismo posėdyje, kai proceso dalyviai pasisakys savo baigiamosiose kalbose.

Tuo metu A. Valentaitei draugystė su D. Redikui – iki šiol skaudus prisiminimas, tai ji prisipažino televizijos laidos „Nuo...Iki“ žurnalistams.

„Viskas, kas vyksta gyvenime, palieka kažkokią žymę. Negali visiškai atsiriboti ir galvoti, kad tavęs nepaveiks, bet tai yra normalu. Džiaugiuosi, kad esu lydima sėkmės net sunkiausiais momentais ir sugebu atsilaikyti“, – sakė apie naują meilę užsiminusi A. Valentaitė. Ji taip pat pažymėjo, kad nori kuo greičiau vagysčių istoriją, kaip ir D. Rediką, pamiršti.

Ką apie tokius A. Valentaitės žodžius mano pats D. Redikas, galite pamatyti vaizdo įraše. Šiame vaizdo įraše taip pat galima pamatyti, kokio akibrokšto teismo salėje sportininkas sulaukė iš valstybinį kaltinimą palaikančio prokuroro – po tokio poelgio nusikaltimais kaltinimas sportininkas pasijuto labai nemaloniai.

A. Valentaitė yra sakiusi, kad iš jos pavogti papuošalai, kuriuos ji yra ne tik pati pirkusi užsienyje, bet ir gavusi dovanų.

D. Redikui pateikti kaltinimai ne tik dėl papuošalų ir aksesuarų, bet ir pinigų bei asmeninio A. Valentaitės kompiuterio vagystės. Tiesa, vėliau krepšininkas savo draugei nupirko naują kompiuterį, bet greičiausiai iš tų pinigų, kuriuos gavo į lombardą pridavęs jos papuošalus.

A. Valentaitė nurodė, kad iš jos pavogtų daiktų vertė – 146 tūkst. 899 Eur. Dar 15 tūkst. Eur nukentėjusioji įvertino patirtus dvasinius išgyvenimus.

Dovydas Redikas ir Asta Valentaitė
„Buvo vagiami laikrodžiai, auskarai, kaklo papuošalai, žiedai – iki 35 tūkst. eurų vertės už vieną daiktą“, – sakė baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras.

Prabangūs A. Valentaitės papuošalai atsidūrė ne tik lombarduose, bet ir pas privačius asmenis, o gautus pinigus D. Redikas, įtariama, išleisdavo azartiniams lošimams.

„Taip pat jis nurodė, kad reikėjo tam tikroms išlaidoms – kelionei“, – ar D. Redikas planavo vykti į kelionę su A. Valentaite, prokuroras neatsakė. Tuo metu A. Valentaitė neslepia, kad jai ši istorija yra ypatingai skaudi – net pastebėjusi pirmąsias D. Rediko vagystes, ji neskubėjo kreiptis į teisėsaugą ir vis suteikdavo galimybę pasitaisyti.

Bet be reikalo – D. Redikas, pasinaudodamas manekenės patiklumu, sugebėjo įvykdyti dar daugiau vagysčių, pagrobti ypatingai vertingų daiktų.

„Jaučiuosi labai nemaloniai, dabar matau, kad liko tik teisinės priemonės ir esu įsitikinusi, jog teismas kuo greičiau išnagrinės šią bylą – kaip moteris, nei vienai nelinkėčiau patekti į panašią situaciją“, – anksčiau sakė A. Valentaitė.

Kad D. Redikas galėjo įvykdyti brangenybių vagystes, yra nurodžiusi artima A. Valentaitės draugė, buvusi krepšininko Simo Jasaičio žmona Vaida Jasaitienė. Ji taip pat buvo apklausta teisme.

Jeigu teisme D. Redikas būtų pripažintas kaltu, jam grėstų laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)