Organizuojant šventę Kaune porai padėjo Kristina Kučinskaitė-Grūdienė. E. Straleckaitė–Daugėlė sako, jog pirmiausiai norėjo, jog šventėje dominuotų citrinų tematika, tačiau tai labiau vasaros šventėms tinkanti tema, todėl buvo rastas kompromisas ir suruoštos gaivios bei šventes primenančios ryškiaspalvės dekoracijos.

„Tematiką atspindėjo tik dekoro detalės, o svečių apsirengti pagal tematiką neprašėme. Krikšto tėvai pasirūpino ir žaidimais, užsiėmimais. Mes ir piešėme, ir portretą užaugusios Vakarės kūrėme. Žinoma, ir dovanėlės rankų gamybos buvo, ir puiki šventė.

Prie šventės daug prisidėjo dovanų idėjų įmonė „Fatija“, o saldų stalą ruošė „Bijola“. Visi po to juokėsi, kad saldumynus valgė net tie, kurie paprastai jų nemėgsta.

Kadangi draugų vaikai yra labai maži, buvo tik vienas vaikelis. Daug kas ir negalėjo dalyvauti, nes tai ir švenčių dieną. Rengėme namuose, todėl ir ribotas vietų skaičius. Negalėjome pakvieti visų, kuriuos norėjome. Dalyvavo 30 žmonių. Atrodo, kad nemažai, bet tikrai ne visi, kuriuos norėjome matyti“, – pasakojo ji.

Krikšto metu Vakarei buvo suteiktas Elenos vardas. Eglė pasakoja, kad Elena buvo ir jos prosenelė, kurios ji pati neprisimena, tačiau iš artimųjų girdėjo daug gražių istorijų ir pasakojimų, todėl nedvejodama nusprendė dukrelę pavadinti šiuo vardu. Žinomai šokėjai šeima - itin svarbi, todėl nenuostabu, kad pasiruošti šventei padėjo ir jos tėvai. „Dukrelė yra ypač mylima visų senelių, todėl be jų pagalbos šventė nebūtų praėjusi taip puikiai“.

Kalėdų dieną krikšto tėvais tapę Eglės brolis ir Justino sesuo kartu su tėveliais prausė bei rengė mergaitę. Tai – sena tradicija. Šeima laikėsi ir dar vienos, mažai kam žinomos, tradicijos. Į bažnyčią jie važiavo teisiausiu keliu, nes tikima, kad tuomet vaikas nenueis klystkeliais.

„Patys stebėjomės, kokia Vakarytė buvo tyli ir rami. Tačiau ji turi savybę, jog prie visų aplinkinių yra nuostabus vaikas, o charakterį rodo tik mums su vyru (juokiasi)“.

Pašnekovė juokiasi, kad gimus vaikeliui visi sakė, jog ji labiausiai panaši į jos vyrą, o jos bruožus įžvelgė tik retas. „Beaugant ji kiek keičiasi ir dabar vis kas pasako, kad galbūt akys mano. Tačiau labai tikiuosi, kad charakteris bus kaip mano (juokiasi)“.

Pasak jos, nors mamos pareigos jai vis dar yra naujos, ji jau daug ką suprato. Paklausus, ar mėgaujasi šiuo nauju amplua, Eglė tik nusišypso: „galėčiau labiau mėgautis tuo, bet nėštumas yra toks sunkus laikotarpis, kuriuo moteris būna, kaip man pasirodė, tampa gana nereikalinga, neveiksni. Bent jau aš save taip vertinau. Man buvo sunku puškuoti su pilvuku ir jaučiausi apribota. Tiesiog esi šiek tiek niekas. Nebuvau palikta nuošalėje, tačiau matai, kad esi truputį kitame režime.

Dabar grįžtu į savo įprastą ritmą ir jaučiuosi kitaip. Dukrelės gimimas taip pat privertė kitaip pažvelgti ir į savo tėvus. Suprantu, kaip daug jie padarė dėl manęs ir dabar pati pradedu tuo mėgautis“.

E. Straleckaitė ir verslininkas J. Daugėla susituokė praėjusių metų vasarį, o rugpjūčio 9 dieną jiems gimė dukra.

Krikštynų akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)