41 metų A. Duonėlai iškeltą baudžiamąją bylą penktadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Julita Dabulskytė-Raizgienė.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi Vilniaus apygardos prokuratūra A. Duonėlai pateikė kaltinimus dėl dokumentų suklastojimo ir bandymo apgaulės būdu įgyti bendrovės „Dalecija“ pinigines lėšas. Šiai bendrovei, teikiančiai odontologijos paslaugas, vadovauja D. Duonėlienė.

Tyrimą pareigūnai pradėjo būtent pagal „Dalecijos“ pareiškimą – jame buvo nurodyta, kad A. Duonėla esą suklastojo paskolos vekselį, kurį pateikė notarui, o galop ir antstoliui, prašydamas išieškoti įsiskolinimą.

Buvęs irkluotojas iš buvusios žmonos bendrovės siekė įgyti daugiau kaip 58 tūkst. eurų.

Tačiau antstolis skolos nespėjo išieškoti – D. Duonėlienės vadovaujama bendrovė pareigūnams nurodė, kad su A. Duonėla nesiejo jokie finansiniai reikalai ir nėra už ką grąžinti pinigus. Be to, pareiškime teisėsaugos pareigūnams buvo nurodyta, kad bendrovė nebuvo pasirašiusi vekselio, todėl jis yra suklastotas.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas A. Duonėla kategoriškai neigia jam pateiktus kaltinimus ir teigia, kad bendrovei „Dalecija“ esą buvo paskolinęs pinigų, kurie buvo reikalingi biuro remontui.

Jeigu teisme būtų įrodyta buvusio irkluotojo kaltė, jam grėstų laisvės atėmimo iki aštuonerių metų bausmė.

Sportininko karjerą baigęs A. Duonėla pastaraisiais metais įsivėlė ne į vieną skandalą – vyras buvo sulaikytas prie vairo neblaivus, dėl to prarado teisę vairuoti, bet vėliau vėl buvo sulaikytas prie vairo. Be to, gana triukšmingai teismuose vyko Duonėlų skyrybos – buvęs sportininkas dabar jau buvusią žmoną kaltino neištikimybe, nors netrukus po santuokos nutraukimo būtent jis su kita moterimi susilaukė vaikelio.

Be to, A. Duonėla buvo teisiamas ir dėl smurto prieš D. Duonėlienę – konflikto metu moteriai sudavė ne vieną smūgį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)