Ž. Tratas pasakoja, jog jam teko iš arčiau pažinti ekrane savo įkūnyjamą Modestą Paulauską, šis skaitė ir filmo scenarijų, o prieš filmavimus aktorius vaidmeniui intensyviai ruošėsi ne tik krepšinio aikštelėje.

„Man labai padėjo ir bendras fizinis pasiruošimas, man nebuvo problemų nei bėgiojant, nei šokinėjant, nes esu sportiškas. Tačiau problemų buvo, tas kamuolys man nuolat krito iš rankų“, – juokdamasis pasakoja aktorius.

Žilvinas Tratas filme "3 sekundės"

Žilvinas Tratas Lietuvoje išgarsėjo nusifilmavęs TV seriale „Pasmerkti“, vėliau dalyvavo realybės šou, filmavosi reklamose, tačiau dar karjeros pradžioje teigė žinojęs, jog savo karjerą tęs užsienyje.

„Lietuvoje yra klaidingas įsitikinimas, kad aktorius, besimokydamas akademijoje, turi sėdėti tarp keturių sienų, kad svarbiausia šioje profesijoje yra teorija. Tačiau tai didžiausia klaida, kokią gali padaryti jaunas žmogus. Man pasisekė, kad maestro Jonas Vaitkus davė labai daug laisvės, tad ėmiau filmuotis visur, kur tik kvietė, norėjau teoriją pritaikyti praktikoje. Taip susipažinau su labai daug žmonių iš kino ir teatro pasaulio, tad baigęs mokslus jau turėjau užpildytą CV ir galėjau kažką parodyti“, – sako Žilvinas.

Pasak jo, šiais laikais būti vien aktoriumi neužtenka, dar reikia būti ir labai geru vadybininku, žinoti, kaip save „parduoti“.

„Mano klaida dar mokantis pirmuose kursuose buvo ir ta, kad nerūkiau ir negėriau nė lašo alkoholio. O visi „susicementavimai“ ir vyksta rūkomuosiuose ar vakarėliuose. Tai aš rūkyti, žinoma, nepradėjau, tiesiog eidavau kvėpuoti grynu oru ir su savimi ėmiau nešiotis taurę vyno, kurios negerdavau, bet svarbu, kad būdavau prie „chebros“. Tad reikia daryti namų darbus, bendrauti kuo daugiau“, – neslepia jaunas vyras ir atksleidžia, kaip pradėti tarptautinę aktoriaus karjerą.

Jis pasakoja jau pažinęs ne tik Lietuvos, bet ir Holivudo, Londono, kitų filmų kūrimo mekų virtuves ir sako, jog toje mišrainėje nepelnytai pasiseka tik nedaugeliui. Dažniausiai tam, kad gautum vaidmenį didesniame filme reikia daug dirbti ir turėti profesionalų agentą.

Žilvinas Tratas

Pokalbio metu Ž. Tratas atskleidė ne tik atrankų užkulisius, bet ir papasakojo, kuo skiriasi skirtingų šalių kino rinkos. Taip pat neslepia, kiek daug teko dirbti norint išmokti užsienio kalbas be jokio akcento ir juokiasi, jog tai taip pat kartais jam kiša koją ieškant vaidmenų. Kaip ir nepriekaištinga išvaizda bei aukštas ūgis.

Aktorius neslepia, jog atrankose ir sukantis kino pasaulyje jam tenka sutikti pirmo ryškumo pasaulinių žvaigždžių, tad papasakojo apie neįtikėtinus Hugh Jackmano bei kitų garsenybių talentus.

Taip pat Ž. Tratas neslepia, jog ir jam teko susidurti ir su tamsia Holivudo puse.

„Buvo taip, kad vienas gėjus prodiuseris yra padėjęs man tarp kojų ranką. Taip akivaizdžiai lindęs prie manęs. Tai jam labai pasisekė, kad aš tolerantiškas žmogus“, – sako Ž. Tratas. Jis pasakojo, jog po to susitikęs su viena bičiule aktore iš jos išgirdo patarimų, kaip reikėtų elgtis tokiu atveju ir kaip iš to išpešti naudos sau.

Aktorius pokalbio metu atskleidė, kaip kai kurie aktoriai naudojasi padėtimi ir kaip kiekvienoje situacijoje yra dvi medalio pusės, tad nereiktų paskubomis teisti vieno ar kito seksualiniu priekabiavimu apkaltinto žmogaus.

„Tai labai pakeitė kino industriją ir tai tik pradžia. Ne tik kino pasaulyje. Dabar vyrai ir moterys bus žymiai atsargesni, galvos ką sako, kur deda rankas ir kaip elgiasi. Tai yra gerai, pasaulis turi keistis“, – įsitikinęs Žilvinas.

Paklaustas, ar pats sulaukia daug moteriško dėmesio, aktorius šypsosi: „Nelabai. Palyginus su draugais, su kuriais bendrauju ir kurie net nėra vieši asmenys, man atrodo, jie dar daugiau jo sulaukia. Moterys mano, kad aš galbūt nepasiekiamas. Bet dabar, kai filmas išėjo Rusijoje, tai ten labai daug dėmesio gaunu. Jos gal drąsesnės, manęs nežino“.

Tačiau Žilvinas nemėgsta kalbėti apie asmeninį gyvenimą ir sako, kad žinios apie tai, jog turi žmoną gerokai perdėtos, tačiau neneigia turintis dukrą, kurią jam pagimdė Julija Lubičanskaja.

Žilvinas Tratas su Julija Lubichanskaja-Sarkisova

„Žmonos aš neturiu. Mylimosios taip pat ne, esu laisvas, kaip paukštis“, – sako Ž. Tratas ir neslepia, jog jį stebina ir tai, jog moterims vyro vedybos nėra jokia kliūtis kabintis ant kaklo.

„Kai dar buvau santykiuose, atsirasdavo moterų ir net vyrų, kurie rašydavo su kažkokiom viltim ir man būdavo keista, kur jų moralė“, – sako aktorius ir papasakojo, kodėl jis slepia savo asmeninį gyvenimą.

Antradienį DELFI redakcijoje vykusį atvirą pokalbį su Ž. Tratu apie aktoriaus galimybes, turtus, svajoniu vaidmenis ir planuojamą verslą Lietuvoje galite pamatyti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)