„Žinau, koks yra Simas, o su Oksana nebendrauju jau gal trejetą metų, todėl, kokia ji, negaliu komentuoti, – DELFI kalbėjo Vitalijus. – Visa mūsų kompanija su ja nebendrauja. O apie Simą – jis yra geros širdies ir ramus vaikinukas. Jis yra labai kantrus. Patikėkite, jei jis kažką padarė, tai jį reikėjo taip išvesti (iš kantrybės – DELFI)! Aš jį pažįstu. Tai žmogus, kuris bet kokioje situacijoje gali save tramdyti bei valdyti.“

Kalbėdamas apie Simą, Vitalijus jo charakterį palygino su savuoju ir neslėpė, jog pats yra daug karštesnio būdo. „Yra žmonių, kurie užsidega ir padaro nesąmonių. Simas tokioj eilėj stovėtų paskutinis, – pasakojo V. Cololo. – Aš labiau aktyvesnis. Matyt, mane „prarautų“ dar anksčiau.“

Oksana Pikul ir Simas Jasaitis

Vyras artimai bičiuliaujasi su Simu jau kelerius metus, kaip jis pats teigia, „mūsų yra visa kompanija“. Su Oksana jį siejo kolegiški ryšiai – prieš penkerius metus jie vedė laidą „Žvaigždžių dešimtukas“.

Simą ir Vitalijų sieja ir vienas nelinksmas nuotykis, nutikęs 2012 metų vasarą. Vitalijaus gimtadienį šventę vyrai įsivėlė į konfliktą Vilniaus senamiestyje. Vienas vilnietis pasiskundė pareigūnams, jog buvo sumuštas, kai krepšininkui tiesiog gatvėje papriekaištavo dėl prasto Lietuvos krepšinio rinktinės pasirodymo Londono olimpiadoje.

„Jis parašė pareiškimą, tada parašėme mes“, – tuomet žiniasklaidai kalbėjo S. Jasaitis.

Tiesa, kiek vėliau nė viena pusė nebeturėjo priekaištų vieni kitiems, todėl byla nebuvo pradėta. Konflikto metu neblaivūs buvę garsūs vyrai nesulaukė ir administracinės baudos, nors tą naktį pareigūnai Vitalijui nustatė 2, 41, o Simui – 1,69 prom. girtumo.

„Tie žmonės labai blogai kalbėjo apie Lietuvos krepšinį ir žaidėjus, – apie kitus asmenis, dalyvavusius konflikte, kalbėjo Vitalijus. – Aš nesu didelis krepšinio gerbėjas, bet negalima žeminti tų žmonių, kurie garsina Lietuvą. Pasakysiu sąžiningai, mane pirmą tada „prarovė“, o Simas kaip draugas stovėjo šalia ir negalėjo neužstot manęs ir todėl įvyko tas konfliktas. Bet tas konfliktas buvo išprievartautas jų.“

Oksana Pikul-Jasaitienė ir Vitalijus Cololo

Pastarųjų dienų įvykius ir žiniasklaidoje stebintis V. Cololo teigė, jog pats tuo nelabai tiki. „Mes apie tai kalbėjome ir aptarinėjome. Na, reikia labai išvesti žmogų iš pusiausvyros, kad tai įvyktų. Tuo labiau, matėte promiles, tai juokinga. Tikrai ne alkoholis „žaidė“ jame“, – teigė Vitalijus.

Su Simu besibičiuliaujantis V. Cololo teigia, jog su Oksana, nors su ja ir dirbo kartu, nepalaiko jokių ryšių. „Daugelį metų nebendraujame. Ir esu patenkintas tuo. Mūsų visi draugai nebendrauja su ja. Ir visi, kas nebendrauja, yra patenkinti. Aš net nežinau, kas su ja bendrauja, man būtų keista, jei taip pasakytų. Visi buvę partneriai, scenos partnerės. Tiesiog nieko negaliu apie ją pasakyti: nei gero, nei blogo, – pokalbio pabaigoje šyptelėjo Vitalijus ir pridūrė. – Simą aš pažįstu. Žinokit, aš būčiau pratrūkęs daug anksčiau.“

DELFI primena, jog po konflikto S. Jasaitis dar nepanoro išreikšti savo pozicijos viešai. Tuo metu Oksana papasakojo, kas nutiko lemtingąjį rytą, kodėl po jo prireikė psichologų konsultacijos ir ar svarsto galimybę susitaikyti. Apie tai skaitykite čia.

Nuotraukose – Oksana Pikul-Jasaitienė ir Simas Jasaitis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (746)