„Kartu dirbam nuo kokių 1993-čių metų. Juk puikiai valstybę valdė Algirdas ir Kęstutis, yra ir broliai Biržiškos, nemažai lietuvių brolių rasdavo kažkokius bendrus darbus ir juos puikiai darydavo. Be abejo, mūsų nuomonės išsiskiria, aš esu toks lėtas žmogus, daugiau flegmatikas, brolis – cholerikas, tai mes vienas kitą papildom, taip mūsų tandemas ir veikia“, – atvirauja prodiuseris Gintaras Bendžius.

Mindaugas Bedžius pritaria, kad skirtingos nuomonės nėra blogai, nors dar paauglystėje buvo visko. Ir vienas, ir kitas kartais bandė lyderiauti.

„Kai pradėjome kartu dirbti, jau buvome pakankamai subrendę bendram darbui, o ne konkurencijai. Natūraliai susiklostė sritys, kur yra Gintaro, kur mano. Su broliu man kaip tik labai patogu dirbti, nes yra šimtaprocentinis pasitikėjimas. Tai labai svarbu bet kokioje partnerystėje. Brolis yra brolis – niekuo taip nepasitikiu, kaip savo broliu“, – pasakojo Mindaugas.

Mindaugas ir Gintaras Bendžiai

Prieš pradėdami „auginti“ populiariosios scenos dainininkus, abu broliai jau buvo ragavę šou verslo duonos. Kai kilo idėja suburti grupę ir ją garsinti, ėmėsi ieškoti tinkamų tam jaunų žmonių. Abu dabar su šypsena prisimena, kaip kūrė legendas apie grupių atsiradimą ir save pačius – esą jie nepaprastai griežti, reguliuoja net kaip elgtis ir kaip gyventi tiems, su kuriais dirba.

„Mes patys ir kūrėme tuos mitus, man patinka saviironija, – atvirauja Mindaugas. – Dar pradžioje, apie 1996 metus, kai mus mažai viešumoje pažinojo, dalyvavome su „Junior“ renginyje, kai prie manęs priėjo kitos grupės atlikėjas ir paklausė: „Ar tikrai Bendžiai tokie griežti, kaip kalbama?“ Aš patikinau, kad taip, tikrai, gal tas atlikėjas pagalvojo, kad aš grupės šokėjas, supratau, kad manęs nepažino. Ėmiau pasakoti, kad Bendžiai labai pikti, labai griežti, o jis sako: „Taip ir girdėjau“. Kai po metų susitikome vėl, tas žmogus sakė, kad jam labai nepatogu dėl buvusio pokalbio“.

Broliai sako, kad dabar tie kurti mitai ir patiems kelia šypseną, kad taip stipriai paplito pasakojimas, kokie jie griežti ir net riboja asmeninį atlikėjų gyvenimą sutartimis. Gintaras ir Mindaugas Bendžiai atvirauja, kad iš tiesų taip nebuvo, o jų sukurtos kaukės nukrisdavo, kai imdavo darbo su atlikėjais. Dabar su dauguma palaiko šiltus santykius, o keli kadaise buvę tik „scenos augintiniai“ dabar net kvietė į vestuves ar vos užsukę į Klaipėdą tuoj pat skambina ir susitinka tiesiog pasikalbėti apie gyvenimą, kaip kam sekasi.

Anot Gintaro, mitus jie kūrė ir apie „Junior“ grupės narius, esą juos atrado Palangoje, o atlikėjai gyvena spartietišką gyvenimą. Įvairūs mitai apie grupes intrigavo, protingai naudojant istorijas, jos pritraukė daugiau žmonių, kurie susidomėdavo, kas gi tie scenos naujokai.

Broliai Bendžiai sako, kad pirmieji žingsniai tikrai nebuvo lengvi. „Junior“ jie vadina pirmuoju kūdikiu, tai pirmas projektas, kuris gimė jų galvose, tada jau ėmė ieškoti atlikėjų ir šokėjų, kurie jų viziją įgyvendintų.

Mindaugas ir Gintaras Bendžiai

Prodiuserių darbo ėmęsi broliai neslepia, buvo visko – teko ir skaičiuoti pinigus, teko ir kone paromis nemiegoti, tačiau jie tikėjo tuo, ką daro, tad šokių muzikos grupė iškilo ir stojo į tą pačią gretą su Egidijumi Dragūnų – SEL. Tuomet šokių muzika buvo ant bangos, tad jų pasirinkta kryptis pasiteisino.

Kiek vėliau teko pajusti ir Rusijos krizės įtaką, tad jie ėmė gvildenti mintį, kad reikia suburti merginų grupę, kurioje būtų mažiau žmonių, nei „Junior“. O ir sekdami tarptautines muzikos pasaulio madas matė, kad merginų grupės darosi vis labiau geidžiamos. Taip gimė „Mango“. Bendžiai surengė atranką, atrinko merginas ir įrašė pirmąsias dainas. Gintaras atvirauja, kad vos suburtos grupės sėkme daug kas abejojo, bet ne jie. Mindaugas pritaria, kad jie nuo pirmų žingsnių tikėjo „Mango“ sėkme ir tuomet dar būsima karjera. Visgi, iš Justo Mamontovo išgirdo, kad iš merginų grupės tikėtis nieko neverta.

Brolių Bendžių vizija ir grupe „Mango“ patikėjo Saulius Sventickas. Merginos gana greitai surado kelią į gerbėjų širdis.

„Stipriausias įspūdis, kuris išlikęs iki šiol, kai Kaune, Nemuno saloje, surengėme solinį grupės „Mango“ koncertą. Į koncertą atėjo apie 11 tūkstančių žmonių. Žinojome, kad bilietus perka, tačiau kai pamatėme minią – tai buvo kažkas tokio“, – dalijasi prisiminimais Mindaugas.

Dabar broliai Bendžiai su „Mango“ jau ruošia 20-ties metų minėjimo koncertą. Nors grupės sudėtis kito, dainos išliko, gerbėjų ratas augo. Broliai skaičiuoja, kad vien prie šios grupės veiklos vienaip ar kitaip per tuos metus prisidėjo apie 500 žmonių. Tai šokėjai, dizaineriai, kūrėjai, kiti grupei augti reikalingi žmonės. Juos visus broliai tikisi suburti kitais metais planuojamo koncerto dieną.

Kiek tiksliai grupių ir atlikėjų užaugino, Bendžiai sako neskaičiuojantys, tad paprašius prisiminti visus per kiek daugiau nei 20 metų atlikėjus ir grupes, jie ima skaičiuoti apie dešimt. Kai kurie jau nebesisukioja šou pasaulyje, tačiau prodiuseriai sako nė vieno negali išskirti, kaip širdžiai mieliausio darbo – visus brangina vienodai ir sako, kad visais vienodai tikėjo.

Prodiuseriai sako, kad nesiimtų jokio projekto, jei netiki jo sėkme, todėl ne kartą atsisakė ir turtingų vyrų pageidavimų jų išgarsinti jų moteris už pinigus.

„Mes sakėme, nėra problemos – tegu dalyvauja atrankose“, – atviravo Mindaugas, o Gintaras pritaria, kad imtis to, kuo netiki, būtų nesąžininga nei savo pačių, nei klausytojų atžvilgiu.

„Labai greitai galima susigadinti savo vardą“, – paaiškino Gintaras.

Mindaugas ir Gintaras Bendžiai

Kilę iš Plungės, tačiau, kaip patys juokauja, visą sąmoningą gyvenimą praleidę Klaipėdoje, broliai net dėl karjeros galimybės neatsisakė uostamiesčio. Net kai tekdavo keltis trečią valandą nakties, vykti į Vilnių, ten dirbti iki vakaro, o po to vėl važiuoti į Klaipėdą, jie nenorėjo keisti gyvenamos vietos.

„Vienu metu svarstėme persikelti į Vilnių, su amžinaatilsiu Hubertu Grušniu svarstėme įsteigti bendrą leidybinę kompaniją. Bet galų gale mes nusprendėme, kad liksime čia, Klaipėdoje. Aišku, niekada negali sakyti niekada, bet dabar galvojam, kad čia pasensim“, – nusijuokė abu vyrai.

Meilė uostamiesčiui juos paskatino stiprinti pramogų pasaulio pusę arčiau jūros. Kaip patys sako, Klaipėda vasaromis tampa muzikos sostine. Čia atvyksta turistai, tad reikia spėti suktis ir organizuoti pramogas ir renginius.

Be to, Gintaras užsiima ir visuomenine veikla, ir sako, kad jam tai įdomu ir svarbu, be to, tokia veikla padeda dovanoti miestui daugiau renginių, dalyvauja ir „Rotary“ klubo veikloje.

Paprašius praverti šydą, koks tas pramogų gyvenimas iš arti, broliai neslepia, kad tų skandalų apie narkotikus ir girtų atlikėjų nuodėmes, jiems pavyko išvengti. Tik jau nutraukus darbinius santykius buvo keletas asmenų, kurie nuskambėjo ne pačiame geriausiame amplua, tačiau prieš 20 metų narkotikai taip paplitę nebuvo. Be to, jie visada viešai pasisako prieš svaiginimąsi ir sako, kad tai yra stipri žinia žmonėms, kurie nori su jais dirbti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)