Generalinė prokuratūra siekia, kad 52 metų Ž. Žvagulis būtų nuteistas dėl melagingų parodymų davimo aiškinantis Darbo partijos (DP) ir jos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho padarytus nusikaltimus – dainininkui iškeltą bylą antradienį toliau nagrinėjanti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Inga Štuopienė ketino apklausti ilgametę Ž. Žvagulio vadybininkę Vitaliją Jonaitienę (buvusią Butkevičiūtę), tačiau ši iš anksto suplanuotame posėdyje nepasirodė.

Bylą nagrinėjanti teisėja sakė, kad V. Jonaitienė teismą informavo, jog į posėdį negali atvykti dėl iš anksto suplanuotos „planinės medicininės procedūros“.

„Neatvykimo į teismą priežastis grindžiama įstatymo numatyta pažyma“, – nurodė teisėja.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukto atlikėjo vadybininkę teismas nutarė apklausti dėl to, kad būtent V. Jonaitienė tvarkė visus finansinius reikalus su Ž. Žvagulio koncertų užsakovais. Tarp jų – ir su „darbiečiais“, kurių renginiuose atlikėjas buvo koncertavęs.

V. Jonaitienė anksčiau buvo nuteista dėl melagingų parodymų davimo DP byloje, teismas ją planuoja apklausti sausio 24 d.

Teisme atlikėjas prisipažino, kad ir jam planuojama atlikti kojos operaciją, tačiau jis pasistengs dalyvauti visuose posėdžiuose, nes nori, jog ji kuo greičiau būtų užbaigta. O žurnalistų paklaustas, kokios baigties tikisi, Ž. Žvagulis juokavo, kad tik „su gėlytėmis“.

Valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras Saulius Verseckas sakė, kad Ž. Žvagulis dar 2012 m. rugsėjį Vilniaus apygardos teisme, liudydamas DP baudžiamojoje byloje, prisiekęs sakyti tik tiesą ir nieko nenutylėti, būdamas prisiekęs ir įspėtas dėl baudžiamosios atsakomybės, melavo, kad koncertuodamas DP renginiuose negaudavo jokio atlygio, o buvo sumokama tik už transporto išlaidas – maždaug 400-500 litų.

Pasak S. Versecko, byloje Ž. Žvaguliui buvo pateiktas kasos išlaidų orderis, kuriame nurodyta, kad jo vadybininkei V. Jonaitienei už koncertą Telšiuose buvo sumokėti 5 tūkst. Lt, o už kitus keturis koncertus – 20 tūkst. Lt.

Be to, anot kaltintojo, per kratą pareigūnai paėmė užrašus, kuriuose buvo nurodyta „10 tūkst. už DP“ – atlikėjas teisinosi, kad tai ne atlygis už pasirodymus DP renginiuose, o tik derybos.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Ž. Žvagulis kaltės nepripažįsta ir sako, kad visus reikalus, susijusius su koncertais, tvarkė jo vadybininkė V. Jonaitienė.

„Aš buvau V. Uspaskichui pasakęs, kad koncertuosiu su nuolaida – reikės sumokėti tik už transporto išlaidas, kodėl 400-500 Lt, nežinau, tiesiog šią sumą iš oro pasakiau“, – sakė Ž. Žvagulis. Jo teigimu, Lietuvoje yra atlikėjų, kuriems „transporto išlaidos yra honoraras“.

Teisme atlikėjas tikino, kad negali prisiminti visų koncertų, nes jų vyksta labai daug.

„Mano reikalas buvo koncertuoti, o viską tvarkydavo vadybininkė“, – sakė Ž. Žvagulis, pažymėjęs, kad už visus koncertus buvo atsiskaitoma ne jam, o vadybininkei.

„Dabar praktika tokia, kad sumokama pavedimais, anksčiau – tik gryni pinigai vaikščiojo“, – Ž. Žvagulis sakė, jog daugybę kartų yra koncertavęs nemokamai, kai kuriuose labdaros renginiuose net nebūdavo apmokamos transporto išlaidos.

„Visus mokesčius sumokėdavo užsakovas“, – pažymėjo jis.

Dainininkas sakė, kad prokurorams iškėlus DP bylą su savo vadybininke nesikalbėjo apie pasirodymus V. Uspaskicho įkurtos partijos renginiuose, taip pat neklausė, kodėl DP „juodojoje buhalterijoje“ buvo užfiksuota, jog jam išmokėtos tūkstantinės sumos.

„Nekalbėjau, nes kai viskas prasidėjo, Vitalijai dūmai iš ausų ėjo, žmogus buvo labai pasimetęs, negalėjau kalbėti apie tai“, – aiškino dainininkas.

Patraukti Ž. Žvagulį baudžiamojon atsakomybėn prokurorų paprašė DP bylą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas, konstatavęs, kad atlikėjas davė melagingus parodymus.

Artimiausiu metu prokuratūra teismui ketina perduoti ir dar vieną bylą, kurioje dėl melo turėtų būti teisiamas buvęs „bavaras“ Juozas Liesis. Jis pripažįsta davęs melagingus parodymus ir teismo ketina prašyti atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)