Žinomas vyras ir dviejų vaikų tėvas papasakojo apie įvykį ir nori perspėti kitus žmones apie fejerverkų naudojimą.

„Nauji metai, kai per karą! Likus kelioms valandoms iki vidurnakčio, „Maximoje“ nusprendžiau įsigyti ko niekad nepirkdavau – fejerverkų dėžutę. Ne šiaip iš rūsio kokio, o iš parduotuvės. Grįžę po dvyliktos valandos iš miesto centro eglutės, su visa šeima ir uošviais nusprendėme ta dėžute pasidžiaugti ir savo nuosavo namo kieme. Tai ačiū Dievui, kad moterys su vaikais nusprendė visa tai žiūrėti pro namo langus viduje!

Pastatėme dėžutę kaip nurodyta ir uždegėm. Atsitraukėme per keletą metrų nuo jos ir jau tuoj tuoj grožėsimės spalvotais vaizdais... Pirmas fejerverkas šovė skersai namo kampo, antras – tiesiai man į koją. Susigūžę su uošviu pradėjome bėgti slėptis, kai tuo tarpu fejerverkai ir toliau švilpė mums pro galvas ir visą kūną.

Iš tos dėžutės nieko neliko, ją išdraskė visą. Kliuvo namo sienoms, langams, už kurių stovėjo šeima iš „grožėjosi“ vaizdu, tvorai keliose vietose.

Likom gyvi, beveik sveiki.

O jei tokia dėžutė būtų pastatyta miesto centre, kur aplink šimtai žmonių? Taip ir norėtųsi tokius gamintojus pačius pasodinti ant tokių dėžučių“, – gražių metų ir būti atsargiems linkint pykčio neslėpė N. Juška.

„Maxima“ apgailestauja, bet savo kaltės neįžvelgia

Pamatę straipsnį apie N. Juškos nelaimę, savo poziciją šiuo klausimu išsakė ir „Maxima“.


„Dėl situacijos apgailestaujame. „Maxima“ fejerverkais ir kitomis pirotechnikos priemonėmis neprekiauja. Žmogus minėtą prekę greičiausiai įsigijo iš šventiniu laikotarpiu parduotuvėje plotą besinuomojančios, fejerverkais prekiaujančios įmonės“, – sakė „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)