Keturis vaikus auginantis K. Krivickas šventėms ruošiasi iš anksto

Žinomas prodiuseris ir visuomenės veikėjas Kristupas Krivickas šiemet dovanomis artimiems žmonėms pasirūpino iš anksto.

„Prieš šventes prasideda tikra karštinė ir atrodo, kad kažko nespėji, nepadarei. Prasideda panika ir dingsta šventinė nuotaika, todėl vienas iš būdų to išvengti yra pasiruošimas iš anksto. Šiemet pirmas toks kartas kai, galima sakyti, jau vakar aš savo misiją baigiau.

Paskutiniai misijos štrichai buvo Kūčių stalui skirtų produktų supirkimas. Dar gruodžio pradžioje pradedu po truputį ruoštis ir džiaugiuosi, kad nereikia dalyvauti kalėdinėje karštinėje“, – pasakojo žinomas vyras.

Prieš kurį jis nupirko lašišą, kuri atsidurs ant Krivickų šeimos kalėdinio stalo. Tuomet žuvies kilogramas tekainavo keturis eurus. Tad nupirkęs šeimai žuvį jis ją užšaldė ir taip pasiruošė vieną pagrindinių šventinių patiekalų.

„Brangių produktų ar jūros gėrybių, kurios kainuotų labai brangiai, nėra. Stalas gana tradicinis. Iš įdomesnių produktų pirkau forminę duoną, kuri taps tikrosios prasmės ir paprastumo simbolis ant stalo. Grybų, kurie atsidurs ant stalo, taip pat prigrybavau pats“.

Pasiteiravus, ar neteko išlaidauti dovanoms, K. Krivickas nusišypsojo, jog šventės visada tampa didesnių išlaidų priežastimi, bet pagrindinė jo užduotis – perduoti vaikų norus Kalėdų seneliui „Vaikų norai nėra kažkuo išskirtiniai ar ypač brangūs. Tačiau Kalėdų seneliui teks pasukti galvą“, – šypsojosi pašnekovas.

K. Krivickas mano, jog geriausia yra šventėms ruošis iš anksto ir dovanomis bei šventiniu stalu pasirūpinti kiek anksčiau. Taip pavyks ne tik sutaupyti, bet ir neteks susidurti su šventinės karštinės pasekmėmis.

Šventėms artėjant S. Vaitulionis laikosi vienos svarbios taisyklės

Žinomas komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis sako, jog, kaip ir ankstesnis pašnekovas, negali pakęsti kalėdinės karštinės, todėl prieššventiniu laikotarpiu vengia prekybos centrų, o daugelį dovanų įsigyja jau Kūčių rytą.

„Tai mano triukas. Nesu iš tų, kurie sako, kad viską perka iš anksto. Dovanas perku Kūčių rytą. Nenoriu net galvoti apie važiavimą į prekybos centrus gruodį. Negaliu to pakęsti. Net ir paprastą dieną negaliu pakęsti apsipirkinėjimo. Į parduotuvę stengiuosi eiti tik kai mirtinai prireikia kokio nors daikto ar drabužio“, – pasakojo žinomas vyras.

Saugirdas Vaitulionis

Anot jo, būtent tą rytą prekybos centrai būna apytuščiai, mat daugelis viską jau būna nusipikę. Tad per valandą jis nuperka dovanas net penkiolikai artimųjų ir bičiulių. Na, o vėliau jis skuba susitikti su artimais bičiuliais ir vyksta į tėvų namus Panevėžyje.

„Neišleidžiu kosminių sumų. Dabar turiu tik bilietus į koncertus tėvams. Juos parūpino draugai atlikėjai, kurie mielai laukia jų savo pasirodymuose.

Visas kitas dovanas pirksiu rytoj. Ir nors mėgstu dovanoti dovanas, esu racionalus pirkėjas, todėl stengiuosi pasverti, ar tas daiktas bus reikalingas ir pravers. Paprastai visoms dovanoms išleidžiu apie 200 eurų“.

Atlikėja K. Ivanova: svarbiausia – prisiminimai ir parodytas dėmesys

Žinoma atlikėja ir grožio salono savininkė Kristina Ivanova pasakojo, jog šiemet ypač jaučia artėjančias šventes ir dovanomis artimiems žmonėms pasirūpino iš anksto. Ir nors jos šeima šventes mini sausį, nes yra sentikiai, dovanas draugams ji įteiks būtent šiomis dienomis.

„Jau ne pirmuosius metus laikausi tradicijos prie dovanėlės artimam žmogui pridėti ir mūsų bendrą nuotrauką, kuri tampa tarsi gero kartu praleisto laiko prisiminimu bei kartu parodo dėmesį. Manau, kad laikas, kurį praleidžiame kartu, yra pats brangiausias. Taip ir per šventes laiką leidžiame kartu. Būtent taip pajaučiama šventinė dvasia“.

Kristina Ivanova

Kristina sako, kad šiemet dar nespėjo suskaičiuoti, kiek išleido dovanoms, tačiau ji pabrėžė, jog svarbiausia yra padovanoti jaukią dovaną. Kartu su savo muzikinės grupės merginomis ji ir šiemet keisis dovanomis, kurių vertė neviršys penkių eurų.

„Tenka pasukti galvą, ką išrinkti, tačiau tai tarsi iššūkis žmogui padovanoti kažką naudingo, mielo. Tai gali būti nuo skanaus šokolado, šiltos kojinės ar kokios nors malonios smulkmenos. Grožio studijoje taip pat keičiamės dovanomis. Nereikia išlaidauti norint parodyti dėmesį. Tik viena dovana, kuri kainavo daugiau nei 100 eurų, buvo planuota seniai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)