„Marokas sužavėjo savo spalvomis, kvapais, maisto įvairove ir be galo svetingais žmonėmis. Jau nekalbu apie orus, kurie kaip Kanarų salose – „amžinai pavasariški“ – puikūs ištisus metus, – kalbėjo Ignas. – Neabejoju, kad jei Lietuvoje daugiau šviestų saulė, tikrai būtume linksmesni, optimistiškesni ir laimingesni.“

Anot Igno, pasiekti spalvingąjį Maroką kur kas lengviau nei daugelis įsivaizduoja. „Nusidriekusi kelis tūkstančius kilometrų nuo šiaurės į pietus, šalis kontrastinga ir įvairi. Ir dykumos, ir kalnai, ir oazės, ir margaspalviai miestai, ir, žinoma, Atlanto vandenyno bangos, pritraukiančios banglentininkus iš viso pasaulio. Dabar, su tiesoginiu skrydžiu iš Vilniaus į didžiausią kurortą Agadirą, tos vandens ir kitos pramogos ir lietuviams lengviau pasiekiamos“, – pasakojo I. Krupavičius.

Kiekviena Igno kelionė kupina įspūdžių.Tiesiog ramiai tinginiauti ir mėgautis jam neleidžia ir paties užsibrėžti tikslai. „Turiu užsibrėžęs tikslą kelionėse ką nors patirti pirmą kartą gyvenime. Ten stojausi ant lentos ir kilau ant bangų, žaidžiau golfą, ganiau ožkas ant tik Maroke augančių argano medžių šakų. Viešnagėje taip pat leidausi į pagrindinėje Marakešo aikštėje įsikūrusį turgų Džemaa al Fna ieškoti sau dželabos (vietinės aprangos), užsukome į muziejaus, skirto garsiam Prancūzijos mados kūrėjui Yves Saint Laurentui, atidarymą, magiškame Essaouiros uoste ieškojau žuvies, o patekau į parduotuvėlėje vykusią arbatos ceremoniją, – vardijo LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjas. – „Būkite pasaulyje, bet nepriklausykite pasauliui“, sako viena arabų patarlė. Kelionėje po Maroką pajutau, ką reiškia tiesiog Būti.“

Žurnalisto Igno Krupavičiaus, režisieriaus Roko Makarevičiaus ir operatoriaus Jaroslavo Gavrino dokumentinio ciklo iš Maroko pasakojimai per LRT nuo rytojaus iformacinėje-pramoginėje laidoje „Labas rytas, Lietuva“ nuo 6 iki 9 val.

Igno Krupavičiaus įspūdžiai iš Maroko:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)