Kur šįkart keliaus JAV ir Kanadą išmaišęs kūrybinis ir gyvenimiškas duetas? Į Argentiną ir Urugvajų.

Ir iš Lietuvos Andrius su Fausta keliaus ne pergrūstame ir šventinio šurmulio kupiname, o pustuščiame lėktuve. „Nesuprantu, kodėl, tačiau visi galvoja, kad per Naujus metus visi turi švęsti, o ne skraidyti“, – kodėl naujametinius fejerverkus stebės ne užlenkęs galvą į dangų, o nuleidęs akis žemyn iš dangaus, paaiškino Andrius. Į ilgąją kelionę Andrius ir Fausta išskirs būtent tada, kai lietuviai švęs atėjusius naujuosius 2018-uosius.

Šešių savaičių kelionė ne pirmą kartą į tolimą kraštą ieškoti atradimų, naujų potyrių bei įkvėpimo išskrendančiai porai neatrodo kaip iššūkis. Priešingai – jie džiaugiasi, kad visus darbus galės nudirbti būdami kitame pasaulio krašte.

„Kelionė nėra vien atostogos, darbai vyksta, toliau darysiu visus dalykus, prie kurių yra įpratusi auditorija. Vienintelis dalykas, ką man reikia iš anksto pasiruošti, tai vizitai į ten esančius restoranus. Bet dirbti per atstumą gal net ir geriau, supranti, kad daug ką galima aptarti ir elektroniniais laiškais. O ir šiaip, išvykstame jau ne pirmą žiemą, tad kai kurie jau turėjo ir įprasti, kad Užkalnis su Leščiauskaite atėjus žiemai kažkur išvaro“, – šyptelėjo Andrius.

O ar jiedu nesulaukia piktų ar pavydžių komenatrų dėl tokių dažnų ir ilgų kelionių? „Tai pasireiškia ir smulkesniuose dalykuose, pavyzdžiui, paskaičius komentarus po restoranų apžvalgomis, ten taip pat komentuoja, kiek tas Užkalnis uždirba, kad gali sau leisti restoranuose valgyti, – kalbėjo Andrius. – Bet neįmanoma dairytis vien į pavyduolius ar į žmones, kurie visada yra pikti. Gyvenimas yra tai, ką tu pats sau susikuri.“

Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė

A. Užkalnis neslepia, išgirdus apie jų su Fausta planuojamą šešių savaičių kelionę, daugelio mintyse greičiausiai išnyra kone akyse tuštėjanti piniginė. Tačiau jis atviras – nebūtina visą laiką gyventi prabangiuose viešbučiuose, galima apsistoti butuose ir taip gerokai sumažinti kelionės biudžetą.

„Visi savo gyvenimuose turi tam tikrus prioritetus. Vieni turi sodybas, mes sodybos neturime, todėl renkamės keliones. Kiekvienas turi kažką tokio, ko kitas neturi“, – kalbėjo A. Užkalnis.

Beje, jis tolimose ir ilgose kelionėse įžvelgė ir dar vieną pliusą – nuo Lietuvos ir akimis, ir širdimi pailsėjusi pora grįžta su ilgesiu bei daug šviesesnėmis mintimis: „Nepanyrame į tą niūrumą dėl alkoholio draudimų, griūvančio kalno, Lukiškių aikštės apstatymo ir panašiai“.

Ne pirmą kartą keliaujantis Andrius tikina, kad kuo toliau, tuo jų kelionėse atsiranda daugiau vietos improvizacijoms.

„Anksčiau tikrai buvau maniakiškas kelionių organizatorius ir stengiausi išspausti kuo daugiau. Gal dėl to, kad nepaprastai daug keliaudavau darbo reikalais ir tam, kad kažką pamatyčiau, turėdavau labai nedaug laiko. Nuo tada buvau išsiugdęs tokį planavimą, kad neliktų nė vienos laisvos minutės. Man realiai būdavo gaila net miegoti, – patirtimi dalijosi Andrius. – Dabar viskas atvirkščiai, nes matau, kad visko neaplakstysime ir neaprėpsime. Turiu pasilikti laiko kvėpavimui ir spontaniškumui. Čia kaip meilėje: jei viską labai kruopščiai susiplanuoji, tai nelabai romantiškai tada viskas išeina.“

Andriaus ir Faustos kelionių akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)