A. muzikos apdovanojimai

Kas vyko svarbiausio metų muzikos renginio – apdovanojimų M.A.M.A 2016 scenoje – matė visa Lietuva. Šių metų sausio 27-ąją šios ceremonijos transliaciją pasižiūrėjo milžiniška auditorija, kone 900 tūkstančių žmonių. O tai, kas liko už kadro, galima pamatyti šiandien.

Kasmetiniai M.A.M.A apdovanojimai – tai ne tik muzikantų, bet viso pramogų pasaulio šventė. Kauno „Žalgirio" arenoje prieš tris savaites buvo nutiestas plačiausias raudonasis kilimas, kuriuo žengė ypatingi svečiai, o juos kalbino Vaida Skaisgirė, Mindaugas Rainys ir Saugirdas Vaitulionis.

Stebėjusieji tiesioginę transliaciją internete, galėjo pamatyti, kad tai buvo ne tik linksmi pokalbiai, bet ir improvizuoti nuotykiai, pavyzdžiui, M.A.M.A nominantas, reperis Ironvytas užsimojo vienu ypu pakelti abu Raudonojo kilimo vedėjus ir jam tai pavyko.

Atgimusi „Karklė“

Festivalis „Karklė" šiemet pagaliau atvėrė vartus. Ir nors palapinių miestelyje buvo galima įsikurti jau dieną prieš atidarymą, šia galimybe pasinaudojo vos saujelė festivalininkų.

Apsiniaukusiu dangumi bei lietumi poilsiautojus pajūryje liūdinęs dangus penktadienį pradžiugino saulės spinduliais, nors termometro stulpelis nepašoko į aukštumas. „Atvykome ketvirtadienį, – DELFI pasakojo festivalyje sutiktos merginos, ant kurių rankų buvo užrištos apyrankės su užrašu „Karklė 2016". Pernai pagamintas apyrankes gavo visi į festivalį atvykę svečiai. – Ir nesinori perspausti, bet tikrai tų palapinių buvo vos kelios. Šiandien jau daugiau, tačiau palapinių miestelyje dar daugybė tuščios vietos."

Skaičiuojama, kad festivalyje šiemet sudalyvavo iki kelių dešimčių tūkstančių žmonių.

Robbie Williams koncertas Vilniuje

Vilniaus Vingio parke buvo galima stebėti ir neeilinį renginį. Savo pasirodymą „The Heavy Entertainment Show" surengė po dvejų metų pertraukos į Lietuvą grįžęs atlikėjas Robbie Williamsas.

Didžiausiu metų šou Baltijos šalyse vadinamas koncertas sutraukė didžiulę minią R. Williamso gerbėjų, kurie bilietui nepašykštėjo nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų. Koncertą pradėjo populiarusis britų duetas „Erasure". Naujausią savo albumą „The Heavy Entertainment Show" pristatantis R. Williamsas ant scenos pasirodė nė nevėluodamas. Energingu pasisveikinimu pradėjęs pasirodymą atlikėjas iškart privertė gerbėjus šokti. Energijos jam netrūko ir viso pasirodymo metu.

„Eurovizinių" atrankų finalas Klaipėdoje

Tai, kad šiųmetėje „Eurovizijoje“ Lietuvai, nors ir nesėkmingai, atstovaus grupė „Fusedmarc“, paaiškėjo reikšmingą mūsų šaliai dieną – kovo 11-ąją. Kitaip nei kasmet Klaipėdoje įvykęs atrankų finalas.

Čia susirinko ne tik visi finalistai, jų kolegos, artimieji, tačiau ir atlikėjų gerbėjai. „Eurovizijos“ finale netrūko ir naujovių. Jis ne tik buvo perkeltas į uostamiestį, tačiau į sceną grąžintas anksčiau iškritęs dalyvis, pakeista komisijos balsavimo tvarka.

Susumavus žiūrovų balsus, nugalėtojais tapo grupė „Fusedmarc", o mažiausiai balsų teko Gabrieliui Vageliui. Susumavus komisijos balsus paaiškėjo, jog mažiausiai jų surinko Lolita Zero, o lyderiais tapo ir vėl„Fusedmarc".

Po visų balsų susumavimo paaiškėjo, kad paskutinėje vietoje liko Paula Valentaitė. Šeštąją vietą gavo Greta Zazza, penktąją Gabrielius Vagelis, ketvirtaja liko Lolita Zero, trečioji vieta teko Kotrynai Juodzevičiūtei , o per plauką nuo pergalės ir vėl liko atlikėja Aistė Pilvelytė.

Jubiliejinis SEL koncertas Kaune

Tūkstančiai SEL ir Egidijaus Dragūno gerbėjų plūdo į „Žalgirio" areną. Didžiausioje Lietuvos arenoje grupė grandioziniu koncertu mini savo 25-ąjį gimtadienį. Prieš koncertą Egis žadėjo, kad tai bus pats įspūdingiausias jo koncertas, kuriame naudojami dar nematyti ir itin brangūs techniniai sprendimai.

Kad kauniečiai myli SEL ir Egį įrodo faktas, kad būtent „Žalgirio" arenoje prieš kelerius metus grupė surinko rekordinę minią fanų. Skaičiuojama, kad 2014 metais koncertą Kaune stebėjo apie 22 tūkst. SEL gerbėjų. Panaši apgultis buvo ir šiemet. Tiesa, dėl scenos pastatymo techninių sprendimų pats SEL pranešė, kad koncertą maksimaliai galės stebėti apie 15 tūkst. žmonių. Rekordiniais metais scena buvo sumontuota arenos viduryje, o šį kartą tradiciškai, arenos priekyje. Būtent dėl to sumažėjo maksimalus galimas žiūrovų skaičius.

"Queen" koncertas su Adamu Lambertu

Kaunui šie metai tikrai buvo ypatingi – Lietuvoje pirmą kartą koncertavo visų laikų garsiausia roko grupė „Queen". Tai vienintelis roko žvaigždžių pasirodymas Baltijos šalyse. Prie scenos DELFI pakalbinti žiūrovai pasakojo, kad dėl geresnių vietų „Žalgirio" arenoje laukė jau nuo 15 val., nors pasirodymas buvo numatytas tik 20 val.

Pirmieji akordai, ant scenos pasirodė Adamas Lambertas. „We will we will rock you", – kelis kartus pakartojo atlikėjas ir nuskambo pirmoji koncerto daina. Skambant „Another One Bites The Dust" minia kaip reikiant įsisiautėjo. „Galit ir dar geriau", – šaukė Adamas. Scenoje netrūko vaizdo ir technikos netikėtumų. Lazerių, dūmų, šviesų ir 3D šou žiūrovus sužavėjo nuo pirmų akimirkų, o dainą „Killer Queen" Lambertas atliko ant didžiulės scenoje pasirodžiusios galvos. „Sveiki, susipažinkit, tai Frenkas. Jis visą dieną prilipęs man prie užpakalio. Ar jūs gerai nusiteikę?", – klausė atlikėjas.

30 metų jubiliejų Dž Butkutė atšventė koncertiniame ture

šiemet atlikėjos Džordanos Butkutės gerbėjai leido jos koncertiniame turo koncertuose, kur skambėjo legendinės scenos atstovės koncertai „Iki Mėnulio ir atgal".

Šiemet 30 metų jubiliejų scenoje švenčianti Dž. Butkutė nusprendė surengti turą po keturias didžiausias šalies arenas.

„Noriu, kad žmonės šio turo koncertuose pasijustų labai laimingi. Dėl to įtraukėme į programą ir tuos hitus, kurių nebuvo ankstesniuose turuose", – prieš pasirodymą pasakojo atlikėja. Pilną salę gerbėjų surinkusi atlikėja sudainavo ne tik senus ir puikiai visiems pažįstamus kūrinius, kuriuos su ja kartu traukė šalia scenos išsirikiavę gerbėjai, tačiau ir naujas dainas.

Radistų 10-mečio šou

Šiemet sostinės „Siemens" areną sudrebino Radistų 10-mečio šou. Pirmą kartą įspūdingą šou buvo galima stebėti internetu paspaudus šią nuorodą.

Su 10-tuojou gimtadieniu Joną Nainį ir Rolandą Mackevičių sveikina visa rinktinė scenos žvaigždžių.

Radistai Live Arena Show" pradėjo G-Spot DJs. 22 val. 30 min. scenoje pasirodę Radistai surengė bendrus pasirodymus su roko grupės „Freaks On Floor" lyderiu Justinu Jaručiu, ypač greit populiarėjančia hito „Superstar" atlilėja Beatrich, specialiai iš D.Britanijos atvykusiu dainininku Matthew ir Donatu Donny Montell Montvydu.

„Laisvės piknikas“

Pakaunėje, A. Stulginskio universiteto aikštynuose įvyko „Laisvės piknikas". Tai žurnalisto ir visuomenininko Andriaus Tapino įkvėptas pilietinis festivalis, kuris gimė iš energingų žmonių nenoro taikstytis su baimės jausmu, kuris vis dar gajus Lietuvos regionuose.

"Oras šiandien geriausias mūsų sąjungininkas", - DELFI teigė renginio vedėjas Paulius Ambrazevičius. Prieš renginį keletas aktyvistų išskleidė plakatus su gan neaiškiais kaltinimais A. Tapinui, tačiau renginio oprganizatoriaus nuotaikos tai nesugadino. Pačioje šventės pradžioje pasirodė ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. "Kritika yra demokratijos variklis", - kalbėjo V. Makūnas. Renginio dalyviai, tarp kurių buvo ir gerai žinomų politikų pradėjo rinktis dar prieš 16 val.

Ant scenos lipo ir įvairūs atlikėjai, kalbėjo istorikai, Lietuvoje gyvenantys žydai. Savo pasirodymą surengė ir atlikėjas ir Arvydas Vilčinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)