I. Stasiulevičiūtė tikisi ne daiktų

Prieš Kalėdas televizijos laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė žino, kad jos šventiniu įvaizdžiu pasirūpins K. Rimdžius. Tačiau svarbiausias jos šventės akcentas – laikas su artimiausiais žmonėmis.

Ir nors pati savo namuose kalėdinės eglutės dar nepapuošė, žino, jog šventes sutiks su mylimiausiais žmonėmis. Paklausus, kokia dovana ją labiausiai pradžiugintų ir ko trūksta iki, kaip sakoma, pilnos laimės Ieva tik nusišypsojo: „materiali dovana manęs tikrai nepadarys laimingesne nei esu šiandien. Tikrai. Ir labai džiaugiuosi šiandien tai suprasdama, nes prieš praeitas Kalėdas taip negalvojau, o šiemet tikrai labai daug kas pasikeitė. Esu dėkinga gyvenimui už tai, ką turiu šiandien“.

Nesitikėdama jokių materialių dovanų I. Stasiulevičiūtė sau linki tik nesustoti ir turėti pakankamai laisvės bei drąsos pakeisti ne tik plaukų spalvą, bet ir ryžtis didesniems gyvenimo pokyčiams. „Sunku prognozuoti, kas laukia kitąmet, bet tai, ką jis atneš, aš priimsiu iškelta galva“, – besišypsodama pasakojo ji.

Krepšininko L. Kleizos žmona Agneta pirmiausiai rūpinasi dovanomis sūnui


Renginių organizatorė A. Grigaliūnienė artimiesiems dovanos akimirkas

Renginių organizavimo srityje dirbanti verslininkė Agnė Grigaliūnienė šiuo metu išgyvena tikrą darbymetį, todėl iki švenčių dar tikisi baigti visus iškilusius darbus. „Gyvenu bėgime ir apie save galvoju po visko. Yra ir renginiai, ir vaikai, ir visi reikalai. Norisi visus aplankyti ir pamatyti. Kartu tai ir simboliška metų pabaigoje. Tarsi metų suvestinė“, – sakė žinoma moteris.

Tiesa, šiųmetes dovanas ji jau spėjo nupirkti. Ir, kaip sako pati, dovanos ne daiktus, o įspūdžius, akimirkas. „Negaliu pasakoti plačiau, nes artimieji perskaitys ir nebus staigmenos. Tačiau noriu ir kitos pakviesti. Juk yra senelių, vaikų namai, šeimos, kurias remiame kartas nuo karto. Geriau vietoje nereikalingų daiktų artimųjų vardu kažkam padėti. Dalinimasis yra reikalingas ne tik per Kalėdas. Tai turėtų būti svarbu visada“.

A. Grigaliūnienės namuose taip pat laikomasi ir visų šventinių tradicijų, o gražiausios metų šventės – proga pamatyti ir visus artimuosius bei bičiulius dar kartą, pabūti kartu ir vieni kitiems parodyti dėmesio.

„Namuose susirenka bene keturios kartos ir labai smagu, kad galime parodyti dėmesį vieni kitiems, skirti laiko. Pirmąją Kalėdų dieną draugai ir vėl rinksis mūsų namuose bei ir vėl atsiprašinėsime kaimynų už triukšmą (šypsosi)“, – pasakojo ji.

Paklausus, kokios materialios dovanos tikėtųsi pati, Agnė tik nusijuokė, kad buitį palengvintų daugybė dalykų, bet Kalėdoms svarbiausia ne tai. „Su amžiumi ateina tas supratimas, kad svarbu ne dovanos, o noras ir laikas, galimybės džiaugtis visiems kartu, būti kartu ir, žinoma, sveikata“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)