Moniką sutikau vaikams skirtame renginyje viename sostinės restoranų. Su sūnumi Gabrieliumi čia apsilankiusi atlikėja nepaleido jo iš akių, tad mūsų pokalbį apie naują gyvenimo etapą ir karjerą vis pertraukdavo mažylio prašymai pažaisti kartu.

Su scenos kolega Andriumi Janoniu koncertuojanti ir televizijos žaidimuose dirbanti M. Šedžiuvienė sako, kad būti soliste nėra taip smagu, kaip dainuoti su kolegomis. „Duete ar grupėje dainuoti ir kartu vykti į pasirodymus bei koncertus yra daug smagiau. Gal tai labiau iš savanaudiškos pusės (juokiasi). Dainavimas man labiau asocijuojasi su pramoga, geru laiko praleidimu.

Nesijaučiu dirbanti ir man turbūt pasisekė, kad atradau darbą, kuris man tikrai patinka. Žinoma, iš dainavimo neuždirbu milijonų. Taip pat dirbu televizijos žaidimuose. Ten dirbau ir prieš trejus metus. Tik susilaukusi vaikelio nustojau. Daugiau ar mažiau darbų visada yra. Mano darbo diena trunka ištisą parą“, – pasakojo atlikėja.

Paklausus, kodėl aprūpintą ir ramų šeiminį gyvenimą Monika iškeitė į karjerą scenoje ir kitus darbus, moteris sakė, kad turbūt nebuvo viskas taip gerai, kaip atrodė iš šono.

„Moteriai apskritai visko trūksta ir manau, kad kiekviena moteris turi būti priklausoma tik nuo savęs. Ji turi mokėti apsirūpinti save pati, kad ir būtiniausioms išlaidoms, kaip sakoma, bent pėdkelnėms užsidirbti“, – mano ji.

Nors, kaip sako pašnekovė, jos vyras nespaudė nedirbti ir tik sėdėti namuose, ji visuomet matė dirbančius savo tėvus ir nė neįsivaizdavo, kad šeimoje gali būti kitaip.

„Negalvojau, kad susirasiu turtingą vyrą ir jis mane išlaikys. Turėjau didesnių tikslų ir siekių. Andrius skatino dirbti ir išleisdavo į darbus. Žinoma, normalu, kad vyresnis žmogus yra pasiekęs daugiau už mane. Galbūt ir aš jo metų turėsiu tiek pat, o gal ir dar daugiau.

Nuo paauglystės dirbau. Dirbau ir kai susipažinome. Buvau ir vietinėje Šiaulių grupėje, bet ne tik dainavau. Ir aukle dirbau, ir turguje gėles pardavinėjau. Visada norėjau turėti savo pinigų. Manau, kad visi turėtų dirbti. Galbūt kai kurioms taip pasiseka ir jos nemato prasmės dirbti, tačiau aš esu iš tų žmonių, kurie negali ilgai sėdėti namuose ir nedirbti“.

Dėl savo pasirinkimo palikti vyrą ir išeiti iš jų bendrų namų Monika sakosi sulaukusi įvairių aplinkinių komentarų. Žmonės sakė, kad jauna žmona išlepo ir nevertino to, ką turi, o iš tiesų viskas buvo gerai. Tačiau į aplinkinių komentarus ir replikas ji stengiasi nekreipti dėmesio.

„Prieš tai labai norėjau šeimos, vaiko. Pasigimdžiau vaiką ir galiu judėti toliau. Manau, kad galėčiau darbams ir daugiau laiko skirti, bet turiu pagrindinį savo bosą, vardan kurio ir dirbu. Žodžiu, viskas yra gerai ir komentarų tikrai neklausau. Kiekvienas turime gyventi savo gyvenimą ir nesivadovauti kažkokiais stereotipais. Vieniems yra blogai kai tu dirbi, kažko sieki, o kitiems bus blogai, kad sėdi namuose ir nedirbi.

Kodėl apie tai kalbama, manau, galima paaiškinti paprastai. Neišsaugosi šios paslapties, kad (šeimoje) kažkas blogai. Jei ne aš pasakysiu, kažkas kitas pasakys ir vis tiek (visi) susižinos. Iš viso turbūt turėjau nekalbėti šia tema, bet kadangi jau buvo žengtas pirmas žingsnis, norėjau save apginti ir tuo metu jaučiau, kad turiu kažką pasakyti“, – svarstė M. Šedžiuvienė.

Tačiau nepaisant nesutarimų ir šeimą ištikusios krizės, sutuoktiniai dėl sūnaus Gabrieliaus priežiūros sutaria puikiai. Monika juokiasi, kad tikrai su Andriumi nebendrauja padedant advokatams, kaip buvo kalbama anksčiau. Ji viliasi, kad tokie draugiški santykiai išliks ir ateityje.

„Esu laiminga, nes turiu šį mažą žmogų šalia (rodo į šalia žaidžiantį sūnų) ir man tiek ir tereikia. Svarbiausia, kad man netrūktų jėgų ir sveikatos juo pasirūpinti, o daugiau...svarbu, kad vaikas būtų sveikas“.

Laiminga besijaučianti jauna moteris tikina, kad jos gyvenimas šiuo metu sukasi aplink sūnų ir jo poreikius, tačiau naujai meilei ir šeimai jos širdyje taip pat atsiras vieta. Tiesa, kada, jos širdį aplankys nauji jausmai, Monika neskuba spėlioti. „Man visada yra mažai laiko, tad nelabai dar spėjau pagalvoti, ko norėčiau ateičiai.

Šiandien tiesiog plaukiu pasroviui ir gyvename Vilniuje, dirbu. Po truputį judu į priekį, o albumas, nauja šeima...visa tai yra ateitis. Kada tai bus, ar per metus, savaitę, penkis metus ar dešimtmetį, viską parodys tik ateitis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (337)