Nors šventinė nuotaika muzikantą apima vos tik prekybos centrus pasiekia kalėdinės dekoracijos ir pradeda skambėti šventinė muzika, eglės papuošimas jų namuose yra atskira tradiciją. Pirmąją žiemos dieną jie surenka dirbtinę eglutę, uždeda šviesų girliandą ir pradeda puošti visus namus.

„Mums šventinis laikotarpis yra svarbus, o Kalėdų su visa šeima labai laukiame visada. Tai – ypatingas laikas su artimaisiais.

Žinote, eglutės puošimas – vaikų darbas. Jiems tai linksma, įdomu ir gali atskleisti visą kūrybiškumą. Tad šį darbą ir paliekame sūnui, o patys būname šalia. Tuomet vakare, kai jau viskas būna paruošta, išjungiame namuose šviesas ir pasakę „eglute, nušvisk“ laukiame, kada Adas įjungs eglutės lemputes. Tai tarsi maža mūsų šeimos šventė“, – šeimos tradicijomis dalijosi scenos atstovas.

Ryčio vaikystės žaisliukai yra atidžiai saugomi jo mamos namuose, o jo šeimos namuose – tik nauji, tačiau jau savas istorijas turintys papuošimai.

„Kasmet įsigyjame keletą patikusių naujų žaisliukų siekdami atšviežinti mūsų namų eglutę. Kartais juos nusiperkame kelionėse ar padovanoja gerbėjai. Pavyzdžiui, nertus žaisliukus man padovanojo juos pagaminę gerbėjai“.

Ryčio Cicino namuose papuošta eglutė

Puošdami namus jie nepamiršta ir kitų kambarių, todėl simboliškas eglutes pastato ir vonios kambaryje.

Paklausus, kuri šventė R. Cicinui mieliausia, jis nedvejodamas sako, kad tai – kūčios. Kadangi jo giminė nėra labai plati, visi artimieji be vargo telpa prie vieno stalo jo ar krikšto mamos namuose.

„Anapilin iškeliavo mano krikšto tėvelis, todėl ir jam bus padėta lėkštė stalo gale. Tai – artimųjų prisiminimas, ryšys su išėjusiais. Šiemet kūčių vakarienės rinksimės pas mano krikšto mamą.

Ten ir vaikai gaus savo dovanėles, pasibūsime, pabendrausime. Man pačiam kūčios – tai toks santarvės ir rimties laikas. Kalėdos – visiškai kitokios ir po šios santarvės ateina darbai, koncertai. Tačiau per šventes vis dėlto svarbiausia prisiminti artimuosius, pasikalbėti. Taip ir gimsta kalėdinė dvasia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)